Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti…
Acum vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre Cherhanaua Ancora, desi am mancat de multe ori la ei, intre timp. Probabil pentru ca nu e nimic semnificativ schimbat de la deschiderea acestui restaurant, pe malul lacului, in Parcul Herastrau. Or, asta e mai degraba de bine, fiindca Ancora e un restaurant foarte bine amenajat, mancarea e buna, serviciile sunt eficiente de la inceput. Cand spun mancare, vorbesc despre peste, multe feluri de peste. Au si ceva fructe de mare, insa nu acesta e punctul lor forte. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2019, ca si anul trecut. Nu au castigat, insa au lasat o impresie foarte buna membrilor juriului. Nu e bucatarie fina, nu sunt mancaruri sofisticate, insa cele pe care le au sunt bune si foarte bune la gust, muncite in bucatarie, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate. Ii vom gasi tot acolo si cu aceeasi mancare buna si peste multi ani, fara indoiala… (GB – ianuarie 2020)
Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.
Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau. E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.
Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara. Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun „meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean. Nu am gustat vreodata aceste „meniuri mediteraneene”, desi am … (citeste tot)
Bucatarie pescareasca la Ancora
Saloanele si terasa Cherhanaua Ancora din Parcul Herastrau
Chef Alexandru Stoica si echipa sa de la Ancora
Pret mediu pe meniu: 182 lei (43 lei antreurile, 71 lei felurile principale)
Portii: medii
Cele mai bune feluri: Calcanul
Criteriul
Jan-2020
Mar-2019
Mar-2017
Mancare
9.40
9.60
9.33
Specifica bucatariei
10
10
10
Vita
Peste
10
10
10
Legume
8.5
Paste
Sosuri
8.5
9.5
9
Originalitate
9
9
9
Prezentare
9.5
9.5
9.5
Servicii
9.33
9.00
9.00
Rapiditate
9
9
9
Contact
9.5
9
9
Atentie la detalii
9.5
9
9
Ambianta
10.00
10.00
10.00
Exterior
10
10
10
Interior
10
10
10
Gradina
10
10
10
Bonusul evaluatorului
9
9
9
Nota finala
9.43
9.44
9.33
Criteriul
Jan-2020
Mancare
9.40
Specifica bucatariei
10
Vita
Peste
10
Legume
Paste
Sosuri
8.5
Originalitate
9
Prezentare
9.5
Servicii
9.33
Rapiditate
9
Contact
9.5
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
10.00
Exterior
10
Interior
10
Gradina
10
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
9.43
Cherhanaua Ancora din Herastrau: Nu, nu ne gasiti la Mare; nici macar in Delta. Am ancorat la tarmul Herastraului, in plin Bucuresti, ca sa fim mai aproape de voi cu darurile apei: tot felul de pesti, proaspat prinsi in navoade.
Restaurant si cherhana, Ancora imbina rafinamentul localului cosmopolit interbelic cu simplitatea unei nave pe puntea careia visati sa calatoriti. O calatorie gurmanda, desigur, in care atractiile sunt, deopotriva, pestele de Dunare si de Marea Neagra, ca si cel din Mediterana ori din Oceanele lumii… Retetele noastre sunt vechi si noi, clasice si (re)create. Inspirate. Fie ca vorbim despre delicioasele icre, despre zacusti si tartaruri, ori despre saramura, frigarui si bors. Fantezia bucatarului nostru, atmosfera familiala si calitatea servirii sunt ingrediente care nu lipsesc din meniul vostru preferat (marin sau de apa dulce), cu fructe de mare, salate, paste si risotto, cu carne si sosuri mestesugite, desert si bauturi rafinate… Pe buna dreptate, se spune ca o masa la Cherhanaua Ancora nu e doar un triumf al simturilor, ci si un nepretuit act de cultura.
Data actualizarii: 13/04/2020
Cherhanaua Ancora - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)
Un loc minunat! De câte ori vin aici, am senzația că sunt într-o călătorie minunată pe malul mării, în Spania. Personalul este foarte prietenos, iar mâncarea e bună. Abia aștept să petrec o după amiază de weekend relaxantă la Cherhanaua Ancora! Ultima dată când am fost aici, am primit flori și vin spumant din partea casei.
Mancarea este intr-adevar buna, dar grija pentru client jalnica. Poti muri linistit daca esti alergic la ceva. Chiar daca chelnerul transmite corect la bucatarie informatia ca nu poti manca un condiment anume esti ignorat total de bucatar iar seful de sala surade tamp spunand ca ‘ e doar piper alb’ in conditiile in care specifici clar ca nu poti manca piper. Prin urmare mergi acolo doar daca esti sanatos tun. Eu nu mai calc pe acolo.
Comentarii (5)
Super dezamagita de angajati.
I love this place!
Un loc minunat! De câte ori vin aici, am senzația că sunt într-o călătorie minunată pe malul mării, în Spania. Personalul este foarte prietenos, iar mâncarea e bună. Abia aștept să petrec o după amiază de weekend relaxantă la Cherhanaua Ancora! Ultima dată când am fost aici, am primit flori și vin spumant din partea casei.
Mancarea este intr-adevar buna, dar grija pentru client jalnica. Poti muri linistit daca esti alergic la ceva. Chiar daca chelnerul transmite corect la bucatarie informatia ca nu poti manca un condiment anume esti ignorat total de bucatar iar seful de sala surade tamp spunand ca ‘ e doar piper alb’ in conditiile in care specifici clar ca nu poti manca piper. Prin urmare mergi acolo doar daca esti sanatos tun. Eu nu mai calc pe acolo.
O mica completare. Cherhanaua Ancora este fostul restaurant Debarcader de dinainte de 1989. „Nativii” bucureșteni trecuți de 45 știu despre el.