Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini

Cherie Saveurs de Russie, restaurant rusescAm fost de cateva ori la acest restaurant rusesc, ultima data acum doi ani. L-am gasit exact la fel, nimic schimbat, nici in ambianta, nici in meniu. Si vorbesc aici de partea ruseasca a meniului, fiindca au adaugat si tot felul de banalitati din bucataria internationala la Cherie Saveurs de Russie. Asa, fiindca si altii fac la fel. De fapt, ca sa fiu mai exact, meniul Cherie e unul “international”, iar mancarurile rusesti sunt trecute la “specials”.

Si mi se pare ca au si renuntat sa puna accentul pe specificul rusesc al locului, acum isi spun Cherie, mai pe scurt, in locul mai explicitului Cherie Saveurs de Russie. Si hotelului si restaurantului.

Noi ne-am dus special pentru mancarurile rusesti la Cherie, mai ales ca am adus si un reputat specialist cu mine. Frumoasa cu sange slav din poza. Verdictul: stroganof adevarat, bors de sfecla si carne de vita ca la ei in Rusia, clatite cu somon si caviar foarte bune, suba mediocra, cu scrumbia din conserva, cel mai probabil. Desertul, Cusma lui Guguta, foarte bun si el, la fel tortul rusesc.

Serviciul binevoitor dar cam pierdut, portii mari, preturi mici. Clienti putini, si mi-au dat de inteles ca doar clientii hotelului mananca la acolo, in rest au putini vizitatori. Pacat, Cherie Saveurs de Russie e un restaurant rusesc bun. Nota pe care le-am pus-o la mancare e data exclusiv pentru aceasta parte ruseasca a meniului. Sunt convins ca e in avantajul lor… (GB – iulie 2019)

Cherie a ramas singurul restaurant rusesc din Bucuresti?

A fost primul restaurant rusesc in Bucuresti, apaoi a mai aparut unul, in Centrul Vechi, unde e acum Zahana 33, dar a disparut si acela, asa ca Cherie Saveurs de Russie pare sa fie singurul restaurant rusesc din oras in acest moment.

E deschis de multa vreme, mi-au spus ca sunt moldoveni cei care au micul hotel de pe strada Cornelia, in apropiere de Piata Libertatii, de unde si primul sau nume, Vila Cornelia. Restaurantul s-a numit apoi Puskin, dupa care amandoua si-au pus numele Cherie. Hotelul Cherie, respectiv Cherie Saveurs de Russie restaurantul.

Bucurestiul vechi

Strada Cornelia e frumoasa, linistita, curata, sunt numai case vechi acolo, cu mult farmec, e Bucurestiul vechi, cel din carti. Vila Cherie are vreo doua etaje, au facut un mic hotel de trei setele, discret. La parter au restaurantul. Destul de mare, cu vreo trei saloane si cu o terasa in curtea cu ziduri inalte, de tip fortareata, peste capul omului. E amenajat dupa standardele luxului ruso moldovenesc, cu culori deschise, crem, vernil, cu canapele, fotolii, scaune si mese masive, draperii.

Meniul e rusesc si international la Cherie Saveurs de Russie, cu cele cateva feluri de mancare din bucataria rusa de care a auzit toata lumea, adica ciorba de sfecla, pelmeni cu diverse, salata suba (shuba), cu sfecla, hering afumat si alte cateva, clatitele cu somon si cu alte umpluturi, vita stroganof. Cele din bucataria internationala sunt banale, am uitat instantaneu ce erau.

Am luat cam tot ce era rusesc in meniu, si au fost destul de bune: clatitele cu somon, pelmeni (coltunasi) cu cartofi foarte buni, cred ca aveau si ceva ceapa prajita in ei, si cei cu branza la fel. Ciorba foarte buna, am mancat-o toata si m-am saturat numai cu ea, fiindca era foarte mare, pe celelalte le-am luat la pachet. Si stroganoful a fost bun, dar nu cel mai bun pe care il stiu eu.

Preturile mici

Serviciul e bun, preturile rezonabile la Cherie Saveurs de Russie. Putini clienti de fiecare data cand am fost la ei, si pareau sa fie unii din hotel, oricum. Sigur, e greu de ajuns acolo, pe de o parte, dar nici ei nu cred ca sunt foarte interesati sa se promoveze, pe de alta parte.

Cherie Saveurs de Russie e, asadar, singurul restaurant rusesc din Bucuresti, din cate stiu eu, asa ca daca tineti cu tot dinadinsul sa vedeti cum mananca rusii, trenuie sa luati o masina si sa va duceti pana in strada Cornelia, la Cherie Saveurs de Russie. Nu e cea mai buna mancare ruseasca din lume, am mancat alta mai buna prin alte parti, insa destul de buna incat sa o gustati, macar o data. (GB – iunie 2017)

Mancare ruseasca la restaurantul Cherie

 Restaurantul Cherie cu ambianta ruseasca

Terasa Cherie

Strada Cornelia din Bucurestiul vechi

Data actualizarii: 16/02/2022

Cherie Saveurs de Russie  - Str. Cornelia, nr. 26 (Boutique Hotel Cherie)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close