Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofetarie decat pe cea de restaurant
Chocolat a fost mai multa vreme pe Beller, aproape de Piata Floreasca, insa de vreo jumatate de an, sau chiar mai bine, s-au mutat ceva mai incolo, spre capatul dinspre Mircea Eliade al cunoscutei strazi, pe aceeasi parte, vizavi de parcul Floreasca si de Ambiance Cafe.
A fost un alt restaurant acolo inainte, nu a rezistat prea mult, si spatiul acela a ramas parasit cativa ani. E un clot din parterul unui bloc vechi, caruia i-au facut o extensie spre trotuar, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale coltului respectiv. Din cate mi-am dat eu seama, sunt geamuri fixe, sper sa gaseasca o solutie cu asta pana la vara.
Spatiul e relativ mic, mai ales ca au pus si galantarele cu prajiturile care i-au facut cunoscuti mai mult decat restaurantul. Amenajarea e destul de simpla, nimic special de remarcat. Noroc ca zona e frumoasa si prin peretii de sticla vezi parcul si o bucata din bucurestiul vechi, frumos si instarit.
Fiindca au ocupat spatiul cu marchiza respectiva, nu mai au gradina, asa ca au injghebat o terasa punand cateva mese direct pe trotuar.
Chocolat se prezinta ca „o inovatie exclusiva”, un Boutique Restaurant – Le Createur, Chocolat Createur de Gout. Eu nu am gasit vreo inovatie in partea de restaurant, mi se pare un bistrot sau o braserie cu meniu frantuzesc si international ca multe altele. La partea de cofetarie nu m-am uitat, intr-adevar, acolo o fi diferenta asupra careia Tudor Constantinescu, stapanul Chocolaturilor, insista atat.
Mancarea a fost OK la Chocolat, dar nimic deosebit. Nu am avut amuse bouche, ceea ce la un restaurant cu pretentii e mai putin obisnuit. Sparanghelul a fost foarte bun, plantele tinere si fiert exact atat cat trebuie, insa spanacul a fost uitat pe foc. Si i-a pus si prea multa sare, dar din aceea mare, care trosnea in dinti. Risotto cu parmezan a fost foarte bun, cel mai bun din ce am mancat la Chocolat, de altfel. Pestele asa si asa.
Serviciul a fost foarte afectat la inceput, au facut putin teatru, insa si-au revenit dupa aceea si am avut o discutie normala. Preturile ceva mai mari decat ar fi cazul la o asemenea mancare, dar probabil ca o parte din bani sunt pentru privelistea cu parcul.
Chocolat de pe Beller e un mic restaurant placut, intr-o zona frumoasa, printre cele mai frumoase ale Bucurestiului vechi. Nu cred ca e de venit la Chocolat din alta parte a orasului doar pentru mancare, ci numai cand sunteti in zona si vreti sa mancati linistiti, la margine parcului. (GB – aprilie 2017)
Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinele din Amsterdam...Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de br...
Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul BucurestiuluiChocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si...
Pret mediu pe meniu: 139 lei (34 lei antreurile, 53 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Apr-2017
Mancare
8.30
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
8.5
Legume
8.5
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
9.00
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.17
Exterior
10
Interior
9
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.55
Criteriul
Apr-2017
Mancare
8.30
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
8.5
Legume
8.5
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
9.00
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.17
Exterior
10
Interior
9
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.55
Data actualizarii: 18/11/2019
Chocolat (Beller) - Str. Aviator Radu Beller, nr. 35 (Parcul Floreasca)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.