Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

Cina cu fete frumoase la Pata Negra

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente de ieșit la restaurant. În paltoane pe terase, chiar și în toiul iernii, cu câteva scurte interludii în saloane, din când în când, ca să nu uităm de tot ce să comparăm cu ce.

E un moment bun pentru a reflecta ce înseamnă restaurantul în viața și identitatea unui oraș. Și, mai ales, a marilor lui restaurante. Faceți un scurt exercițiu de imaginație și gândiți-vă cum ar fi ca toată mâncarea să vă vină singură acasă pentru restul vieții, trimisă cu dronele sau adusă de curieri…

Toate restaurantele la care am reusit să ajung în vremurile acestea virusate mi s-au părut acum mai frumoase decât le știam și cu mâncarea încă și mai gustoasă. Poate că mă voi reobișnui repede cu viața bună după ce va trece pandemia, însă cu siguranță că voi face o rearanjare pe scara valorilor a lucrurilor importante în viața unui oraș, și în viața socială, în general. Or, aici, locul restaurantelor va urca semnificativ, cu câteva trepte, fără îndoială.

Pata Negra a fost tot timpul unul dintre locurile cele mai potrivite cu gusturile și cu obiceiurile mele conservatoare. Nu e într-o fabrică dezafectată, ci într-o vilă elegantă din Dorobanți, nu se vad tubulaturile pe pereti, ești înconjurat tot timpul oameni liniștiți și civilizați la mese, sau poți sta singur într-un salon numai al tău. Restaurantul e așa de când îl știu eu acolo, pe Washington, sunt sigur că nu au schimbat nimic în el, fiindcă nici nu ar fi avut de ce, însă după atâta stat în casă, eu l-am găsit de zece ori încă și mai frumos și mai primitor.

Nu aleg eu ceva din meniu când merg la Pata Negra, întotdeauna mi-a plăcut să o las pe vorbăreața și debordanta Angelica, stapâna casei și a bucătăriei, să ne pună pe masă ce dorește ea. Fiindcă știu că niciodată nu-i stă mintea în loc și mereu ne face câte o surpriză. Așa e firea ei, și nici nu obosește vreodata.

Acum, Angi a decis așa:

  • Carpaccio de legume la cuptor cu anchoa (anșoa) marinată cu reducție Pedro Ximenez
  • Cremă de năut, linte și midii marinate in lime, boia afumată și ulei de măsline
  • Pastel de anghile și creveti (porcini, peștișori anghile, chili, ouă)
  • Mușchiulet de porc iberic trei delicii
  • Salsa din vin Oporto, salsa din trei brânzeturi și salsa de porcini
  • Soufle de ciocolata
  • Tarta Angi (iaurt, urdă, dulceață din coajă de pepene roșu)
  • Cheesecake
  • Vin spaniol de la Rioja

Toate au fost bune, ca de fiecare dată, însă după săptămâni și luni de mâncare la pachet pe masa din bucătărie, cred că oricui o astfel de cină i s-ar părea culme a rafinamentului gastronomic, a eleganței și a bunăstării, în general. Cu atât mai mult cu cât prezența expansivei Angelica a fost completată de o altă făptură femeiască la fel de plăcută, Maria, o chelneriță sau șefă de sală dezinvoltă și dornică de conversație, și ea, cu care am ajuns repede să ne povestim ce ni s-a mai întâmplat prin familie.

Și da, ce poate fi mai bun în viață decât o astfel de cină lângă niște fete frumoase?

Cină la Pata Negra…
cu fete frumoase

Cina cu fete frumoase la Pata Negra

Data actualizarii: 09/03/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close