Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Kaiseki la Yoshi, Chef Vladimir Curnic (Vova)

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand mananci Kaiseki. Ca sa o iau in ordine inversa:

Kaiseki, or kaiseki-ryori, is a traditional multi-course Japanese dinner. The term also refers to the collection of skills and techniques that allow the preparation of such meals and is analogous to Western haute cuisine. Nouvelle cuisine was likely inspired by kaiseki principles.

Modern kaiseki draws on a number of traditional Japanese haute cuisines, notably the following four traditions: imperial court cuisine, Buddhist cuisine of temples, samurai cuisine of warrior households, and tea ceremony cuisine. All of these individual cuisines were formalized and developed over time, and continue in some form to the present day, but have also been incorporated into kaiseki cuisine. Different chefs weight these differently – court and samurai cuisine are more ornate, while temple and tea ceremony cuisine are more restrained.

Stylewise, individual dishes are often small and carefully balanced. In the present day, kaiseki is a type of art form that balances the taste, texture, appearance, and colors of food. Finished dishes are carefully presented on plates that are chosen to enhance both the appearance and the seasonal theme of the meal. Dishes are beautifully arranged and garnished, often with real leaves and flowers, as well as edible garnishes designed to resemble natural plants and animals.

Originally, kaiseki comprised a bowl of miso soup and three side dishes; Kaiseki has since evolved to include an appetizer, sashimi, a simmered dish, a grilled dish and a steamed course, in addition to other dishes at the discretion of the chef. Typical order is:

  • Sakizuke: an appetizer similar to the French amuse-bouche.
  • Hassun: the second course, which sets the seasonal theme. Typically one kind of sushi and several smaller side dishes.
  • Mukozuke: a sliced dish of seasonal sashimi.
  • Takiawase: vegetables served with meat, fish or tofu; the ingredients are simmered separately.
  • Futamono: a „lidded dish”; typically a soup.
  • Yakimono: flame-grilled food (esp. fish); earthenware, pottery, china.
  • Su-zakana: a small dish used to cleanse the palate, such as vegetables in vinegar; vinegared appetizer.
  • Hiyashi-bachi: served only in summer; chilled, lightly cooked vegetables.
  • Naka-choko: another palate-cleanser; may be a light, acidic soup.
  • Shiizakana: a substantial dish, such as a hot pot.
  • Gohan: a rice dish made with seasonal ingredients.
  • Ko no mono: seasonal pickled vegetables.
  • Tome-wan: a miso-based or vegetable soup served with rice.
  • Mizumono: a seasonal dessert; may be fruit, confection, ice cream, or cake.

La Yoshi, Chef Vova ne-a dat asa. Va rog sa verificati singuri ca a respectat cu strictete regulile Kaiseki sau, Doamne fereste!, am fost indusi in eroare. Dupa aceasta masa care a depasit toate excesele posibile, noi nu mai puteam nimeri casa, daramite sa mai deslusim si cuvintele de pe Wikipedia…

  • Supa de ciuperci matsutaki cu enoki si St. Jacques cu crevete cu tempura de wasabi si masago arare cu alge nori
  • Oshinko: spyci kimchi de legume
  • Sashimi kodai sake: somon maturat cu alge si vodca, guacamole de avocado cu busuioc japonez, botarga si spuma de soia
  • Kaiso salad: salata de alge asortate, tosaka ao, tosaka shiro, tosaka aka, umi budou, wakame, kombu si sos de alune
  • Platou cu sushi: nigiri sake tempura cu ceapa prajita, nigiri foie-gras cu susan, nigiri combi ton/ somon, role cu yellowtail si alge okina kombu, role cu St. Jacques, kiwi si mame nori
  • Cuib de legume tempura cu carpaccio de kobe si arici de mare
  • Yoshi takos cu piept de rata, legume si sos de prune ume
  • Hamachi uni yaki: yellowtail cu sos de arici de mare
  • Caesar salad: piept de rata, foie gras si sos de anchois cu shiso
  • Vita Kobe
  • Sashimi fried rolls
  • Kare kohitsuji to miso yaki: cotlet de miel de New Zealand marinat in chili miso orange si kobe cu sare de mare cu sos yo karashi, mustar japonez
  • Kamo to curry yasai: tonkatsu de rata cu curry de legume
  • Foie-gras cu St. Jacques si sos de muguri de pin cu vanilie, piersica si zmeura
  • Creme brulée de trei feluri, cu susan negru, cu ceai verde Macha si tonka (nuca braziliana).

Chef Vova a pus Kaiseki in meniul de la YOSHI, adica poti sa-i spui chelnerului direct: „Domnule chelner, o cina Kaiseki, va rog!”, fara sa trebuiasca sa-ti mai bati capul citind in meniu cuvinte pe care oricum nu prea ai cum sa le intelegi daca nu esti din Japonia, sau macar din Orientul Indepartat. Doar sa ai grija sa-ti rezervi vreo trei ceasuri pentru cele 14 feluri, daca nu vrei sa le ceri sa ti le puna, de la jumatate incolo, direct la pachet. Pentru ca, oricum, nu veti reusi sa le mancati pe toate…

Cina Kaiseki a lui Chef Vova la Yoshi
Compania in care am mancat aceasta cina Kaiseki:
Si ambianta de la Yoshi:
Data actualizarii: 07/03/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close