Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

Restaurantul Poesia, gastronomia bucuresteana de lux

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la Poesia, pe terasă, pentru că saloanele erau pline toate. Însă am fi stat oricum afară, fiindcă aveau focuri peste tot, căldură chiar mai multă decât era nevoie, și vedeai live cum ninge.

Poesia au fost mereu printre câștigătorii competițiilor Restocracy pentru cele mai bune mâncăruri din București, așa că eram pregătiți pentru un nou „tur de forță” gastronomică. Nu ne așteptam să rămânem cinci ceasuri la masă, însă pentru un meniu de degustare cu 10 feluri nu e chiar atât de mult, daca faci un calcul simplu.

Meniul de degustare al lui Zsolt J. Tarsay

  • Amuse bouche
  • Stridii Gillardeau no.3
  • Carpaccio de langustine cu trufe proaspete
  • Rulou de ton roșu cu mousse de avocado
  • Calamar umplut cu creveți și zucchini
  • Homar și Saint Jacques în sos de unt și lămâie
  • King Crab gratinat la cuptor cu sos lime
  • Terină de foie gras cu blini și jeleu de coacăze roșii
  • Oul Poesia – ou poșat cu supă cremă fină de foie gras și trufe
  • Mușchi de vită Argentina cu ciuperci de pădure și sos de trufe
  • Tort de lămâie

Și vinuri românești, cum iau întotdeauna când merg la restaurant: Martha (pinot gri cu tămaioasa românească) și Vinul Poesia (cabernet sauvignon cu merlot), amândouă de la Moșia Galicea Mare, îmbuteliate special pentru ei.

Poesia e unul dintre restaurante din București respectate de către clienții săi, mulți fideli, obișnuiți ai locului, după cum cu ușurință am putut observa. Trec pe acasă înainte să vină, se schimbă și își pun haine frumoase. Iar fetele elegante vin cu pantofii cu toc cui în sacoșă și și-i pun chiar înainte să coboare din mașină, în poarta restaurantului. Asta spune ceva despre Poesia și locul pe care a reușit să și-l câștige, și mai ales să și-l păstreze de atâția ani…

Restaurantul Poesia, gastronomia de lux a Bucurestiului cu pandemie

YouTube video
Data actualizarii: 14/02/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close