Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de scriitorul culinar Cosmin Dragomir  

Jurnalistul și scriitorul de gastronomie Cosmin Dragomir anunță că următorul său volum: Colecționarul de sarmale, care va apărea în toamna acestui an, poate avea copertă personalizată pentru companiile care doresc să cumpere cartea pentru a o oferi cadou angajaților, clienților sau partenerilor. Banii obținuți vor fi cheltuiți pentru finanțarea parțială a proiectelor de cercetare culinară derulate în prezent.

Colecționarul de sarmale este o culegere de texte gastronomice (parte inedite, parte publicate pe diferite canale media în perioada 2017- 2023). Volumul va fi publicat în toamna acestui, într-un format cu copertă broșată din carton gros, pretabilă pentru cadouri de firmă și nu numai.

“Cred că este o atât o oportunitate pentru companii de sprijini cercetarea gastronomică cât și un parteneriat win-win. Nu cer bani ci vând un produs care aduce plus valoare unui brand și care poate fi privit ca o investiție de marketing/promovare dar și CSR. Este o carte în care se vorbește mult despre identitatea gastronomică românească, despre industria de profil, despre istoria noastră culinară, scrisă încât să fie accesibilă oricui.

Este și un exercițiu prin care companiile pot arăta că le pasă de cercetarea culinară și de identitatea gastronomică. Dacă investeam banii dați pe cărți în ultimii ani în reclamă pe social media acum eram și eu influencer cu zeci de mii de followers, dar prefer să rămân șoarece de bibliotecă și să cred că scrisul și cărțile nu au murit sau nu au doar valoare muzeală. Poate că o carte precum aceasta poate înlocui cozonacul și ciocolata clasice din coșurile de cadouri devenind o altfel de carte de vizită pentru companii. Cred că orice categorie de cititor are de aflat informații inedite din acest volum”, declară Cosmin Dragomir.

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari din România, autorul volumului “Curatorul de zacuscă și alte povestiri gastronomice românești” (tiraj epuizat), coautor al volumului “Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi” și autor a sute de articole de profil publicate pe diferite canale media.

A înfiițat gastroart.ro – prima revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești și editura GastroArt specializată în valorificarea patrimoniului culinar autohton. Cea mai recentă apariție editorială este volumul: Zămuri – supe, zupe și năcreli, rețete ardelenești din bătrâni de Mircea Groza disponibilă în librăriile Cărturești.

Este co-inițiator al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România și al Congresului Național de Gastronomie și Vin

A organizat zeci de dezbateri, worskshopuri, comunicări pluridisciplinare și evenimente cu tematică gastronomică inclusiv Gala Gastronomiei și Vinurilor din România cu prezența a peste 60 de invitați din corpul diplomatic.

Gazda podcastului Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali (webstock 2022 – locul II Best Branded Podcasts for Electrolux, iunie 2023 – cel mai ascultat podcast gastronomic din România și Republica Moldova)

Premii:

Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism, HoReCa School

Fondurile strânse din această carte vor asigura parte din necesarul pentru continuarea proiectelor de cercetare derulate în prezent:

Cel mai amplu studiu de gastronomie comparativă regională din Balcani (care presupune petrecerea a min. 10-20 de zile în fiecare țară din Balcani) împreună cu Cristian Iohan Ștefănescu

Volumul: Pe culmile mahmurelii – o istorie a ciorbei de burtă și numai

Volumul: Enciclopedia Universală a Sarmalelor

Cercetarea: Indexul potențialelor branduri gastronomice locale și regionale

Companiile interesate de ofertă îi pot scrie pe adresa: cosmin.dragomir@gastroart.ro (Comunicat de presă – Iulie 2023)

Data actualizarii: 14/07/2023