Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Maltese, de pilda…
Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima data miel foarte bun, legume surprinzator de bine facute, ca in restaurantele cu bucatarie fina, la fel de buni crevetii cu sos de rosii si branza feta. Chiftelutele din dovlecei nu au fost la inaltimea celorlalte. Preturi mari, desigur… (GB – decembrie 2018)
Corto Maltese a fost un restaurant indelung asteptat. Nu el anume, ca restaurant sau concept, pentru ca foarte putini stiau ce fel de restaurant va fi acolo, ci cei din cartier sperau sa se redeschida un restaurant bun, fiindca nu sunt prea multe in bogatul cartier. Restaurantul se numeste Corto Maltese, dupa numele unui capitan de vas care a trait la inceputul secolului trecut, fiul unui marinar englez si al unei italience, tiganca vrajitoare si prostituata.
Corto Maltese e pe Radu Beller, vizavi de cafeneaua Ambiance din parcul Floreasca, in locul in care au fost mai multe restaurante, ultimele doua de care imi aduc aminte fiind Chocolat si Lett’s 35.
Lucrarile de amenajare a coltului de parter al cladirii vechi au durat foarte mult, insa a meritat asteptarea, pentru ca rezultatul e destul de spectaculos, Corto Maltese fiind acum unul dintre cele mai frumoase si elegante restaurante ale Bucurestiului. Si, din fericire, nu e amenajat in stilul minimalist industrial al modelor zilei. O parte din explicatie pare sa fie legata si de numele proprietarului, Cristian Preotu, cel care are si cunoscutele restaurante Le Bistrot Francais si SushiRoom, de langa Atheneul Roman si langa magazinele lui La Comtesse du Barry. Cristi Preotu nu pare sa fie deloc un adept al stilului industrial, daca iau ca referinta felul in care si-a amenajat restaurantele lui pana acum. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o descriere pe care oricum nu as fi putut-o face.
Meniul de la Corto Maltese e mediteranean, de jur imprejurul marii mari: mancaruri italienesti (pizza), spaniole, grecesti, un foie gras frantuzesc. Au putine feluri, foarte bine alese si combinate. Si mai promit o pizza deosebita, speciala si prin ce contine si prin cum e facuta. Tot insista sa stim ca va veni nu stiu ce mare vedeta in ale facutului de pizza. Am pus o poza cu meniul, pentru ca site-ul lor nu e inca gata si nu-l puteti vedea in alta parte.
Am ajuns repede la masa la Corto Maltese, fiindca sunt foarte aproape de mine. Am luat niste gustari grecesti, cu tzatziki, feta tiganiti, adica feta de Macedonia in foietaj, marinata in miere de pin, zic ei, feta tot de Macedonia la cuptor, calamari prajiti in tigaie cu crusta de susan, creveti cu sos de rosii si un peste intreg, limba de mare in sos de unt cu lamaie si capere si legume la cuptor, pita greceasca. Toate bune si foarte bune, le-am mancat cu placere. Legumele cu care a venit pestele, in special, au fost surprinzator de bune, stiut fiind ca sa faci niste legume sa iasa bune la gust dincolo de ceea ce le-a dat Dumnezeu, nu e deloc la indemana oricarui chef, fie el si foarte bine platit. Si am baut si un vin foarte bun, moldovenesc, de la Gitana.
Serviciul a fost bun la Corto Maltese, cu un chelner care a venit de La Vinuri sa-i ajute cu deschiderea, tot un restaurant al lor. Am scris despre el si cand am fost acolo, mi-a facut placere sa-l revad. Preturile sunt mari, asa cum se astepta toata lumea. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate trece repede o suta de Euro de pe cardul tau pe cel al lui Cristi Preotu. Clienti destul de multi pentru un restaurant deschis de o saptamana, si la pranz si seara.
Corto Maltese s-a pozitionat direct ca unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar daca are el cateva mese. Totul foarte bine facut acolo, de la concept la ambianta, meniu, mancare, pana la lista de vinuri, Cristi Preotu fiind si unul dintre negustorii de vinuri cunoscuti, printre altele. Se va vorbi mult despre Corto Maltese, fara indoiala… (GB – septembrie 2018)
La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufenburg, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care cunoscutul de-acum restaurant Corto Maltese din Str. Radu B...
In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule” si “doamna”, puse distinctiv in aprope toate propozitiile in interactiunile formale de tip client service, dintre client si p...
Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene.Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...
Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizzaGrupul românesc Le Manoir anunță lansarea restaurantu...
Pret mediu pe meniu: 253 lei (65 lei antreurile, 93 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Dec-2018
Sep-2018
Mancare
9.33
9.25
Specifica bucatariei
9.5
9.5
Vita
Peste
9.5
9.5
Legume
9.5
9.5
Paste
Sosuri
9
9
Originalitate
9
9
Prezentare
9.5
9
Servicii
9.00
9.00
Rapiditate
8.5
8.5
Contact
9.5
9.5
Atentie la detalii
9
9
Ambianta
9.75
9.75
Exterior
9.5
9.5
Interior
10
10
Gradina
Bonusul evaluatorului
9.5
9.5
Nota finala
9.38
9.35
Criteriul
Dec-2018
Mancare
9.33
Specifica bucatariei
9.5
Vita
Peste
9.5
Legume
9.5
Paste
Sosuri
9
Originalitate
9
Prezentare
9.5
Servicii
9.00
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.75
Exterior
9.5
Interior
10
Gradina
Bonusul evaluatorului
9.5
Nota finala
9.38
La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufenburg, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care cunoscutul de-acum restaurant Corto Maltese din Str. Radu Beller s-a inscris in programul Bucharest Degustation Tour. Si amandoi am fost oaspetii lui Calin Capusan, unul dintre cei doi proprietari, alaturi de Cristi Preotu, si ai lui Gabriel Dina, tanarul si talentatul lor chef.
Chef Gabriel Dina a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare preponderent grecesc, desi in meniul lor general multicuisine au si alte feluri de mancare mediteraneene, de pe partea europeana a Mediteranei, mai precis spus. Un meniu de degustare reprezentativ pentru cei care vor sa vada ce inseamna bucataria greceasca traditionala, insa facuta cu atentie pentru detaliu si gust.
Meniul de degustare de la Corto Maltese a fost validat si a intrat in programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil in restaurant si va ramane pe toata perioada anului 2019, la pretul detaliat in pagina urmatoare. (GB – martie 2019)
Strada Radu Beller din Bucuresti, in capatul dinspre Parcul Floreasca, unde sunt restaurantul Corto Maltese si bistroul B4 Market
Data actualizarii: 06/12/2019
Corto Maltese - Str. Radu Beller, nr. 35 (Parcul Floreasca)
Cica, au vost VIP-uri la voi la sura… vopsiti gadu, innautru-i leopoldina Balanuta… Aszo szip-aszo szip, ekinak o szemekik… Pe cand bani varsati si in conturile mele personale de la Alpha Bank, draga Maltezule ? Stiai ca vreau o pensie privata si mafia mondialista nu accepta… Stiai ca din banii mei – privati !- dusmanu profita ?!? Cine-i risipitoru ??!!?
Mi-ar place o escapada la terasa renumita, insa sunt amarat si prapadit… Sper s-o mentineti la cote inalte ! Avem nevoie de zone in care sa ne intalnim pentru binele nostru. Jos Mondializarea ! Aspectul exotic este bine venit…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (3)
Cica, au vost VIP-uri la voi la sura… vopsiti gadu, innautru-i leopoldina Balanuta… Aszo szip-aszo szip, ekinak o szemekik… Pe cand bani varsati si in conturile mele personale de la Alpha Bank, draga Maltezule ? Stiai ca vreau o pensie privata si mafia mondialista nu accepta… Stiai ca din banii mei – privati !- dusmanu profita ?!? Cine-i risipitoru ??!!?
Mi-ar place o escapada la terasa renumita, insa sunt amarat si prapadit… Sper s-o mentineti la cote inalte ! Avem nevoie de zone in care sa ne intalnim pentru binele nostru. Jos Mondializarea ! Aspectul exotic este bine venit…
Toate ca toate, dar farfuriile alea sunt atat de uratele…