Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Lazoo Restaurant Lounge in Padurea Baneasca langa Zoo

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intrarea la Gradina Zoologica. La inceputul anului. Mare, bine facut, cu o terasa imensa. Investitie serioasa, nu ceva de mantuiala, cum am vazut la niste localuri din jur. I-au spus Lazoo Restaurant & Lounge. Cu referirea vizavi, catre “la zoo”, desigur.

Au un salon mare la parter, inalt si incapator, fara stalpi in interior care sa segmenteze spatiul. La mansarda au alte doua saloane, destul de mari si ele. Unul cu galerie pe jumatatea suprafetei parterului, cu balustrada si vedere in jos, de efect, si un salon mai separat. Toate bine amenajate, luminoase, aerisite, cu mobilier interesant.

Gradina e si mai spectaculoasa la Lazoo Restaurant & Lounge: foarte mare, cu gazonul bine facut, o parte din ea sub stejarii si teii batrani ai padurii, copertine si umbrele pentru restul. Am facut poze la toate, ma scutesc de o descriere oricum incompleta.

Toate bune pana aici, desigur. Si acum ajungem la mancare. Ma cam asteptam la un meniu provincial, ca sa fiu sincer, si chiar asa l-am si gasit. Foarte lung, mancaruri italienesti de-a valma, pastrama cu mamaliga si tot ce-ti mai trece prin cap. Evident ca n-au cum sa fie bune deodata sute de feluri de mancare, dar suntem deja obisnuiti si resemnati cu asta.

Stiam ca va fi aglomerat duminica. Am dat telefon sa fac o rezervare si mi-au zis ca nu e nevoie, gasim locuri. Mi-a dat prin minte ca a spus-o asa, doar ca sa inchida mai repede telefonul, si nu am luat prea in serios. Am rugat pe cineva sa mearga mai inainte sa tina un loc. Si bine am facut, pentru ca la poarta statea un nene bine facut care nu-i mai lasa pe oameni sa intre, fiindca nu mai erau locuri, cat de mare era terasa aceea. Am reusit sa ma strecor inauntru, insa nu inainte de a dovedi ca ma astepta deja cineva. Am stat in soare, fara umbrela, era singura masa pe care o mai gasise libera.

Preziseseram ca de aici incolo lucrurile vor merge prost, si asa a si fost. Asteptarea cu orele a fost chinuitoare, mancarea destul de banala, desi s-au straduit sa o prezinte frumos. Sigur, nu pretindeam vreo mancare fina pe o terasa care gemea de lume, insa speram sa dam peste un patron cu mai multa logica.

Presupun ca in zilele lucratoare ale saptamanii au semnificativ mai putini clienti. Nici atunci nu e o idee buna sa le pui un meniu cu o suta de feluri in brate, dar hai sa trecem peste asta. Dar in weeknd stii ca lumea va da navala, terasa si restaurantul vor da pe dinafara de atatia oameni. Si atunci, cum sa tii tu si in weekend acelasi meniu cu peste o suta de mancaruri? De ce nu o fi facut un meniu scurt de sambata si duminica la pranz, cu zece feluri, sa zicem? Insa acelea bine facute si pregatite dinainte ca sa nu trebuiasca sa le astepti cu orele. Nu ar fi fost mai bine pentru toata lumea?

  • Pentru clienti, ca nu mai astepte pana se enerveaza;
  • Tot pentru clienti, ca sa primeasca o mancare mai buna, chiar daca o alege dintre mai putine optiuni;
  • Pentru bucatari, sa nu-i innebuneasca cu gatit zeci de feluri diferite simultan, care nu au cum sa le iasa bine toate, sa fim seriosi;
  • Pentru chelneri, ca erau innebuniti, saracii, cu notatul si transmisul a sute de lucruri diferite catre bucatarie;
  • Pentru patronul insusi, fiindca ar avea o rotatie de doua sat trei ori mai mare a locurilor, si ar castiga mult mai multi bani!

M-au impresionat chelnerii, alergau si munceau enorm, se straduiau sa multumeasca pe toata lumea, insa nu puteau, oricata energie ar fi avut si oricat de rabdatori ar fi ei. Chelnerita noastra a fost adorabila, chelnerul de langa ea la fel. Ne-am straduit sa le cerem cat mai putine, ca sa nu-i chinuim.

Ma uitam cum fata a stat douazeci de minute, pe ceas, ca sa fileteze unui client un peste intreg! Ca patron sau sef de restaurant, cum sa faci asta intr-un restaurant care geme de lume??? Dar provincialismul nu te paraseste asa, cu una, cu doua. Se mai scutura abia la urmatoarea generatie…

Noi zicem ca Lazoo Restaurant & Lounge e un lucru bine facut, care ar putea sa mearga foarte bine daca patronul ar avea putin cap. Nu le mai trebuie nimic in plus acolo, doar asta, putina logica. Cel mai rentabil ar fi sa tina toti chelnerii si personalul, pentru ca ni s-au parut buni si dedicati, sa lase restaurantul asa cum este, dar sa schimbe patronul. Sau sa-l trimita intr-o vacanta lunga, cat mai departe de Bucuresti. (GB – mai 2019)

Si doua intrebari scurte, la obiect:

Ce efect credeti ca ar avea simplificarea meniului in zilele foarte aglomerate pentru businessul Lazoo?

View Results

Loading ... Loading ...

Cum ar aprecia clientii restaurantul, pe ansamblu, daca in zilele supraaglomerate ar gasi un meniu mai scurt?

View Results

Loading ... Loading ...
Terasa Lazoo Restaurant & Lounge

Lazoo Restaurant Lounge in Padurea Baneasca langa Zoo

Padurea Baneasa & Gradina Zoologica

Gradina Zoologica in Padurea Baneasa

Data actualizarii: 20/05/2019

  • LAZOO Restaurant & Lounge :

    Stimate domn,

    In primul rand tinem sa va multumim pentru descrierea facuta restaurantului LAZOO si pentru constatarile obiective pe care le-ati prezentatat. Criticile clientilor nostri si in special ale celor avizati, cum este cazul dumneavoastra, sunt foarte importante pentru noi, constienti fiind ca doar asa putem oferi acestora servicii si preparate de calitate.
    Ne bucuram ca cel putin din punct de vedere al amenajarilor si a investitiei facute am avut reactii pozitive de la mai multi clienti, inclusiv de la dumneavoastra.
    In ceea ce priveste lipsurile pe care le-ati constatat, probleme de altfel cunoscute si de catre noi, va asiguram ca rezolvarea acestor deficiente este tratata cu prioritate si responsabilitate din partea noastra.
    Avand in vedere ca restaurantul este deschis doar de cateva luni (februarie a.c.) si clientela este atipica, am avut nevoie de o perioada minima de timp pentru a cunoaste nevoile si asteptarile celor care ne calca pragul. Nu va cerem decat putina clementa.
    Asa cum ne-ati sugerat si dumneavoastra, in foarte scurt timp LAZOO Restaurant & Lounge va oferi clientilor atat un nou meniu, mai putin stufos, sperand de data aceasta adecvat asteptarilor majoritatii clientilor, cat si servicii profesioniste asa cum si noi dorim in postura de client.
    Asteptandu-va sa ne calcati pragul in viitorul apropiat, cu speranta ca vom reusi ca intre timp sa punem cat mai mult in practica din ceea ce ne dorim, va asiguram de intreaga noastra consideratie!

    Cu stima,
    Echipa LAZOO Restaurant & Lounge

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close