Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

29333 vizite 1 comentarii

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

43326 vizite 12 comentarii

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

13315 vizite 1 comentarii

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

14051 vizite 3 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

10685 vizite 3 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

10392 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa MikiM...

9908 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

24916 vizite 16 comentarii

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa PetreSara e u...

846 vizite 1 comentarii

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte...

1700 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14228 vizite

Taxa de vedeta la Ciao NikiCiao Niki e o bacanie cu produse it...

5097 vizite 1 comentarii

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

8765 vizite 2 comentarii

Mie imi place de Il Destino!De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

6105 vizite 1 comentarii

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

10949 vizite 4 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj Am ...

13574 vizite

Gabbiano, un restaurant consecvent conservatorRestaurantul și-a c...

6965 vizite 7 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

7913 vizite

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

6775 vizite

Din nou de bine despre Trattoria RomaAm revenit după mai bine...

3210 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

29626 vizite 6 comentarii

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientaleBocca Lupo e un res...

6285 vizite 2 comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

3859 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

18770 vizite 7 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

8279 vizite 4 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

1900 vizite

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din p...

3280 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

7489 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

6121 vizite 5 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

3495 vizite 2 comentarii

Sciccheria Rosetti este un restaurant cu specific italian, situat la P...

237 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Da Giulio – Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?

Am fost de trei ori anul acesta la Da Giulio: o data singur, alta data cu un prieten, tot roman, si ultima data cu presedintele Accademia Italiana della Cucina.

De cand m-am decis sa organizez competitia Topul Mancarurilor, ca sa vedem care sunt cele mai bune feluri de mancare din Bucuresti, reprezentative pentru cateva dintre bucatariile mari ale lumii, printre care si pastele si risotto, desigur, am inceput sa ies la masa si sa vorbesc cu din ce in ce mai multi italieni, ca sa invat de la ei si, desigur, sa-i invit sa faca parte din juriu pe cei mai intelepti.

Ce am aflat si concluziile la care am ajuns au fost o surpriza pentru mine, insa mi-au fost reconfirmate din multe alte surse, de la alti romani si straini care sunt apropiati de italieni, de comunitatile si de obiceiurile lor sociale si de consum.

Voi detalia subiectul intr-un articol separat, dar pot sintetiza aici concluzia – intarita si de catre alti ne-italieni, fie ei romani sau straini: cand ii intrebi pe italieni ce si unde se mananca mai bine italieneste in oras, toti, aproape fara exceptie, iti vorbesc despre niste restaurante mici, gen osteria sau trattoria, adesea familiale si periferice, indepartate de centru. Si nu numai ca cele cateva restaurante cu bucatarie italiana fina nu ajung sa fie aproape niciodata mentionate, dar cand le aduci tu in discutie, iti sun ca acelea nu sunt „una vera cucina italiana”! Si raspunsurile sunt aproape identice de la toti italienii cu care am discutat, de la cei cu pozitiile cele mai importante in mediile de business, diplomatice sau culturale, pana la cei cu lefuri mici si cu joburi pasagere.

Paranteza lunga a fost facuta ca sa spun ca numele Da Giulio a aparut cel mai des in discutiile mele cu italienii, atunci cand vorbeam despre cea mai buna mancare italieneasca din Bucuresti.

Insemnarile mele despre Da Giulio au fost cam asa: un restaurant de cartier in Dudesti, ambianta provinciala, amenajare simpla. Deschis si tinut de un italian (Giulio, presupun), cu o nevasta romanca, lucreaza amandoi si in bucatarie si in administrarea afacerii.

Serviciul a fost bun, personal, deschis, cu mai multe chelnerite decat chelneri; preturile rezonabile; clienti destui, rotatie mare, aproape toti veniti ca sa manance rapid, multi care vorbeau italiana. De toate conditiile si in toate configuratiile sociale: singuri, in cuplu, in grup, cu familie, cu copii, cu mai multe generatii etc…. (citeste tot)

Chelnerita adorabila la restaurantul italian Da Giulio

 

 

Data actualizarii: 23/04/2020

Da Giulio  - Str. Popa Stoica Farcas, nr. 29 (Dudesti)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close