Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de sus…
Danieli e restaurantul hotelului de 5* Marshal Garden, de pe Calea Dorobantilor, intre ASE si Perla. E un restaurant mare, foarte mare, chiar, facut pentru evenimente, in primul rand. E la etajul al cincilea, au si o terasa frumoasa, la acelasi nivel, care da spre Calea Dorobantilor, si au una si pe acoperisul hotelului, cu o priveliste panoramica spectaculoasa, am auzit.
Restaurantul Danieli are o amenajare cam neinspirata, zic eu, facuta de un arhitect fara talent. O fi fost ea OK la inceput, insa timpul trece repede si gusturile se schimba atat de mult incat risti sa trebuiasca sa bagi din nou mana in buzunar mai devreme decat ti-ai planificat.
Inainte sa construiasca hotelul acesta, Marshal Garden, domnul Ion Antonescu („Maresalul” – de aici si numele agentiei lui de turism si al hotelului) a avut (si are inca, presupun) un hotel mai mic pe Emanoil Bacaloglu (pe la Batistei) – un cunoscut fost „hotel al partidului” – cu acelasi nume, Hotel Marshal.
Acolo, la Hotel Marshal din Batistei, au avut (si poate il au si acum) un restaurant care ajunsese sa capete ceva faima, mai ales ca are si o gradina frumoasa. Am fost de mai multe ori, mereu plin, mancare buna pentru vremurile acelea.
Cred ca domnul Antonescu i-a adus la Marshal Garden pe bucatarii de dincolo, fara sa stie ca gusturile bucurestenilor s-au schimbat atat de mult in cativa ani. Poate ca are o legatuta afectiva cu ei, sau poate ca e altceva la mijloc, insa bucatarii aceia par sa-si fi epuizat deja toate resursele si sa-si si pierdut suflul. Nimic original in meniu, nimic original in farfurie, mancare considerata obisnuita chiar si de catre cei cu mai putine pretentii.
Nu ne-au dat amuse bouche. Am asteptat mai mult de jumatate de ceas sa ajunga primul fel, desi eram cam singuri in restaurant. Vita pe piatra incinsa a fost buna, pestele banal, la fel si legumele si salata.
Cred ca restaurantul Danieli de la Marshal Garden traieste aproape exclusiv din evenimente si din ce mai mananca oaspetii hotelului, pentru ca imi imaginez cu greu de ce s-ar duce cineva pana acolo pentru o astfel de mancare. Pentru privelistea panoramica da, merita mers, desigur. Totusi, nici cu privelistea nu e atat de simplu pe cat pare: au pereti de sticla la Danieli, pe doua laturi ale hotelului, prin care ai putea vedea multe frumuseti ale Bucurestiului vechi, pe care nu ai de unde sa le vezi altfel, nefiind multe blocuri inalte in zona in care sa ai acees. Totusi, cei de la Danieli au perdele la geamuri, ca sa nu mai vezi mare lucru… (GB – noiembrie 2017)
Pret mediu pe meniu: 114 lei (26 lei antreurile, 45 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Oct-2017
Mancare
8.25
Specifica bucatariei
8
Vita
9
Peste
8.5
Legume
8
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
8.33
Rapiditate
8
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
8.00
Exterior
8
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.17
Criteriul
Oct-2017
Mancare
8.25
Specifica bucatariei
8
Vita
9
Peste
8.5
Legume
8
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
8.33
Rapiditate
8
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
8.00
Exterior
8
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.17
Calea Dorobantilor, intre bulevardele Stefan cel Mare si Dacia (Piata Romana), cu numersoase cafenele si restaurante, printre care Funky Resto-Bar, Ciorbarie, Danieli, de la hotelul Marshall Garden, Dorobanti 20, Mezzaluna di Laura si multe altele
Data actualizarii: 27/10/2019
Danieli - Calea Dorobanti, nr. 50B (Hotel Marshal Garden)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.