Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Daryus neingrijit si trist

Daryus e un restaurant persan, pe langa care am trecut de foarte multe ori fara sa-mi dau seama ca e mai mult decat o foarte mica terasa la bulevard, sau o cafenea de pasaj. Insa cei care stau in zona mi-au zis ca au mai mancat din cand in cand cate ceva pe acolo, desi spus cam cu jumatate de gura. M-am oprit si eu sa mananc la Daryus, insa cand am intrat m-am razgandit si am luat doar un orez, ca sa nu stau in fata unei mese goale, mai ales ca si invitasem pe cineva.

Daryus sunt pe marele bulevard Dacia, langa Ambasada Belgiei si vizavi de mult mai cunoscutul Institut Francez. Ocupa o bucatica dintr-o casa mare, cred ca erau niste dependinte acolo, nu am reusit sa-mi dau seama in ce am intrat. Saloanele sunt la subsol, un subsol foarte mare, de altfel, amenajat medieval, probabil ca in urma cu mult timp, fiindca se vede degradarea din trecerea vremii peste tot.

In fata, spre Dacia, au o mica terasa acoperita cu cateva mese, amenajata sumar si saracacios. Si mai au o terasa si deasupra constructiei aceleia despre care inca nu imi dau seama ce o fi fost, poate un garaj. Mica si acea terasa, la care se ajunge pe o scara ingusta si abrupta, murdara de-a binelea.

Meniul e mai lung decat ma asteptam, Daryus e un restaurant in toata regula din acest punct de vedere, insa dupa ce am vazut cat de neingrijit e totul in jur, nu mi-a mai venit sa mananc acolo si am luat doar orezul, care a ramas in farfurie si el, fiindca nu mi-a placut deloc.

Singurul lucru placut vederii la Daryus a fost o chelnerita energica si dezinvolta, care fuma pe terasa cot la cot cu clientii.

Daryus e singurul restaurant de pe elegantul si aristocraticul bulevard Dacia, intre Calea Dorobantilor si Piata Gemeni, asa ca ar putea primi acolo cea mai rafinata clientela din oras, daca ar avea cu ce sa-i primeasca si ce sa le dea sa manance. Dar nu e cazul, catusi de putin… (GB – septembrie 2018)

Data actualizarii: 15/11/2019

Daryus  - Bd. Dacia, nr. 62

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close