Mai multi cititori, si chiar dintre concurentii la acest proiect al Topului Mancarurilor, nu au inteles bine conceptul si obiectivul precis al competitiei. Am dedus asta din intrebarile puse, in special cele legate de faptul ca vizitele pentru degustare sunt anuntate cu mai multe zile inainte, incat sa poata sa se pregateasca foarte bine, si ca se poate concura chiar cu feluri de mancare ce nu sunt in meniu (hors carte).
Raspunsul este ca prin acest concurs se urmareste sa se evalueze performanta MAXIMA pe care o pot atinge cheful si restaurantul respective, in conditiile in care stiu si se pregatesc dinainte, inclusiv cu feluri de mancare hors carte, pe care le pot introduce oricand in meniu, de pilda.
Vizitele neanuntate si evaluarile anonime sunt facute de catre evaluatorii care alcatuiesc Topul 200 Restocracy, care este un clasament separat, oarecum paralel. Consideram ca ar fi mai putin relevanta o duplicare a procedurilor de evaluare de la Topul Restocracy, chiar daca s-ar face doar pe un singur tip de mancare, si nu pe tot meniul.
Daca mai sunt lucruri de clarificat, ar fi de recomandat ca intrebarile sa fie puse aici, pentru ca raspunsurile sa ajunga la cat mai multi dintre cei care si-au pus aceleasi intrebari, sau unele apropiate. Multumesc dinainte pentru asta!
GB