Doar ca nu vor mai fi calde… 🙁 Pentru cei care isi doresc si isi permit mancaruri sofisticate in aceste zile, Florin Cojocariu, marele bucatar-filosof retras in mijlocul naturii la Gurbanesti, gateste in cuptorul de caramida de la el la tara, cu legumele si dobitoacele din batatura, si vi le aduce cu masina pana acasa. Am scris de multe ori despre bucataria fina de la Gurbanesti, nu mai reiau informatiile aici. Pun mai jos o scurta descriere a modului de lucru. Mai multe detalii despre mancarea slow food a lui Florin cititi pe site-ul lui (athanor.ro), pe site-ul noastru si prin multe alte locuri in care s-a tot scris despre el.
*
In fiecare sâmbata primiti un meniu de 4 feluri (antreu, supa, fel principal, desert) din ingrediente locale sau premium, gatite lent (cel mai des la cuptorul cu lemne) dupa retete verificate ale unor mari chefs. Aceeasi poveste ca pâna acum la Gurbanesti sau Gastrolab.
Livrarile le voi face eu si pentru a avea eficienta si predictibilitate imi doresc sa incurajez plata in avans a 4 livrari (o luna de zile), pentru minim 2 persoane, caz in care pretul pe persoana si meniu va fi 75 de lei. Exista posibilitatea de a comanda si o singura data, putin mai scump, la 90 de lei pe persoana si meniu.
In magazin aveti 3 produse, cu 3 variante de livrare (2-4 persoane, 1-4 livrari). Plata se face in avans cu OP sau card. Pentru plata cu card veti primi o factura care are un link de plata (un buton „Plateste cu cardul”). Numarul de meniuri e limitat pentru ca nu voi gati in niciun weekend mai mult de 36 de portii.
Meniul pentru 28 martie si pentru 4 aprilie e deja afisat, daca va tenteaza, comandati! In poze e o ceafa de porc coapta vreo 14 ore in lapte, cu varza la cuptor, in meniu pe 28 martie.
O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gurbanesti, in Campia Baraganului, acolo unde el si Victoria au o un atelier de ceramica. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
Ei se pregatesc sa deschida o pensiune la care va gati chiar Florin, dupa ani intregi de documentare, in special din bucataria frantuzeasca fina.
Meniul de astazi:
- pui afumat, marinat înainte în miere cu salvie și usturoi, cu salsa verde și salvie prăjită
- pulpă de miel cu tapenade, în foietaj, cu sos de prune și merișoare
- plăcintă de mere cu scorțișoară și enibahar
- bacon afumat cu lemn de butoi de whisky și cires
Florin e fizician si fost corporatist de mare succes, Victoria a facut Universitatea de Arte, apoi a facut si Universitatea Agronomica, pentru a-si putea cultiva mai bine legumele si florile pe care le vedeti in poze.
In pagina alaturata vedeti si poze din atelierul de ceramica. (GB – aprilie 2019)
La tara la bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gurbanesti, in Campia Baraganului, acolo unde el si Victoria au o un atelier de ceramica. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-ului de la Athanor La Coupteur din Gurbanesti. La GastroLab de data aceasta, pentru ca la el la tara e iarna si nu mai are florile care te fac sa te sui in masina si sa mergi pana in inima Baraganului ca sa le vezi si sa mananci la umbra, sub copac. Asa ca daca nu se duce bucuresteanul pana la mancare, vine mancarea de la tara la bucurestean, de data aceasta in luxul de la GastroLab. Si, mai ales, printre miile sale de sticle de vin.
Florin Cojocariu a luat toate legumele si carnurile de la el din curte si de la vecinii sai de Baragan, le-a fiert slow food si le-a tinut in cuptor vreo doua sau trei zile la Athanor, si apoi le-a adus in bucataria GastroLabului unde le-a facut sa arate ca in poza.
Asadar, impreuna Florin Cojocariu si cu Vistoria lui, cu Lorand Szarvadi si adorabila lui Zsuzsanna, ne-au pus pe masa urmatoarele:
Persimon cu bacon afumat, chimiciurri
Galicea Mare Chardonnay+Pinot Gris 2017, Dealurile Olteniei
Bernard Remy Blanc de Noirs, Champagne
Supa crema de morcovi cu portocale si ghimbir
Chateau Pigoudet L’Oratoire Magnum Rose, Provence
Legras & Haas Rose Brut, Champagne
Quiche lorraine cu oua si smantana de tara si bacon afumat
Stirbey Sauvignon Blanc 2018, Dragasani
Jose Pariente Verdejo 2018, Rueda
Ceafa de porc coapta 8 ore in lapte, cu varza
Puech Haut Les Complices 2017, Languedoc
Tinto Arzuaga Crianza 2016, Riberra del Duero
Lori’s Chocolate Midnight Cake
Guidalberto 2015, Toscana
Gere Kopar Magnum 2016, Villany, Ungaria
Binneinteles ca mai mult decat am putut eu manca, insa nu am lasat nimic in urma. Am luat si la pachet si i-am dus Ludmilei, care sta captiva in casa, cu bebelusul… (GB – ianuarie 2020)
Florin Cojocariu si gazdele sale de la GastroLab
Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu – Sarmaniuc de la Gurbanesti, in Campia Baraganului, in care face vesela pe care am gasit-o in mai multe dintre marile restaurante ale Bucurestiului: MAIZE, GastroLab si altele. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
Ei se pregatesc sa deschida si o pensiune la care va gati chiar Florin Cojocariu, bunul meu prieten si bunul ei sot, dupa ani intregi de documentare, in special din bucataria frantuzeasca fina.
Florin e fizician si fost corporatist de mare succes, Victoria a facut Universitatea de Arte, apoi a facut si Universitatea Agronomica, pentru a-si putea cultiva mai bine legumele si florile pe care le vedeti in poze.
In pagina alaturata vedeti si poze de la cina pregatita de Florin. (GB – aprilie 2019)