Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO „Dinner with Friends”, o degustare de vinuri Kvint din Transnistria, care au fost asociate cu un meniu special pregatit de Chef Ileana Braniste.
Istoria Kvint începe în anul 1897, când primul depozit de rectificare a fost construit in Tiraspol, Republica Moldova, primele sticle de vin fiind puse la îmbătrânire în anul 1938.
La eveniment a participat si Mihai Ciucur (somelier), cel care a prezentat istoria vinurilor Kvint, delectand pe cei prezenti cu multe informatii si detalii despre procesele si procedurile de fabricare a vinurilor. (Daniel Catoi – iunie 2018)
Meniul pregatit de Chef Ileana Braniste a constat in:
• Pate de urzici și nuci
• Colțunași cu urdă și gălbiori
• Porc și varză brezată cu unt
• Gozleme cu vită
• Baked Alaska
Vinuri Kvint asociate cu preparatele culinare au fost:
• Crama Bulgary (Republica Moldova), Apriori (Apriseco), Glera, 2016 (opening drink)
• Crama Kvint, White 242, Cabernet Sauvignon White (Blanc de noir), 2018
• Crama Kvint, Rose 242, Merlot/ Cabernet Sauvignon, 2018
• Crama Kvint, Grand Reserve, Merlot/ Cabernet Sauvignon, 2014
• Crama Kvint, Late Harvest, Riesling, 2015
VINO este un bistrou, dar si winebar, situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 71 din sectorul 2 al Capitalei.
Joi, 28 septembrie 2017, a avut loc lansarea vinurilor Kvint in tara noastra. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Complexului Pescariu Sports & Spa din Capitala si a adunat o serie de experti din industria bauturilor alcoolice, a vanzarilor, Horeca, dar si public larg.
Gazda si moderatorul evenimentului a fost Cristian Grigore, cunoscut somelier, care a antrenat publicul intr-un mod exemplar in prima parte a serii, cand a avut loc degustarea mai multor sortimente de vinuri ale producatorului din Transnistria si s-au incercat mai multe variante de a combina tipurile de vinuri cu diferite sortimente de branzeturi fine.
In cea de-a doua parte a evenimentului, toti cei prezenti au purtat discutii informale pe marginea produselor degustate si a posibilitatilor de promovare si vanzare pe piata autohtona.
Vinurile Kvint, produse in Transnistria (Republica Moldova), sunt importante in tara noastra de catre Maundier Fides. Podgoria Kvint are propria sursa de materii prime – aproximativ 1800 de hectare de vita de vie, unde cresc mai mult de 20 de soiuri de struguri. Cu mai mult de 116 ani de istorie Kvint detine o pozitie de lider in randul producatorilor de bauturi alcoolice din Republica Moldova.
Despre Kvint
Climat unic, sol fertil, teren deluros in apropierea raului Nistru au creat conditii favorabile pentru cresterea celor mai buni struguri; echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor Kvint – sunt factorii ce permit sa produca bauturi admirabile, care concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.
In beciurile Kvint se pastreaza peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu aceasta gama larga de bauturi spirtoase, maesterii se bucura de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.
Anual se produc aproximativ 20 de milioane de sticle de bauturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masa si de epoca, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Incepand cu anul 2000, productia Kvint este certificata ISO 9001 (BVQI).
Numeroase premii castigate la diverse concursuri internationale si concursuri de degustare au dovedi calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.
Despre Cristian Grigore
Genetic, Cristian Grigore apartine universului vitivinicol din Dealu Mare, fiind nascut la 9 aprilie 1976, in Ploiesti. Prin formare profesionala apartine Italiei. Prin proiectele construite apartine cosmopolitului Bucuresti. Din fiecare loc, Cristian Grigore si-a extras sevele unui profil profesional unic, construindu-si o personalitate puternica. Astfel, putem spune ca, prin vocatie, apartine insa restauratiei, oriunde exista ea.
Povestea parcursului sau profesional incepe in 1999, cand a preluat, pana in 2002, ca manager, restaurantul „Dunarea”. Apoi, pana in 2004, a condus restaurantul Cazinoului Plaza din fostul Complex „Marul de Aur”, dupa ce si-a manifestat abilitatile ca sef de sala. In 2004 a aprofundat descoperirea culiselor restaurantului, tot din pozitia de sef de sala, la „Junona” ,din cadrul complexului turistic Fantasy Beach Holiday Resort.
Apoi, in 2005, a intervenit un moment de cotitura in destinul sau: experienta scolii italiene de somelieri unde a urmat, pana in 2008, cursurile de trei ani ale nobilei si complexei profesii de „cavaler al tass du vin”. Este demn de remarcat ca, la ora actuala, Cristian Grigore este printre foarte putinii somelieri romani care a urmat integral aceasta scoala, absolvita cu diploma. Mai mult, in perioada in care studia someleria, el a si activat ca atare in vinoteca „Casa vinului”, din Bardolino/Verona si in restaurantul „Cellini”, din Florenta.
Reintors in tara, in 2009, a condus pentru scurt timp restaurantul „Providence”, dupa care a fost inclus in echipa restaurantului „Rossetya”, tot ca manager. Aici Cristian Grigore a reusit in scurt timp sa isi etaleze calitatile de „dirijor” al orchestrei de servicii din restauratie. La ora actuala, in urma eforturilor sale, conjugate cu cele ale unui patronat deschis la nou, restaurantul „Rossetya” a devenit un nume de referinta in restauratia bucuresteana. Pentru celelalte locatii din restauratia Capitalei este un model de succes, mai ales in conditiile de criza, iar pentru iubitorii spectacolului gastro-oenologic de pretutindeni a devenit un sinonim al bunului gust si al rafinamentului accesibil clasei de mijloc. Conceptul promovat de Cristian Grigore nu se adreseaza clientelei selectate dupa portofel, ci acelor oameni care au deschidere spre receptarea corecta a artei culinare si a universului vinului, in atmosfera optima pentru tot ce inseamna restaurare reala a trupului si spiritului.
Save
Save
Save
Save