Diplomat
www.facebook.com/diplomatclub.eu
0720.880.330
Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase
Multi il numesc Clubul Diplomatic, inca, dar trebuie sa stiti ca acum sunt mai multe restaurante separate in celebrul parc din Baneasa – o bucata din Parcul Herastrau, mai bine spus, partea sa dinspre Fantana Miorita.
Tot ansamblul acela a fost, si s-a numit tot timpul, pana in anii din urma, Clubul Diplomatic. Cuprinde un parc imens, terenuri de golf, piscine, restaurante si sali pentru evenimente. E al statului, dar cred ca Ministerul Afacerilor Externe il administreaza, sau au un cuvant de spus asupra a ceea ce se intampla acolo, oricum.
Acum cativa ani au construit in spate o cladire destul de incapatoare cu sali pentru evenimente, cu bucatarie proprie, foarte mare, facuta sa serveasca receptii si cocktailuri cu sute de oameni. Cladirea din fata, unde era restaurantul propriu-zis, inainte, au inchiriat-o unor privati. Si ansamblul din stanga aleii principala e inchiriat, acolo par sa fie chiar mai multi care administreaza spatiile: unii piscina si un fel de bistrou, sau cafenea, iar in spate un cort pentru evenimente mari.
Asadar, Clubul Diplomatic se numeste acum doar ansamblul din spate, unde se fac doar evenimente, celelalte avand alte nume. Restaurantul de numeste Diplomat, si e in cladirea veche, istorica a Clubului, in partea dinspre lac, si cea ce vederea cea mai spectaculoasa.
Restaurantul Diplomat s-a deschis acum cativa ani, dupa o renovare de suprafata a somputuoasei cladiri, doar interiorul salonului mare pare sa fie complet refacut. Oricum, si fara renovare locul acela arata impresionant. Sala principala, mare, cu multe mese, dintr-o singura bucata, arata foarte bine si e amenajata de cineva care se pricepe. Mai au un salon mic, dar nu prea il dau publicului.
Terasa dinspre parc, totusi, e atractia principala de la Restaurantul Diplomat, cu vederea spre parc si spre lac. Un cort de plastic, construit chiar in fata verandei ii ia foarte mult din valoare, insa tot ii ramane destul farmec, si asa. Cortul e folosit pentru evenimente, desigur.
Cand au deschis Restaurantul Diplomat, in urma cu mai multi ani, a avut un succes rapid, am scris si atunci despre ei. S-au pozitionat foarte sus la inceput, fine dining, bucatarie italiana fina, au adus si un chef italian despre care am auzit ca a ramas aici, totusi, chiar dupa ce a plecat de la ei, dupa nu mult timp.
Apoi au lasat garda jos cu meniul de la Restaurantul Diplomat, nu isi mai propun sa fie unul dintre restaurantele cu cea mai buna mancare din oras. Acum par sa se bazeze aproape exclusiv pe potentialul cladirii si al parcului, in special pentru evenimente mari si scumpe. Nu cred ca mai au atat de multi clienti care sa vina acolo doar pentru un pranz sau o cina dupa ce trece sezonul cald, cand se sta pe balcon.
Meniul de la Restaurantul Diplomat e greu de desris; e bucatarie internationala, dar cu feluri pe care nu le gasesti prea des alaturate in restaurantele mari: pelmeni rusesti, cateva feluri cu rezonante italienesti, pastrama romaneasca si must, St. Jacques. Includerea in lista restaurantelor cu bucatarii fine e discutabila, deci, e cam la limita, si asta deoarece am fost foarte permisiv si in alte cazuri.
Eu am luat un John Dory (cred ca pestele dulgher ii spune in romaneste) asa si asa, o vita buna si bine facuta, gust bun si moale, sparanghel bun si bine facut si acesta, un Saint Jacques sarat, niste sosuri grele, fara niciun pic de finete in ele, un must ca o apa mai mult decat chioara si o cafea foarte buna.
Serviciul destul de bun la Restaurantul Diplomat, si pentru ca ma cunosteau, presupun. Preturi mari, desigur, dar stii ca te duci la Restaurantul Diplomat si platesti vederea spre parc cu jumatate din banii pe care ii lasi acolo. O masa in doi sare repede de 500 de lei, daca nu esti cu bagare de seama.
Diplomat e un mare restaurant, asadar. Te duci acolo invitat la diverse evenimete simandicoase, sau pentru magnificul parc al Clubului Diplomatic, cu Lacul Herastrau, si te duci si pentru mancare. Cam in ordinea aceasta… (GB – septembrie 2017)
PS: au si loc de joaca pentru copii, afara, in parc, pe timpul verii. Insa in interior nu cred ca au, cand nu se poate sta afara.
Povestea Diplomat
Suntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanti ai avangardei care va schimba pentru totdeauna aspectul Bucurestiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior si domnul Alexandru Marghiloman, pun fundatiile Country Club Baneasa. Printre ceilalti 143 de membri fondatori se numarau si Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson , Basarab Brancoveanu, principele Jean Calimache, principele Cantacuzino, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Stirbey, baronul Starcea si multi altii.
Impreuna ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea. Vila centrala, construita de celebrul arhitect Ion Mincu, gazduia si sediile clubului nautic si de polo, iar piscina si terenurile de tenis, golf si polo atrageau protipendada din intreaga Europa.
Ulterior, clubul va gazdui Restaurantul „Diplomat”, locul in care bucurestenii serveau pranzul si se bucurau de privelistea oferita de Parcul Herastrau, apoi reveneau in oras spre seara sau isi continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite si racoroase ale parcului. Putini sunt cei care stiu ca actualul parc a fost construit tot de catre membrii fondatori ai Clubului Diplomatic si oferit publicului larg.
Aproape 100 de ani mai tarziu, dorim sa pastram atmosfera locului dar sa-i dam si o nota moderna. Tocmai de aceea am calatorit in jurul lumii, culegand retete de traditie din toate tarile, pe care le-am reinterpretat intr-o maniera contemporana. Vrem sa ne asiguram ca experienta pe care o traiesti este cea mai buna din oras, de fiecare data, de aceea avem o cava de vinuri unicat, cu peste 800 de sticle de vin din intreaga lume, care pot fi potrivite perfect cu retetele noastre originale.
Diplomat Story
The year is 1922. The day is March 7 th. An avant-garde that would forever change the look of Northern Bucharest, represented by colonel Greble E. St. Junior and Mr. Alexandru Marghiloman, set the stepping stone to the „Baneasa Country Club”. Most of the 143 founding members were prolific names of that era, such as Max Ausschmidt, C. Argetoianu, General Anderson, Basarab Brancoveanu, Prince Jean Calimache, Prince Cantacuzino, Barbu Catargiu, Prince A.D. Ghica, Prince Barbu Stirbey, Baron Starcea and many more.
Together, they would originate the largest Country Club of the time. The restaurant building was designed by Romania’s most renowned architect, Ion Mincu, and it stood among numerous fields meant for tennis, golf and polo, as well as a pool and sailing facilities, all very sought after by aristocrats from all over Europe.
The club will later house the „Diplomat Restaurant”, the place where Bucharest’s finest would enjoy lunch, after lavishing in the greenest park of them all: Park Herastrau. Few people are aware of the fact that the founding members of Diplomat have also built the surrounding park, Herastrau. With well over 30 hectares of lush green, it is the largest park in Bucharest.
Nearly 100 years later, we strive to keep the Diplomat atmosphere alive, with a modern taste. This is why we picked world class recipes and given them a contemporary twist, to go with our wine selection, making sure your experience is the finest in town, every single time.
Diplomat - Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 2B (Parcul Herastrau - Fantana Miorita)