Pentru cei care au gasit perle ascunse in farfuriile de la La Dolce Vita
La Dolce Vita e un restaurant vechi al Bucurestiului, deschis acum vreo 20 de ani pe Occidentului, la Piata Sfintii Voievozi, vizavi d eun alt restaurant, Dorada. Sunt la demisolul unei cladiri vechi. Au fost inchisi un an si jumatate, redeschis pe la inceputul lui aprilie 2019.
E un restaurant mic, doua salonase si un hol minuscul. Amenajare clasica meridionala de trattoria, mobilier de lemn, culori calde. Nimic special, e un aranjament pur functional. Nu au aer conditionat, sau nu i-au dat drumul, atmosfera era greu suportabila in mijlocul verii.
Meniul e foarte lung. Surprinzator pentru un restaurant atat de mic cum e La Dolce Vita, chiar daca in linie cu obiceiul romanesc absolut generalizat. Cat stai sa astepti mancarea, iti trec tot felul de lucruri prin cap. Si nu se poate sa nu ajungi si la urmatorul scenariu: te uiti in jur, vezi un restaurant mititel. Te uiti pe masa, vezi un meniu foarte gros. Si faci un calcul. Daca e un retaurant mititel, bucataria e si ea mititica. Si camara si mai mititica. E greu sa crezi ca cineva isi face bucataria sau camara mai mari decat restaurantul, mai ales daca are niste spatii inghesuite la subsol. Si atunci cu ce gatesc ei atatea feluri? Cu ce produse si ingrediente? Hmmm…
Mancarea a fost peste asteptari. Care asteptari nu erau mari, sa ne-ntelegem! Am fost in multe restaurante mari, mult mai mari ca La Dolce Vita, cu prezentari si pretentii agresive, si am mancat mai prost. Dar asta nu inseamna nimic, rationamentul de mai sus te duce la aceleasi concluzii.
Am auzit pe mai multi spunand ca La Dolce Vita are adevarata bucatarie italiana, ca se mananca nemaipomenit acolo, ca e perla neagra ascunsa a gastronomiei bucurestene, care asteapta sa fie descoperita intr-un subsol de bloc. Eu mananc de zeci de ani zilnic in restaurantele bucurestene, si scriu despre ele, si nu am gasit vreodata o perla, o singura data macar. Nici macar o perluta ascunsa… (GB – iunie 2019)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Nasol ca Jean (valuta) a cedat afacerea asta (pe care o stapanea/imbunatate etcetera… @Amir: stfu.
They closed and re-opened in the same location under a new name, as for the rest I don’t know, have not been there since
https://www.facebook.com/pg/restoriadolcevita/about/?ref=page_internal