Draft Pub – Tankeria Ursus, martie 2019
www.facebook.com/tankeriadraft
0725.277.277
Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferie
Tocmai scriam ca restauarntele mari si-au inceput ofensiva si spre partile ocolite pana acum ale Bucurestiului, in cartiere in care astfel de investitii erau socotite riscante, aproape de neconceput. Acum tocmai am aflat ca Gabriel Faflei si-a trimis banii in indepartatul bulevard Gheorghe Ionescu Sisesti si a deschis acolo o mare berarie de cateva saptamani. Asa ca m-am grabit sa ajung.
Langa Biserica Sfantul Antonie Maicaneasa am vazut o cladire urata, fara etaj, pe care scria Draft Pub Tankeria Ursus. Si am intrat. M-am mai inveselit dupa ce am trecut de usa, pentru ca beraria arata foarte bine in interior. Are un singur salon mare, cu pereti de sticla, foarte luminos, cu un mare bar in mijloc. Conceptul de berarie populara e foarte bine proiectat si realizat, de la un capat la celalalt. Totul nou la Draft Pub, unitar, facut de niste oameni care cunosc si inteleg bine tendintele zilei in materie de consum social.
Ambianta e relativ austera, cu mese simple de lemn masiv, scaune la fel, cu butoaiele si tancurile Ursus pe post de decor. Farfurii de tabla, tacamuri rustice. Pe o parte au o terasa medie spre mica, daca e sa o masuram cu interiorul.
Meniul de la Draft Pub Tankeria Ursus e cel asteptat pentru o berarie de volum, la care mancarea trebuie sa vina repede: multa carne, cartofi prajiti, un fel cu creveti, peste, supe, deserturi. Au un bucatar grec foarte simpatic, pe Chef BAZ, care indelung ne-a explicat cum prepara el singur sosurile in bucatarie. Asta e o mare raritate, si e surprinzator sa auzi, mai ales ca preturile sunt tinute bine sub control. Am si filmat o portiune din pledoaria lui pentru mancarea muncita in bucatarie.
Tot ce am luat noi la Draft Pub a fost surprinzator de bun pentru o berarie. Unul dintre cele mai bune tzatziki pe care le-am mancat in Bucuresti, cu o pita foarte buna si ea, apoi coaste de porc si coaste de vita bune; niste mici miniaturali excelenti, cel mai bun gust de mici pe care l-am pastrat in memoria recenta. Am mai luat trei feluri diferite de hamburgeri, si e interesant de spus aici ca poti sa-i ceri in marimi diferite. De efect a fost galetuta cu carne, plina cu diverse carnuri (pui, porc, mici etc.) si cu cartofi prajiti. Bune toate, mai putin salata de varza, despre care ne-au spus de la inceput ca nu va fi buna, pentru ca le intarziase o livrare. Am schimbat cu castraveciori murati si s-a rezolvat. Desertul a fost foarte bun, o (un?) cheese cake la pahar si inventia lui Chef BAZ, frozen pizza, in special.
Bere multa, buna si ieftina, desigur, dar am fost surprinsi sa vedem ca Ursus nu si-au trimis toate sortimentele lor din portofoliu la Draft Pub. Or fi facut cei de la marketing niste calcule, sunt sigur ca nu fiindca au uitat ca mai au si alte branduri. Multi chelneri, serviciul bun la masa noastra, cu un chelner sigur pe el. Clienti multi si ei, terasa plina.
Bearia Draft Pub Tankeria Ursus e deja un restaurant de referinta al indepartatei zone din Baneasa. Bucuria localnicilor, fara indoiala, care nu mai sunt obligati sa mearga kilometri multi ca sa manance si sa bea bine. (GB – martie 2019)
Bulevardul Gheorghe Ionescu Sisesti din Bucuresti, in dreptul Bisericii Sfantul Antonie Maicaneasa si a berariei Draft Pub Tankeria Ursus
Draft Pub – Tankeria Ursus, martie 2019 - Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti 23-25 (Baneasa)