Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferie

Fata frumoasa la Draft Pub Tankeria Ursus, berarie in Baneasa pe Ionescu SisestiTocmai scriam ca restauarntele mari si-au inceput ofensiva si spre partile ocolite pana acum ale Bucurestiului, in cartiere in care astfel de investitii erau socotite riscante, aproape de neconceput. Acum tocmai am aflat ca Gabriel Faflei si-a trimis banii in indepartatul bulevard Gheorghe Ionescu Sisesti si a deschis acolo o mare berarie de cateva saptamani. Asa ca m-am grabit sa ajung.

Langa Biserica Sfantul Antonie Maicaneasa am vazut o cladire urata, fara etaj, pe care scria Draft Pub Tankeria Ursus. Si am intrat. M-am mai inveselit dupa ce am trecut de usa, pentru ca beraria arata foarte bine in interior. Are un singur salon mare, cu pereti de sticla, foarte luminos, cu un mare bar in mijloc. Conceptul de berarie populara e foarte bine proiectat si realizat, de la un capat la celalalt. Totul nou la Draft Pub, unitar, facut de niste oameni care cunosc si inteleg bine tendintele zilei in materie de consum social.

Ambianta e relativ austera, cu mese simple de lemn masiv, scaune la fel, cu butoaiele si tancurile Ursus pe post de decor. Farfurii de tabla, tacamuri rustice. Pe o parte au o terasa medie spre mica, daca e sa o masuram cu interiorul.

Meniul de la Draft Pub Tankeria Ursus e cel asteptat pentru o berarie de volum, la care mancarea trebuie sa vina repede: multa carne, cartofi prajiti, un fel cu creveti, peste, supe, deserturi. Au un bucatar grec foarte simpatic, pe Chef BAZ, care indelung ne-a explicat cum prepara el singur sosurile in bucatarie. Asta e o mare raritate, si e surprinzator sa auzi, mai ales ca preturile sunt tinute bine sub control. Am si filmat o portiune din pledoaria lui pentru mancarea muncita in bucatarie.

Tot ce am luat noi la Draft Pub a fost surprinzator de bun pentru o berarie. Unul dintre cele mai bune tzatziki pe care le-am mancat in Bucuresti, cu o pita foarte buna si ea, apoi coaste de porc si coaste de vita bune; niste mici miniaturali excelenti, cel mai bun gust de mici pe care l-am pastrat in memoria recenta. Am mai luat trei feluri diferite de hamburgeri, si e interesant de spus aici ca poti sa-i ceri in marimi diferite. De efect a fost galetuta cu carne, plina cu diverse carnuri (pui, porc, mici etc.) si cu cartofi prajiti. Bune toate, mai putin salata de varza, despre care ne-au spus de la inceput ca nu va fi buna, pentru ca le intarziase o livrare. Am schimbat cu castraveciori murati si s-a rezolvat. Desertul a fost foarte bun, o (un?) cheese cake la pahar si inventia lui Chef BAZ, frozen pizza, in special.

Bere multa, buna si ieftina, desigur, dar am fost surprinsi sa vedem ca Ursus nu si-au trimis toate sortimentele lor din portofoliu la Draft Pub. Or fi facut cei de la marketing niste calcule, sunt sigur ca nu fiindca au uitat ca mai au si alte branduri. Multi chelneri, serviciul bun la masa noastra, cu un chelner sigur pe el. Clienti multi si ei, terasa plina.

Bearia Draft Pub Tankeria Ursus e deja un restaurant de referinta al indepartatei zone din Baneasa. Bucuria localnicilor, fara indoiala, care nu mai sunt obligati sa mearga kilometri multi ca sa manance si sa bea bine. (GB – martie 2019)

Data actualizarii: 02/07/2023

Draft Pub – Tankeria Ursus, martie 2019  - Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti 23-25 (Baneasa)