Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consultanta in domeniul HoReCa Next Root Management Systems
Cine este Next Root Management Systems si cum a aparut pe piata?
Next Root Management System, NRMS, este o companie de consultanta in domeniul Ospitalitatii, care aduce stabilitate si eficienta in derularea unei afaceri in domeniul HoReCa prin imbunatatirea sistemului de operare si prin salvarea eficienta de costuri.
NRMS are la baza toata experienta acumulata in ultimii 10 ani de zile in domeniul HoReCa, adunand foarte multe invataturi extrase din propriile reusite, dar si din greseli. Ideea acestui business a venit din remarcile primite de la diverse persoane care aveau nevoie de informatii despre cum sa isi deschida un business in domeniu, despre numeroase probleme si obstacole pe care le intampina de zi cu zi in businessul pe care deja il au in HoReCa. Mergand mai departe cu analiza, s-a dovedit ca, intr-adevar, exista o nevoie reala de consultanta in acest domeniu, care este unul mai complex decat se crede adesea.
Care este principiul de la care pleaca intotdeauna NRMS cand abordeaza un proiect de consultanta?
Noi la NRMS consideram ca o afacere in domeniul ospitalitatii poate fi de succes atunci cand livreaza produse si servicii constante pentru un pret corect in schimb. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil pe o perioada indelungata, este necesar ca afacerea sa aiba la baza o abordare disciplinata si sa opereze conform unor procese standardizate, astfel incat activitatea de zi cu zi sa nu fie dependenta de angajatul X sau Y.
De ce ar avea nevoie aceste businessuri de un consultant?
Domeniul HoReCa este un labirint de decizii, un segment in continua miscare, cu perioade de glorie, dar si cu multe probleme si obstacole pana acolo sus.
Nu poti sti lucrurile pe care nu le cunosti. De multe ori, proprietarul/investitorul semnaleaza o problema care se dovedeste a fi, de fapt, simptomul unei alte probleme. Trebuie sa cunosti radacina pe care trebuie sa o modifici atunci cand ceva nu functioneaza cum trebuie.
De multe ori, investitorul/proprietarul este subiectiv cu aspectele afacerii sale, pe cand un ochi specializat din exterior vede lucrurile si solutiile complet diferit. Este important ca acesta sa stea deoparte de partea operationala de zi cu zi si sa poata urmari si controla activitatea in baza unor proceduri clare. Cand esti zilnic implicat in activitatile locatiei, nu pierzi doar controlul usor- usor, dar si viziunea dezvoltarii.
Astfel ca un set de recomandari si proceduri standardizate provenite de la un consultant iti pot transmite cea mai buna varianta operationala posibila afacerii tale.
Cine sunt clientii lui NRMS?
Contributia noastra vine in ajutorul companiilor care necesita un control mai bun al afacerii lor si o maximizare a profitabilitatii precum si a celor care sunt la inceput de drum si doresc sa deschida o afacere HoReCa de la zero (fie ea restaurant de sine statator, rulota de mancare, hotel, cafenea etc).
Serviciile noastre acopera o zona complexa de necesitati operationale in domeniul HoReCa. De la identificarea locatiei pe criterii bine structurate, la necesarul de autorizatii si avize, la propuneri de concept, la dezvoltarea culturii organizationale, angajari, traininguri, dezvoltare de meniu si retete, proceduri de standardizare a acestor lucruri, proceduri de control, fluxuri, tehnologizarea locatiei, intocmiri de bugete si pana la importul de trailere pentru cei ale caror proiect constau in ramura de Street Food.