Dupa aproape doi ani, am regasit minuscula Pizzeria Due Amici exact asa cum o lasasem, cu aceleasi decoruri, acelasi meniu simplu cu pizza si paste, si, desigur, cu aceleasi doua personaje de film italian al copilariei mele, el si ea. Mesajul e clar, fara echivoc: mancarea traditionala simpla a Italiei profunde, asa cum si-o face italianul de rand acasa, sau cum si-o ia de la bottega din coltul strazii, cand vrea sa mai socializeze. David si Goliat, adica: un mic bistrou de pizza si paste de la tara, fata in fata cu gigantul food-court de la Agora Floreasca. Sa vedem cine e mai tare! Pentru unii bucuresteni asta e de bine, pentru altii e demodat. Bine ca e un oras mare, occidental si cosmopolit. Adica e loc pentru toti, in pace, armonie si voie buna… (GB – iunie 2019)
Pizzeria Due Amici, cel mai cald restaurant in care am fost in ultima vreme
Am trecut de sute de ori in atatia ani pe langa Due Amici de pe Calea Floreasca, insa nu mi-a dat prin cap sa intru, nu am crezut ca e un restaurant adevarat, nici macar un bistrou, ca e prea mic.
Sunt intr-o casa mica, un fel de baraca, mai degraba, pare o constructie usoara privita din strada. Poate ca nici nu este asa, insa nu iti vine sa o iei in serios de la inceput.
Dar mi-a placut la Pizzeria Due Amici, odata intrat acolo, am vazut ca e mai incapatoare decat credeam, pentru ca e ingusta in fata, la strada, insa se duce in spate si lasa loc unui mic salon spre strada, cu bucataria in spate, pe jumatate la vedere. E o atmosfera foarte calda, primitoare, informala, de bistrou de provincie, cu mult lemn, fete de masa cu patratele, decoruri cu obiecte vechi.
Pizzeria Due Amici e acolo de foarte multi ani, tinuta de o familie, dupa modelul clasic occidental. L-am vazut mai mult pe el, e un adevarat personaj de film.
Nu stiu daca mai au si altceva in afara de pizza si paste la Pizzeria Due Amici, insa si asa e suficient, pentru ca sunt bune.
O surpriza placuta, deci, va recomand sa tineti minte pentru cand ajungeti in zona. (GB – octombrie 2017)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.