Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala, in general, pe Bulevardul Decebal, in capatul dinspre Piata Muncii, in sirul de vreo 6 localuri lipite unul de celalalt, intre Loka si Snap. Sunt la parterul unuia dintre blocurile construite in serie pe vremea comunistilor, asa cum sunt aproape toate celelalte restaurante si cafnele de pe cunoscutul bulevard, de altfel.
Nu am intrat sa vad cum e si inauntru, dupa intalnirea foarte dezagreabila cu un personaj despre care mi s-a spus, apoi, ca e fratele patronului turc.
Toate terasele din sirul acela compact de restaurante si cafenele sunt formate din cate doua sectiuni fiecare: una lipita de cladire si de saloanele localului si cealalta chiar pe marginea strazii aglomerate si cu masini care umbla cu viteze ametitoare, cu un culoar ingust intre ele, pe unde trec pietonii.
Terasa lui Duman e mijlocie ca marime, amenajata fara vreun concept anume, cam neingrijita, cu mizerie pe jos, daca te uiti cu atentie.
Duman e un restaurant cu bucatarie orientala, dupa cum am spus, aceleasi feluri pe care le gasesti in orice restaurant turcesc, sau arabesc. Oamenii din partea aceea de lume nu par sa fie in stare sa mai inventeze ceva nou in materie de gastronomie – cel putin cei pe care i-am intalnit aici, in Bucuresti. Eu nu am observat vreo diferenta cat de cat, nu numai intre meniurile din restaurantele lor, dar nici macar in felul de a le pune in farfurie, ca sa nu mai spun si de gusturi. Si sunt sigur ca si cei care au deschis restaurante turcesti si arabesti in Bucuresti acum o mie de ani, exact acelasi meniu aveau…
La Duman am luat un humus, care nu a fost bun, era acru si amar, fara gust. Kebabul a fost ceva mai bun, dar lipia nu.
Preturile sunt mari la Duman. Pe un humus prost si un kebab asa si asa, cele din poza, fara apa, cafea sau desert, mi-au luat 64 de lei, si mi-a cam parut rau dupa bani.
Am avut un chelner agreabil, deschis si sincer, insa am dat si peste un personaj respingator acolo. Clienti destui, terasa aproape plina.
Duman or avea clientela lor, poate stiu ei ce gasesc acolo si mie imi scapa. Norocul lor, pe mine sigur nu ma vor primi vreodata in grup… 🙁 (GB – iulie 2018)
Pret mediu pe meniu: 107 lei (21 lei antreurile, 46 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Jul-2018
Mancare
6.83
Specifica bucatariei
7
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
6
Prezentare
7.5
Servicii
7.33
Rapiditate
9
Contact
6
Atentie la detalii
7
Ambianta
7.00
Exterior
7
Interior
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
6
Nota finala
6.80
Criteriul
Jul-2018
Mancare
6.83
Specifica bucatariei
7
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
6
Prezentare
7.5
Servicii
7.33
Rapiditate
9
Contact
6
Atentie la detalii
7
Ambianta
7.00
Exterior
7
Interior
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
6
Nota finala
6.80
Bulevardul Decebal din Bucuresti, intre Piata Alba Iulia si Piata Muncii, cu numeroase restaurante, cafenele si terase, printre care Turquoise, Padthai, La Conac, Zvon, Funky Lounge, Ruby Tuesday, Tress, Loka, Snap, Lolly Pop, Pink, Duman si altele…
Sunt varza… nu recomand . Am facut rezervare, iar cand am ajuns acolo miau spus ca nu mai locuri… am stat circa 10 min pentru ami raspunde domnul patron la sms, timp in care altii spuneau salut in turceste si intrau direct la mese, fara ai intreba cineva de rezervare
Din pacate nu am reusit nici macar sa ajung sa incerc delicatesele localului care arata excelent si nu pot contesta calitatea lor. Am dorit sa aflu daca se respecta masurile de preventie impuse in timpul pandemiei, fara sa acuz pe nimeni de absolut nimic. Am vorbit prima data la telefon cu un domn extraordinar care m-a asigurat de siguranta localului si mi-a oferit certitudinea ca totul este in regula. Dupa aceea am fost contactata de un alt domn care mi-a transmis ca daca pun problema de respectarea regulilor, mai bine este sa nu vin. Pe scurt, acest domn a interpretat intrebarea mea de bun simt ca pe un afront asupra lor, avand un comportament execrabil la adresa mea, determinandu-ma intr-un final sa-mi anulez rezervarea. Acest lucru cu mare parere de rau deocarece de mult timp imi doream sa ajung la dansii, dar datorita comportamentului fata de clienti am ajuns la concluzia ca nu merita.
Voi romanilor destepti nu va mai luati de turci ca nu calcati in urma lor nu se compara cu voi, turci construiesc blocuri spitale autostrazi tramvaie imbracaminte pentru voiVoi romanasi ce face ti nimic si mai sunte ti si tari in gura
Personal sun fan al bucatariei turcesti. Am fost in acest local de cateva ori si mi- a placut. Mi-a placut localul cum este amenajat ( am o chestie ciudata legata de bai, aici chiar este foarte curat si arata foarte bine). De obicei localurile de acest gen nu sunt cele mai luxoase dar totusi remarc ca au iesit putin din tipare. Mi-a placut mancarea si servirea a fost ok ( nu am nimic de reprosat). Restaurantul nu are pretentia de a fi un restaurant cu stele Michelin. Este doar un restaurant cu specific oriental, nici mai mult nici mai putin. Legat de preturi, cam asa sunt peste tot. Nu mi s-au parut exagerate, avand in vedere si zona . Eu voi reveni.
Stimate domn G B,
Îmi pare rău că nu vă știu numele, ca să mă adresez direct.
Domnule G.B, cum am citit comentariul dvs., m-am interesat ce s-a întâmplat. Am aflat de la fratele meu că ați fotografiat teresa restaurantului nostru, din mai multe unghiuri, fără a cere permisiunea clienților noștri, care se aflau la mese. Apoi, ați vorbit cu un angajat, pe care l-ați anunțat că vreți să fotografiați și în interiorul restaurantului.
Întrucât nu ați cerut de la bun început, așa cum se procedează, acceptul clienților de a-i filma cât și acceptul conducerii de a fotografia în incinta restaurantului –care, deși este un spațiu public, fiecare client are dreptul la propria-i imagine, refuzul fratelui meu a fost absolut normal.
Refuzul său, motivat de atitudinea dvs, nu vă dă însă dreptul să jigniți un om pe care nu-l cunoașteți, dar despre care știți deja că este…fratele meu!
Sunt surprins neplăcut de ușurința cu care etichetați un om pe care nu-l cunoașteți și-l catalogați drept … un ”interlop”.
Mai mult de atât, dvs publicați pe internet această jignire, într-un material, ceea ce reprezintă o calomnie și o atingere gravă la adresa imaginii lui.
În aceste condiții, el ar putea uza de toate drepturile sale de apărare.
Astfel, vă solicit respectuos sa ștergeți aceste jigniri din articolul dvs. În caz contrar, veți discuta cu avocații mei.
In privința faptului că ați făcut aprecieri negative la adresa preparatelor noastre, dați-mi voie să cred că ați fost la fel de subiectiv, ca și în cazul în care l-ați etichetat pe fratele meu, fără să-l cunoașteți.
Mi-ati trimis acest mesaj pe e-mail, si eu v-am raspuns tot pe e-mail, cu textul de mai jos. Dupa aceea v-ati postat mesajul si pe site, ceea ce ma face si pe mine sa-mi copiez raspunsul aici… GB „Da, o sa sterg comentariile despre fratele dv, insa nu pentru ca ma amenintati cu avocatii, ci pentru ca a fost disproportionata reactia mea publica, si imi pare rau pentru asta! In mesajul privat dintre noi doi, insa, tin sa va spun ca imi mentin parerea si imaginea pe care mi le-am facut despre el. Legat de poze: TOATE pozele cu terasa sunt facute de pe spatiul public, si pentru asta nu e nevoie de nicio permisiune din partea celor care ajung in obiectiv sau din partea proprietarilor locului. La, fel, nu e nevoie de aprobare pentru a fotografia mancarea mea dintr-un restaurant, deoarece, oadata ajunsa pe masa, e proprietatea mea si nu mai poate interveni nimeni asupra ei. Pentru fotografii facute in interior sau de pe spatiul terasei (e acelasi lucru) e nevoie de apropbarea proprietarilor, intr-adevar. Stiu bine legile si regulile in aceste cazuri, nu fac poze si nu scriu fara sa fiu bine asigurat. Avocatii dv va vor confirma asta. Imi cer scuze din nou pentru reactia publica disproportionata, o sa sterg acum paragraful respectiv. GB”
In primele randuri ai scris ca nu ai fost inauntru, dupa care ai scris ca ai mancat la ei, pai care e faza? Iar daca e bucatarie specific turceasca, ce ai vrea sa gasesti diferit? Pai gasesti mancarurile cu specific turcesc. Sti cum e, daca vrei hatereala, gasesti motive, indiferent cum e restaurantul! Ce ai scris tu aici e un articol de hate.
Vine lumea pentru că se fumează înăuntru, e deschis până noaptea târziu, de aici și clientela foarte dubioasă. Evitați, mâncarea este foarte proastă și scumpă. Vedeți pe YouTube un top al restaurantelor turcești din București, alegeți unul din topul acela cu toată încrederea.
Comentarii (9)
Sunt varza… nu recomand . Am facut rezervare, iar cand am ajuns acolo miau spus ca nu mai locuri… am stat circa 10 min pentru ami raspunde domnul patron la sms, timp in care altii spuneau salut in turceste si intrau direct la mese, fara ai intreba cineva de rezervare
Din pacate nu am reusit nici macar sa ajung sa incerc delicatesele localului care arata excelent si nu pot contesta calitatea lor. Am dorit sa aflu daca se respecta masurile de preventie impuse in timpul pandemiei, fara sa acuz pe nimeni de absolut nimic. Am vorbit prima data la telefon cu un domn extraordinar care m-a asigurat de siguranta localului si mi-a oferit certitudinea ca totul este in regula. Dupa aceea am fost contactata de un alt domn care mi-a transmis ca daca pun problema de respectarea regulilor, mai bine este sa nu vin. Pe scurt, acest domn a interpretat intrebarea mea de bun simt ca pe un afront asupra lor, avand un comportament execrabil la adresa mea, determinandu-ma intr-un final sa-mi anulez rezervarea. Acest lucru cu mare parere de rau deocarece de mult timp imi doream sa ajung la dansii, dar datorita comportamentului fata de clienti am ajuns la concluzia ca nu merita.
Voi romanilor destepti nu va mai luati de turci ca nu calcati in urma lor nu se compara cu voi, turci construiesc blocuri spitale autostrazi tramvaie imbracaminte pentru voiVoi romanasi ce face ti nimic si mai sunte ti si tari in gura
Personal sun fan al bucatariei turcesti. Am fost in acest local de cateva ori si mi- a placut. Mi-a placut localul cum este amenajat ( am o chestie ciudata legata de bai, aici chiar este foarte curat si arata foarte bine). De obicei localurile de acest gen nu sunt cele mai luxoase dar totusi remarc ca au iesit putin din tipare. Mi-a placut mancarea si servirea a fost ok ( nu am nimic de reprosat). Restaurantul nu are pretentia de a fi un restaurant cu stele Michelin. Este doar un restaurant cu specific oriental, nici mai mult nici mai putin. Legat de preturi, cam asa sunt peste tot. Nu mi s-au parut exagerate, avand in vedere si zona . Eu voi reveni.
Stimate domn G B,
Îmi pare rău că nu vă știu numele, ca să mă adresez direct.
Domnule G.B, cum am citit comentariul dvs., m-am interesat ce s-a întâmplat. Am aflat de la fratele meu că ați fotografiat teresa restaurantului nostru, din mai multe unghiuri, fără a cere permisiunea clienților noștri, care se aflau la mese. Apoi, ați vorbit cu un angajat, pe care l-ați anunțat că vreți să fotografiați și în interiorul restaurantului.
Întrucât nu ați cerut de la bun început, așa cum se procedează, acceptul clienților de a-i filma cât și acceptul conducerii de a fotografia în incinta restaurantului –care, deși este un spațiu public, fiecare client are dreptul la propria-i imagine, refuzul fratelui meu a fost absolut normal.
Refuzul său, motivat de atitudinea dvs, nu vă dă însă dreptul să jigniți un om pe care nu-l cunoașteți, dar despre care știți deja că este…fratele meu!
Sunt surprins neplăcut de ușurința cu care etichetați un om pe care nu-l cunoașteți și-l catalogați drept … un ”interlop”.
Mai mult de atât, dvs publicați pe internet această jignire, într-un material, ceea ce reprezintă o calomnie și o atingere gravă la adresa imaginii lui.
În aceste condiții, el ar putea uza de toate drepturile sale de apărare.
Astfel, vă solicit respectuos sa ștergeți aceste jigniri din articolul dvs. În caz contrar, veți discuta cu avocații mei.
In privința faptului că ați făcut aprecieri negative la adresa preparatelor noastre, dați-mi voie să cred că ați fost la fel de subiectiv, ca și în cazul în care l-ați etichetat pe fratele meu, fără să-l cunoașteți.
Ensar Duman
Mi-ati trimis acest mesaj pe e-mail, si eu v-am raspuns tot pe e-mail, cu textul de mai jos. Dupa aceea v-ati postat mesajul si pe site, ceea ce ma face si pe mine sa-mi copiez raspunsul aici… GB
„Da, o sa sterg comentariile despre fratele dv, insa nu pentru ca ma amenintati cu avocatii, ci pentru ca a fost disproportionata reactia mea publica, si imi pare rau pentru asta! In mesajul privat dintre noi doi, insa, tin sa va spun ca imi mentin parerea si imaginea pe care mi le-am facut despre el.
Legat de poze: TOATE pozele cu terasa sunt facute de pe spatiul public, si pentru asta nu e nevoie de nicio permisiune din partea celor care ajung in obiectiv sau din partea proprietarilor locului. La, fel, nu e nevoie de aprobare pentru a fotografia mancarea mea dintr-un restaurant, deoarece, oadata ajunsa pe masa, e proprietatea mea si nu mai poate interveni nimeni asupra ei. Pentru fotografii facute in interior sau de pe spatiul terasei (e acelasi lucru) e nevoie de apropbarea proprietarilor, intr-adevar. Stiu bine legile si regulile in aceste cazuri, nu fac poze si nu scriu fara sa fiu bine asigurat. Avocatii dv va vor confirma asta.
Imi cer scuze din nou pentru reactia publica disproportionata, o sa sterg acum paragraful respectiv.
GB”
In primele randuri ai scris ca nu ai fost inauntru, dupa care ai scris ca ai mancat la ei, pai care e faza? Iar daca e bucatarie specific turceasca, ce ai vrea sa gasesti diferit? Pai gasesti mancarurile cu specific turcesc. Sti cum e, daca vrei hatereala, gasesti motive, indiferent cum e restaurantul! Ce ai scris tu aici e un articol de hate.
Vine lumea pentru că se fumează înăuntru, e deschis până noaptea târziu, de aici și clientela foarte dubioasă. Evitați, mâncarea este foarte proastă și scumpă. Vedeți pe YouTube un top al restaurantelor turcești din București, alegeți unul din topul acela cu toată încrederea.
E plin fiindca permit sa se fumeze in interior însă mâncarea este tot timpul proastă.