Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada laturalnica si aproape de marginea orasului, unde te pierzi chiar si cu GPS-ul daca nu esti pe faza.

E un bloc nou de locuinte acolo, printre niste garaje darapanate, niste blocuri cumuniste si ce o mai fi pe strada Margelelor, spre capatul orasului. Iar la demisol, sau aproape un subsol, cred ca pe toata suprafata cladirii, au facut acest restaurant cu nume frantuzesc, La Cave de Bucarest – „la cave” insemnand pivnita in frantuzeste.

La Cave de Bucarest e destul de bine amenajat – atat cat se poate amenaja un subsol – asa cum se vede si in poze. Dupa ce ca e la subsol, demisol, sau ce o fi acolo, adica fara lumina, au mai facut si peretii maro inchis si stacojiu, nu stiu de ce. Au multe mese cam mici, incomode, gandindu-se, probabil, ca vor primi multa lume. Mai bine ar fi facut mesele mai mari si ar fi pus mai multe scaune, daca vreodata se umplea sala aceea destul de mare.

La Cave de Bucarest e si un salon de jazz, am vazut ca scot asta in fata si pe site si pe cartile de vizita si pe unde mai pot. Au un loc amenajat special pentru orchestra, pian (chiar doua, ambele cu corzi verticale), difuzoare mari – semn ca aceasta muzica e parte integranta din concept.

De cateva luni au adus un chef francez la La Cave de Bucarest, unul destul de tanar, are 27 de ani, insa de 14 ani lucreaza in cele mai mari restaurante cu stelute Michelin din Franta si cu cei mai cunoscuti Grands Chefs, si nu pe posturi de incepator. E cel din poza, Thomas Parnaud. Cu siguranta veti mai auzi multe despre el.

Nu stiam de el, nici nu stiam ca au adus un chef francez. Insa cand am deschis meniul, am banuit ca e mana unui mare chef acolo: 3 antreuri, 3 feluri cu peste, 3 cu carne si 4 deserturi. Atat! Si cateva variatiuni: 2 meniuri speciale pentru copii, un meniu de degustare si 2 meniuri rapide de pranz, ceva mai simple si ieftine.

Asa ca, fiind cinci la masa, am luat aproape tot meniul: Terina de Mangalita de Totaran si foie gras, aschii de ciuperci de Paris, vinegreta de ierburi aromate, Reinterpretare pot-au-feu frantuzesc a unei ciorbe de legume proaspat culese din gradina familiei Netu, pusa in evidenta de un ulei de leustean, Macrou gatit la temperatura joasa, crema de hrean si mustar, sos de ierburi, mar verde si cartofi confiati, Calcan la plita, piure de pastarnac si ceapa verde la gratar, sos Aigo Boulido, Homar de Maine – coada de homar prajita cu sunculita de Mangalita, clesti in ravioli cu legume, suc de homar emulsionat cu Armagnac, Porc de Mangalita de la ferma Totaran – obrajor confiat de Mangalita, compot de ceapa si mamaliga cremoasa din malai ecologic de la ferma Elenei Netu, cu ulei de trufe si suc propriu, Coasta rumenita de vitel de tara, piure de telina cu Amaretto, sfecla rosie si castane, in suc propriu de coada de vitel. Si ca desert Le Royale, cu ciocolata Valrhona Caraibe 66%, mousse aerat de ciocolata, crema de praline si glazura lucioasa de cacao si Mille-feuilles, foietaj inversat, crema diplomat cu vanilie, caramel beurre salé, inghetata de vanilie de Bourbon! Si cafea, desigur…

Si toate au fost foarte bune! Si au venit destul de repede.

Preturi mici la La Cave de Bucarest! La jumatate, sau chiar si mai putin fata de preturile unor mancaruri cat de cat similare de la cele cateva restaurante din centru si din nord care sunt in categoria aceasta (foarte restransa) a restauratelor cu bucatarie cu adevarat fina. Pe tot ce am enumerat mai sus, si se vede si in poze, am platit mai putin de 400 de lei pentru 5 oameni! Dintre care 2 copii, dar mancaciosi si ei… Nu am baut vin, e drept.

Mancarea la La Cave de Bucarest a fost de o adevarata Haute Cuisine, cum nici la Paris nu iti permiti sa mananci prea des, insa serviciul a fost de margine de Militari. Doi chelneri de meserie, unul ceva mai tanar, celalalt copt bine, s-au straduit sa isi faca treaba, insa nu le-a reusit. Unul mirosea a bautura (si era ora 13!), ne rugam de fiecare data sa vina celalalt la masa noastra, insa nu am avut tot timpul noroc. Nu mai intru in detalii legate de serviciu, s-ar lungi prea mult articolul… 🙁

La Cave de Bucarest e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, daca vorbim doar despre mancare. E unul dintre putinele restaurante frantuzesti din Bucuresti, si printre inca si mai putinele cu bucatarie fina, fine dining, Grande Cuisine, Haute Cuisine sau cum sunteti mai obisnuit sa folositi aceste cuvinte rare. Si, repet, la preturi mici! Cu siguranta, nu veti mai gasi in Bucuresti un adevarat fine dining, fara niciun compromis, la acest pret. Asa ca, daca vreti sa mancati de doua ori mai mult pentru aceiasi bani, sau invers, o mare cina la jumatate de pret, puteti pune linistiti La Cave de Bucarest in capul listei… (GB – ianuarie 2018)

Chef Thomas Parnaud - La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest, ianuarie 2018

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari...Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost aco...

La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas ParnaudAm scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune din...

Data actualizarii: 06/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close