Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent
Cat sunt eu de inteligent, dar nu m-as fi prins niciodata ca micul restaurant de pe Calea Floreasca se cheama EMTE, si nu MT, sau MT Nr. 262 Lunch & Dinner, in cel mai bun caz. Dar se cheama EMTE, deci, si am uitat sa-i intreb de la ce vine numele acesta incuietor. Pe Facebook scrie EMTE Street Food, si iarasi nu m-am prins repede, de vreme ce unele care sunt chiar street food, cum ar fi cele din Piata Dorobantilor, nu isi spun astfel.
EMTE e un restaurant (sa-i zicem asa) nou, deschis in martie 2017 la parterul unei cladiri de pe Calea Floreasca. E un spatiu de dimensiuni medii, au o singura sala, foarte inalta, cu partea din spate inaltata pe un podium la semiinaltime, la care ajungi pe o scara. Acolo, sus, au bucataria si barul si o masa mare, comuna, sociala, cum sunt la moda acum.
EMTE e frumos amenajat, modern, stilul industrial, minimalist, dar un concept unitar, bine facut de un arhitect cu pricepere. Peretele dinspre starada e de sticla, pe toata inaltimea, e de efect. Au si un videoproiector permanent, se pot face filme pe un ecran deja pe pozitie.
Intr-un asemenea decor modern, luminos, tineresc, optimist, te-ai astepta sa gasesti un meniu din acelasi film, mai lejer, modern, creativ, mai sanatos, adica dupa tendintele zilei, bio, mai spre vegetal, fructe, chestii sanatoase, lucruri din astea. Dar nu a fost sa fie, la EMTE au mancaruri grele, cu multa carne: coaste de porc, miel cu nu stiu ce mirodenii, supa de cartofi cu praz, dar de fapt o supa de smantana, cu un pic de cartofi si alt pic de praz. Un meniu foarte scurt, cateva feluri, dintre care multi burgers. Nu au fost rele, dar nici ceva special, pentru care sa vrei sa revii neaparat la EMTE, si sa spui si altora. Cred ca se mandresc cu hamburgerii, din ce mi-a recomandat chelnerul, dar la 35C nu cred ca multi viseaza la asa ceva.
Ca tot am vorbit despre chelner, mi-a placut de el, arata a om civilizat, placut, atent, din alta clasa sociala decat cea foarte usor recognoscibila a chelnerimii de meserie. Preturile nu sunt mici la EMTE.
Cat sunt eu de inteligent, dupa cum spuneam, dar nici conceptul de la EMTE nu l-am inteles, si nici logica de business. Ei spun ceva despre street food. Nu vad unde si cum, si mai ales la preturile acestea. Pe cine vor ei sa atraga la EMTE si, mai ales, cu ce, iarasi e un mister. Dar poate ca au ei un as in maneca si inca nu l-au scos… (GB – iunie 2017)
Save
Calea Floreasca si Piata Floreasca, Putul lui Zamfir si Banu Antonache; multe restaurante: Madame Pogany, Yoshi, Fitto Cafe, EMTE, Pizza Due Amici, Fish House, Tasting Room, Chefs Experience, Chicineta, Cava, Vacamuuu, E3, Trattoria Il Calcio, CAU, Springtime, cafenealele Rendez-Vous si C-O Fi Factory, Bistromar, Bun si tot, Atypic, Le Vivier, Mozzafiato, Pasterra, La Bottega del Tartufo, Grano si multe altele..
Piata Floreasca
Agora Floreasca
In Piata Floreasca…
EMTE, iunie 2017 - Calea Floreasca, nr. 77