Descoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mica extensie de bistrou, cum sunt multe in strainatate, in care poti sa-ti mai iei o supa, o salata sau un sandvici pentru un pranz rapid, cand nu ai alta solutie.
Insa Arc Bakery e chiar mai mult decat un bistrou, e aproape o „brasserie”, dupa clasificarea frantuzeasca, de la care se si revendica, de fapt. Sunt in cladirile COR (Comitetul Olimpic Roman) de la Arcul de Triumf, acolo unde e si un stadion, la parter. Au doua intrari, una prin baltile parcarii dinspre Manastirea Casin, insa cea principala e direct din Kiselev, trecand prin liziera de copaci.
Arc Bakery e al celor care au mai multe restaurante si cluburi in Bucuresti, Loft si Il Villagio fiind doua dintre ele. E un local mijlociu, cu un salon la parter, nu prea mare, dar inalt, in care au si galantarele cu painile si patiseria, si cu o masa sau doua si la subsol, unde sunt bucatariile si brutaria. Afara a o terasa mica, chiar printre copacii care incadreaza marele si maiestuosul bulevard, si una mai mare in curtea interioara a complexului, aceea mai putin placuta.
Amenajarea e cea pe care incepi deja sa o ghicesti de-acum, cand auzi despre un nou local, sau despre renovarea completa a vreunuia mai vechi. E moda zilei, fara indoiala. Arata foarte bine acest concept, fara indoiala, insa incepe oarecum sa fie sufocat de propriul succes.
Am dat la Arc Bakery de un om hiperactiv si foarte pasionat de mancare, brutarie, patiserie si restaurante, in general, cred ca e managerul locului. A tinut sa-mi arate cum fac ei painea si mancarea, cate retete de paine au si cat le lasa la dospit cu maia, si cate si mai cate. Mi-a placut de el.
Meniul e bine facut la Arc Bakery, daca socotim ca e bine ceea ce se face de sute de ani in Franta si in partea aceea de lume cand vine vorba despre mancare si despre mancat in oras. Au supe, salate, sandviciuri, paste, ceva peste. Destul de bune toate cele pe care le-am luat – ce se vede in poze. Mancare luata in serios, muncita in bucatarie. Si cafeaua foarte buna, sa nu uit sa zic si despre ea…
Clienti erau destui la Arc Bakery, unii pareau sa vina direct din birourile COR sau de pe terenurile din jur – o lume distincta a lor, cu markerii sociali bine conturati. Serviciul a fost bun, foarte personal si dezinvolt, dupa cum am spus. Preturile normale pentru ambianta descrisa si pentru ce am avut in farfurie.
Arc Bakery fac si livrari de paine si patiserie. Ca restaurant, e unul dintre locurile in care se mananca cel mai bine in zona, pe o raza destul de mare in jurul Arcului de Triumf, chiar daca e doar un bistrou sau o mica brasserie, daca vreti sa-i spuneti asa. Pentru cei care se plimba prin marele parc Herastrau, mai ales, in partea lui dinspre Kiselev, e de tinut minte, fara indoiala. (GB – iunie 2018)
Referinte
ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mic...