Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e la fel cum il stiu dintotdeauna, bine amenajat, luminos, culori deschise, meridionale, de vacanta.
Schimbarea vizibila a fost in farfurie, insa. Un meniu nou, deplasat putin mai sus fata de unde era. Acum e in marginea de sus a bucatariei italienesti traditionale, clasice, dar si cu accente de bucatarie fina, iar cateva feluri chiar de fine dining. Am avut o cina lunga, am trecut cam prin tot meniul, pe care l-am si descris si pozat intr-un articol separat, nu mai reiau aici. Toate mancarurile au fost bune si foarte bune, si asta au spus-o si cei cu care am fost. Mai cunoscatori decat mine, ei si traind mai multi ani in acea parte de lume. Si cu o mentiune cu totul si cu totul speciala pentru deserturi, absolut remarcabile. Serviciul la fel cum am scris si data trecuta, adica bun. Restaurantul plin.
Asadar, am repus Fior di Latte pe lista restaurantelor apreciate si preferate, care au mancare buna, cu gust. Nu e foarte sofisticata, si cred ca nici nu isi propun asta, insa e facuta cu grija, cinstit, cu multa munca, si, o spun din nou, cu gust. Succes lui Chef Giovanni Gilliberto, chiar merita! (GB – februarie 2020)
E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?
Am revenit dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica destul de mari. Oricum, nu ar avea de ce sa le faca mai mici, clienti aveau destui.
Surprinzator, sunt putine restaurante cu bucatarie italiana fina in Bucuresti, fata de numarul foarte mare de restaurante cu acest specific. Pana acum le consideram pe Fior di Latte si pe fratele lui, Poesia (cred ca au niste actionari comuni), cele mai bune restaurante cu bucatarie italieneasca fina din Bucuresti, cam pe acelasi nivel. Acum, insa, mancarea de la Poesia a trecut clar in fata celei de la Fior di Latte.
Serviciul a fost bun, pana la urma, cu o chelnerita sigura pe ea si placuta, desi … (citeste tot)
Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele cu specific italian.Restaurantul acesta se numea Fiore di Poesia, la inceput, si era neam cu Fiore di Latte, un alt restauran...
Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care am mers dupa ce s-au redeschis toate in iunie, pentru ca imi era dor de o bucatarie fina. Terasa si mai frumoasa decat o stiam (d...
Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare client in parte...Osho a fost primul mare steakhouse din Bucuresti, cu brand, din cate stiu eu. Au mai fost niste restaurante in...
Pret mediu pe meniu: 187 lei (44 lei antreurile, 73 lei felurile principale)
Portii: mici
Criteriul
Apr-2023
Feb-2020
Nov-2018
Apr-2018
Jun-2017
Mancare
9.40
9.40
8.50
8.70
9.36
Specifica bucatariei
9
9
8.5
8.5
9.5
Vita
Peste
9.5
9.5
9.5
9.5
Legume
8.5
8.5
9
Paste
10
10
10
Sosuri
9.5
Originalitate
9
9
8
8
9
Prezentare
9.5
9.5
9
9
9
Servicii
9.50
9.17
9.17
9.17
9.00
Rapiditate
9.5
9
9
9
9
Contact
9.5
9.5
9.5
9.5
9.5
Atentie la detalii
9.5
9
9
9
8.5
Ambianta
9.33
9.33
9.33
9.33
9.33
Exterior
10
10
10
10
10
Interior
9
9
9
9
9
Gradina
9
9
9
9
9
Bonusul evaluatorului
9.5
9
8.5
8.5
8.5
Nota finala
9.43
9.26
8.80
8.88
9.11
Criteriul
Apr-2023
Mancare
9.40
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
9.5
Legume
Paste
10
Sosuri
Originalitate
9
Prezentare
9.5
Servicii
9.50
Rapiditate
9.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
9.33
Exterior
10
Interior
9
Gradina
9
Bonusul evaluatorului
9.5
Nota finala
9.43
Fior di Latte
Simţurile sunt în alertă. Mirosul de lapte şi vanilie, de cafea proaspăt râşnita, de frişcă, de fructe, zdrobite ca să-şi împrăştie aromele. Gustul copilăriei. Fiecare prăjitură, gătită după reţete „de casă”, joacă un rol de madlena proustiana – dulce-cremos sau dulce-acrişor, sărat sau condimentat, intens aromat sau discret parfumat, gustul preparatelor îl face să se simtă protejat, acasă. Fiecărui oaspete al bistroului, consistența preparatelor – moale, cremoasa, crocantă, pufoasă, afânata, densă, aerată, fluidă, nisipoasă, catifelată – îi provoacă aducerile aminte. Starea de bine, sentimentul de confort, de casă primitoare la care să te întorci, pentru a te regăsi. Culorile sunt calde, senzuale, luminoase. Albul migrează către nude, către galben-pai, verde-fistic, roz-bonbon, bleu-diafan – în toate tonurile pastelate, de la cele foarte discrete către cele intense, care induc ludicul. Joacă-te cu toate culorile care sunt fireşti în „universul dulciurilor.”
Mancarea buna, adevarat. Serviciul peste medie. Pana la un punct…cand a trebuit sa renunt la inghetata (chiar daca e foarte buna !) si nici nu mai calc pe acolo, dupa ce am vazut cum una dintre chelnerite ,nederanjata de colegii care erau langa ea si cu care mai schimba cate o vorba, de plictiseala sau ca nu mai putea de pofta, tot baga lingurita (aceeasi de fiecare data) si gusta de zor din vasele cu inghetata. Deci cucina ,poesia si pe romaneste maxima nesimtire.
Buon Appetito e Adio , Fior di Latte…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (1)
Mancarea buna, adevarat. Serviciul peste medie. Pana la un punct…cand a trebuit sa renunt la inghetata (chiar daca e foarte buna !) si nici nu mai calc pe acolo, dupa ce am vazut cum una dintre chelnerite ,nederanjata de colegii care erau langa ea si cu care mai schimba cate o vorba, de plictiseala sau ca nu mai putea de pofta, tot baga lingurita (aceeasi de fiecare data) si gusta de zor din vasele cu inghetata. Deci cucina ,poesia si pe romaneste maxima nesimtire.
Buon Appetito e Adio , Fior di Latte…