Flying Pig e un restaurant relativ nou al Bucurestiului, deschis in 2017 in Barbu Vacarescu, chiar intre Promenada Mall si Mega Image. Numele intreg, cu tot cu subtitluri, e „The Flying Pig – Fine Swine Cantina, Steakhouse & Gourmet Sandwiches”, ca sa fie mai clar.
Flying Pig e un restaurant modern, intr-o cladire moderna, proiectat si amenajat dupa ultimele mode ale zilei si locului, cu design industrial (sau semi), cu bucataria deschisa, care imparte spatiul cu salonul, totul la vedere. Au cateva mese si afara. Mese mari, sociale, de cate 6-8 locuri si scaune inalte de bar.
Meniul e interesant la Flying Pig, e bine facut, sunt sigur ca au un chef care stie bine cum se fac lucrurile si ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios. Nu sunt multe feluri, insa au cam tot ce trebuie. Au si peste, si ceva vita, pe langa variatiunile cu porcul iberic, cu care se mandresc. Fac economie la cuvinte, nu dau descrierile felurilor de mancare, nici macar componentele, asa ca la multe dintre ele te uiti fara sa intelegi mare lucru daca nu-l intrebi pe chelner.
Eu am cerut cel mai gras porc pe care il aveau acolo. A fost foarte bun, intr-adevar. A venit cu cartofi prajiti, care mi s-au parut obisnuiti. Si mai aveam pe farfurie un fel de fulgi de castraveti murati. Buni la gust, intr-adevar, insa taiati inutil de subtire – probabil ca sa para mai mult.
Serviciul a fost bun, mi-a placut de chelnerul lor; deschis, fara complexe, chiar zambitor. Preturile marisoare, lasi usor 250-300 de lei pe o masa in doi, cu cate un pahar de vin. Insa mancarea e buna, mergi relativ la sigur la Flying Pig, nu prea cred ca au ceva ce sa lasi in farfurie din cauza gustului.
Flying Pig e o cantina pentru cetele de corporatisti bogati din zona, sunt cu miile si cu zecile de mii in Floreasca si in Pipera. E de luat in calcul si pentru cei care nu locuiesc sau care lucreaza acolo, daca vor sa manance un porc foarte bun, poate cel mai bun din Bucuresti. Si pentru celelalte mancaruri, fructe de mare, vita, insa acolo concurenta e mult mai mare pe piata bucuresteana. (GB – iunie 2018)
Pret mediu pe meniu: 142 lei (24 lei antreurile, 65 lei felurile principale)
Dle Butunoiu,
Va apreciez blogul si faptul ca sunteti printre putinii care ma tin la curent cu ultimele noutati in materie de localuri in Bucuresti. As avea totusi la observatie cu privire la modul in care vedeti lucrurile.
„Meniul e interesant la Flying Pig, e bine facut, sunt sigur ca au un chef care stie bine cum se fac lucrurile si ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios”. Din cate observ in poze, restaurantul nu ma atrage in niciun fel. Poate o fi modern, dar nu si calduros sau interesant. Pare un local cu pretentii numai bun de fraierit niste corporatisti. Portia pare mica iar mesele mari invita la iesiri in oras cu restul colegilor de munca si nu la discutie mai apropiata cu un prieten. Si care e conceptul? E un restaurant de tip spaniol sau international? Faptul ca ofera si porc si vita si fructe de mare si humus ma face sa cred ca nu se pricepe la nimic.
Ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios? Am impresia ca pt Dvs un restaurant trebuie sa fie obligatoriu egal cu un local pretentios, cu chelneri in camasa alba, deci cu mult dichis si pretentii. Pentru mine, asta nu inseamna neaparat un restaurant bun. Un restaurant bun poate sa fie si doar un loc in care ma simt bine, mananc o mancare buna, nu neaparat sofisticata si in care sunt tratata bine. De cele mai multe ori, restaurantele astea sunt simple afaceri de familie care ofera mancare cu gust, ca acasa, si nu bistrouri, steak-house-uri sau mai stiu ce alte restaurante frantzuzite. Sau restaurante care sa aiba un concept fain in spate, sau un produs pe care sa il faca mai bine ca oricare altul. De ce mancatul in oras trebuie sa fie un lux ?
V-as sugera, deci, sa incercati si alte tipuri de restaurante sau o alta perspectiva.
In zona aceea, trebuie sa placa corporatistilor (90% tineri, medie de varsta 30), pentru ca ei sunt clientela, aproape in totalitate. Eu nu sunt in target, si, din cate se vede, nici tu…
Eu scriu despre toate restaurantele in acre merg, fie ca-mi plac sa nu. GB
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Dle Butunoiu,
Va apreciez blogul si faptul ca sunteti printre putinii care ma tin la curent cu ultimele noutati in materie de localuri in Bucuresti. As avea totusi la observatie cu privire la modul in care vedeti lucrurile.
„Meniul e interesant la Flying Pig, e bine facut, sunt sigur ca au un chef care stie bine cum se fac lucrurile si ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios”. Din cate observ in poze, restaurantul nu ma atrage in niciun fel. Poate o fi modern, dar nu si calduros sau interesant. Pare un local cu pretentii numai bun de fraierit niste corporatisti. Portia pare mica iar mesele mari invita la iesiri in oras cu restul colegilor de munca si nu la discutie mai apropiata cu un prieten. Si care e conceptul? E un restaurant de tip spaniol sau international? Faptul ca ofera si porc si vita si fructe de mare si humus ma face sa cred ca nu se pricepe la nimic.
Ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios? Am impresia ca pt Dvs un restaurant trebuie sa fie obligatoriu egal cu un local pretentios, cu chelneri in camasa alba, deci cu mult dichis si pretentii. Pentru mine, asta nu inseamna neaparat un restaurant bun. Un restaurant bun poate sa fie si doar un loc in care ma simt bine, mananc o mancare buna, nu neaparat sofisticata si in care sunt tratata bine. De cele mai multe ori, restaurantele astea sunt simple afaceri de familie care ofera mancare cu gust, ca acasa, si nu bistrouri, steak-house-uri sau mai stiu ce alte restaurante frantzuzite. Sau restaurante care sa aiba un concept fain in spate, sau un produs pe care sa il faca mai bine ca oricare altul. De ce mancatul in oras trebuie sa fie un lux ?
V-as sugera, deci, sa incercati si alte tipuri de restaurante sau o alta perspectiva.
In zona aceea, trebuie sa placa corporatistilor (90% tineri, medie de varsta 30), pentru ca ei sunt clientela, aproape in totalitate. Eu nu sunt in target, si, din cate se vede, nici tu…
Eu scriu despre toate restaurantele in acre merg, fie ca-mi plac sa nu. GB