Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Atypic e un mic restaurant pe linistita strada Constantin Aricescu dintre Beller si Floreasca, in capatul dinspre Piata Floreasca, aproape de MA Bistro, de Madame Pogany si de cafeneaua Two Minutes.

Aricescu e o strada dintr-o zona scumpa a Bucurestiului. Inainte era cu case mici, insa acum aproape fiecare casuta a fost inlocuita de cate un bloc. De bloculete, mai bine zis, inghesuite unul in celalalt.

Atypic, deschis la sfarsitul lui martie 2018, e la parterul inalt al uneia dintre aceste cladiri nou construite. Are un singur salon mic cu perete de sticla catre strada, bine facut, amenajat modern, colorat, optimist, tineresc.

Au adus un chef cu nume sud-american, Pepe Mendoza vad ca-l numesc pe site. A venit sa-mi explice, e tanar si simpatic si vorbeste foarte bine romaneste, aproape nativ.

Atypic se prezinta ca un restaurant „modern fusion”, insa nu prea pare sa fie asa, ci doar unul multicuisine. Care are in meniu cate ceva feluri de pe toate continentele, intr-adevar, insa mai degraba feluri nationale clasice. Fusion inseamna sa recunosti (influente din) mai multe bucatarii in aceeasi farfurie, adica in acelasi fel de mancare, nu sa alaturi mancaruri specifice diferitelor bucatarii in meniu. O sa trec de mai multe ori pe la ei, sunt chiar langa casa mea, o sa ma lamuresc daca e ceva fusion pe acolo sau nu. Dar pentru moment nu prea cred, si nici bucatarie fina nu pare sa fie la Atypic.

Eu am luat o supa thailandeza cu lapte de cocos tum kha (tom kha) cu carne de curcan – buna, dar atat de clocotita incat nici dupa 20 de minute nu am mancat-o cu adevarata placere pe care ar fi meritat-o; Bao cu carne de porc, un fel de sandvici cu lipie, adica o shaorma cu carne de porc (blasfemie, intr-adevar!) – bunicica, dar nimic special cu ea; si un burrito cu carne de pui – destul de bun, insa, iarasi, nu ceva sofisticat sau macar prea deosebit.

Am luat aceste feluri la recomandarea chelneritei. Eu am intrebat-o ce e cel mai bun la Atypic (de vreo trei sau patru ori, fara succes), si cred ca a inceput enumerarea chiar cu primele feluri din meniu, ca sa scape de mine, pentru ca pe acestea le-am gasit la aperitive. Ma rog, e alegerea si recomandarea lor…

Insa, in afara de faptul ca nu a fost in stare sa spuna ceva prea inteligent cand a fost intrebata despre cele mai bune mancaruri de la Atypic, mi-a placut mult de chelnerita (sau poate sefa de sala, sau de restaurant, de ce nu, ca tot e atat de mic si joburile acestea se „cumuleaza” adesea in localurile mici), a fost voluntara, sigura pe ea, cu voce sonora, clara, nesperioasa. Si mi-a placut si de bucatarul lor cu batic in cap, dupa cum am spus.

Preturile sunt marisoare la Atypic, lasi cam 300 de lei, sau chiar mai mult pe o masa intreaga, cu o sticla de vin, daca mai mergi cu cineva. Sa vedem cum or fi si celelalte feluri de mancare, ce nu au intrat pe lista de recomandari a chelneritei, fiindca pentru bao si pentru burrito nu cred ca ma voi intoarce prea curand… (GB – mai 2018)

Data actualizarii: 09/09/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close