Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Atypic e un mic restaurant pe linistita strada Constantin Aricescu dintre Beller si Floreasca, in capatul dinspre Piata Floreasca, aproape de MA Bistro, de Madame Pogany si de cafeneaua Two Minutes.

Aricescu e o strada dintr-o zona scumpa a Bucurestiului. Inainte era cu case mici, insa acum aproape fiecare casuta a fost inlocuita de cate un bloc. De bloculete, mai bine zis, inghesuite unul in celalalt.

Atypic, deschis la sfarsitul lui martie 2018, e la parterul inalt al uneia dintre aceste cladiri nou construite. Are un singur salon mic cu perete de sticla catre strada, bine facut, amenajat modern, colorat, optimist, tineresc.

Au adus un chef cu nume sud-american, Pepe Mendoza vad ca-l numesc pe site. A venit sa-mi explice, e tanar si simpatic si vorbeste foarte bine romaneste, aproape nativ.

Atypic se prezinta ca un restaurant „modern fusion”, insa nu prea pare sa fie asa, ci doar unul multicuisine. Care are in meniu cate ceva feluri de pe toate continentele, intr-adevar, insa mai degraba feluri nationale clasice. Fusion inseamna sa recunosti (influente din) mai multe bucatarii in aceeasi farfurie, adica in acelasi fel de mancare, nu sa alaturi mancaruri specifice diferitelor bucatarii in meniu. O sa trec de mai multe ori pe la ei, sunt chiar langa casa mea, o sa ma lamuresc daca e ceva fusion pe acolo sau nu. Dar pentru moment nu prea cred, si nici bucatarie fina nu pare sa fie la Atypic.

Eu am luat o supa thailandeza cu lapte de cocos tum kha (tom kha) cu carne de curcan – buna, dar atat de clocotita incat nici dupa 20 de minute nu am mancat-o cu adevarata placere pe care ar fi meritat-o; Bao cu carne de porc, un fel de sandvici cu lipie, adica o shaorma cu carne de porc (blasfemie, intr-adevar!) – bunicica, dar nimic special cu ea; si un burrito cu carne de pui – destul de bun, insa, iarasi, nu ceva sofisticat sau macar prea deosebit.

Am luat aceste feluri la recomandarea chelneritei. Eu am intrebat-o ce e cel mai bun la Atypic (de vreo trei sau patru ori, fara succes), si cred ca a inceput enumerarea chiar cu primele feluri din meniu, ca sa scape de mine, pentru ca pe acestea le-am gasit la aperitive. Ma rog, e alegerea si recomandarea lor…

Insa, in afara de faptul ca nu a fost in stare sa spuna ceva prea inteligent cand a fost intrebata despre cele mai bune mancaruri de la Atypic, mi-a placut mult de chelnerita (sau poate sefa de sala, sau de restaurant, de ce nu, ca tot e atat de mic si joburile acestea se „cumuleaza” adesea in localurile mici), a fost voluntara, sigura pe ea, cu voce sonora, clara, nesperioasa. Si mi-a placut si de bucatarul lor cu batic in cap, dupa cum am spus.

Preturile sunt marisoare la Atypic, lasi cam 300 de lei, sau chiar mai mult pe o masa intreaga, cu o sticla de vin, daca mai mergi cu cineva. Sa vedem cum or fi si celelalte feluri de mancare, ce nu au intrat pe lista de recomandari a chelneritei, fiindca pentru bao si pentru burrito nu cred ca ma voi intoarce prea curand… (GB – mai 2018)

Data actualizarii: 09/09/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close