Am revenit la Galletto dupa un an si jumatate, l-am gasit destul de diferit fata de restaurantul pe care il stiam si fata de ceea ce imi aduc aminte ca si-au propus cei care l-au deschis. Acum seamana cu o cantina de pranz pentru numerosii corporatisti din jur. Scaune patate, trafic mare, mancat pe fuga. Totusi, mancarea e inca buna la Galletto, cocoselul pe jar a fost foarte bun, procul bun, de asemenea, mai putin cartofii de langa el. Spanacul fiert a fost de nemancat. Cafeaua surprinzator de buna. Si seviciul bun, ne-a placut de chelnerul atent. Probabil ca asa va ramane Galletto de acum inainte, foarte rar am vazut restaurante care au inversat acest trend. (GB – aprilie 2019)
O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei
Despre Galletto am tot scris aici pe site, redactorul nostru a fost acolo la deschidere si a scris un articol, a si filmat, mi-au trimis si ei informatii detaliate despre restaurant, asa ca nu le mai reiau si eu aici.
Eu am ajuns la Galletto la scurt timp de la deschiderea lor din toamna, insa abia acum am reusit sa scriu. Se stie ca ocupa faimoasa casa in care a fost atatia ani restaurantul Sangria, desigur, insa nu se poate sa nu mentionezi asta, chiar daca s-a spus de atatea ori. Se pare ca acea casa a fost construita, sau adaptata dupa revolutie special pentru a fi restaurant sau club, si cel care a proiectat-o a facut o treaba foarte buna. Si sigur, terasa de la etaj cu acoperis retractabil ajunsese sa fie mai cunoscuta decat mancarea de la fostul restaurant spaniol…
Casa e foarte frumoasa, asadar, si Bucurestiul pe jumatate vechi al Caderii Bastiliei mai are jumatatea aferenta de farmec. Galletto are salonul principal la etaj, unde e faimoasa terasa, nu stiu daca mai au si vreo sala sau doua la parter. Daca or fi, presupun ca sunt mici si doar pentru niste intalniri secrete. La etaj, pe terasa, mai au si o scara foarte ingusta, in spirala, care duce catre cevam insa nu stiu catre ce, pentru ca era inchis acolo. Dar se prea poate sa mai fie si acolo o bucatica de terasa, poate chiar si mai interesanta decat cea mare…
Galletto e un restaurant cu bucatarie italiana traditionala, in care USP e micul cocos adus direct din Italia si facut pe jar, cocosel de la care si-au pus si numele, desigur. Asta am luat si eu cand am fost acolo, nici nu se putea altfel. A fost bun, bine facut si cu gust distinctiv, dar putin prea condimentat pentru mine. Pentru altii presupun ca e chiar ce le place, insa… Am mai luat cannelloni cu ricotta, spanac si somon, foarte bune, si un spanac terciuit, care nu a fost bun. Cafeaua asa si asa.
Serviciul a fost putin cam lent, insa era de asteptat sa dureze mai mult pusul acela pe jar. Preturile sunt normale, clienti erau destui cand am fost eu.
Galletto pariaza pe ceva putin cunoscut bucurestenilor, e greu de spus cum vor reactiona acestia la o asemenea noutate, chiar daca sunt inraiti consumatori de carne si aproape nu mai stiu sa ia altceva cand ajung intr-un restaurant. Sper sa le mearga bine, au muncit mult pentru restaurantul acesta si s-au straduit sa faca lucrurile cum trebuie. Mai putin cu fumatul in restaurant… (GB – septembrie 2017)
Incepand cu 21 septembrie, data lansarii sale oficiale, pe piata restaurantelor bucurestene si-a mai facut loc un candidat: Galletto. Astfel, fostul restaurant Sangria (Sangria Garden), ce reusise sa ...
Pret mediu pe meniu: 115 lei (32 lei antreurile, 40 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Apr-2019
Sep-2017
Mancare
7.88
8.50
Specifica bucatariei
8
8.5
Vita
Peste
Legume
7.5
8
Paste
9
Sosuri
Originalitate
8
8.5
Prezentare
8
8.5
Servicii
8.50
8.67
Rapiditate
8.5
8.5
Contact
9
9
Atentie la detalii
8
8.5
Ambianta
8.50
9.00
Exterior
9
9
Interior
8
9
Gradina
Bonusul evaluatorului
7.5
8
Nota finala
8.05
8.53
Criteriul
Apr-2019
Mancare
7.88
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
7.5
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
8.50
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
8.50
Exterior
9
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
8.05
Evenimentul de deschidere a restaurantului Galletto
Caderea Bastiliei din centrul Bucurestiului, de la ASE pana la Iancu de Hunedoara, cu cafenele si restaurante: The Beers, Galletto, Hotel Unic, cafeneaua 5 To Go, Happy Pub si altele…
Am fost de curand acolo si mancarea a fost oribila, ma gandeam ca e ceva in neregula cu un restaurant gol sambata seara…am luat fructe de mare, aveau gust dubios de peste mort – nu recomand!
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (4)
Atmosfera foarte frumoasa, are farmecul peninsulei Iberice. Mancarea a fost ok.
Mancare foarte proasta
Am fost acolo sambata seara, restaurantul era aproape gol, am luat fructe de mare cu gust de peste putred, a fost oribil!
Am fost de curand acolo si mancarea a fost oribila, ma gandeam ca e ceva in neregula cu un restaurant gol sambata seara…am luat fructe de mare, aveau gust dubios de peste mort – nu recomand!