Ginger Sushi Bar & Lounge
www.facebook.com/gingersushibar
Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la deschidere
Am mai mancat de cateva ori la Ginger, dar nu am scris de fiecare data. Foarte buna mancarea, foarte bun serviciul, un restaurant excelent! Somonul si tonul crude excelente, indeosebi. Sushi foarte bun, de asemenea. E un restaurant conservator, foarte clasic. Oarecum in urma curentului care face ca restaurantele de sushi din Bucuresti sa fie din ce in ce mai indraznete si mai creative, unele chiar inventand retete noi de sushi, sashimi si diverse altele. Dar poate tocmai de aceea or fi ales sa ramana in traditia japoneza de mainstream… (GB – mai 2019)
*
Toate restaurantele de la Radisson Blu sunt ale lor, ale hotelului, adica, nu sunt spatii inchiriate altora. Ginger e cel mai nou restaurant de la ei, deschis in ultimele zile ale lui octombrie 2017 intr-un spatiu de la parter care statea nefolosit de ceva vreme, de cand cu legea antifumat. Acolo, vizavi de restaurantul Prime, chiar pe partea care da spre curtea interioara, aveau un fel de pavilion pentru fumatori, care nu mai avea obiect de cand fumatorii au fost alungati din locurile in care oricum nu aveau ce cauta.
Salonul e mijlociu spre mic, nu intra multi oameni acolo. Au adus arhitecti foarte buni, care au reusit sa scoata cam tot ce se putea dintr-un spatiu in care nu se gandisera multa vreme ca va ajunge restaurant. Conceptul e unitar, materiale si mobilier de cea mai buna calitate, lumini bine facute, un parchet metalic de efect. In mijloc sunt barul si mesele de sushi ale bucatarilor, in fata au mese de bar, inalte. Au doua enclave cu mese la care pot sta cate 6-7 oameni, iar in spate cateva mese mai mici.
Curtea interioara a Radisson Blu e frumoasa si chiar spectaculoasa vara, cand e amenajata. Iarna iti atrage privirea mai ales piscina cu apa calda, nu vezi prea des oameni scaldandu-se afara in ger, in aer liber.
Ginger e un restaurant de sushi, inainte de toate.
De aceea i-au si spus Ginger Sushi Bar & Lounge la inceput. Insa am inteles ca vor sa-i extinda meniul, sa mai adauge cateva feluri de mancare din bucataria japoneza, inclusiv vita. Acum cred ca folosesc doar numele Ginger, ca sa-i scoata mai mult in evidenta specificul de restaurant, nu doar de sushi bar. Au adus bucatari din toata lumea la Ginger. Cheful pe sushi e din Nepal (cel din poza de jos, mai maruntel, langa austriacul Nicolai Schleifer, executive chef pe tot hotelul), un bucatar e din Israel, altul a venit din Croatia. Si se pare ca o parte din mancare – vita, fara indoiala – o fac in bucataria de la Prime, unde au si acolo bucatari foarte talentati.
Am fost de doua ori in ultimele zile la Ginger si am fost impresionat de mancare: gust, culoare, prezentare, textura, atentia pentru detalii. Am mancat foarte mult sushi, desigur, dar si peste, vita, deserturi. Foarte bune toate. Pozele facute cu telefonul ies perfect cand esti aproape, insa la Ginger e semiintuneric in permanenta, asa ca nu se vad bine detaliile. Sper sa-mi trimita ei unele facute profesionist, chiar merita mancarurile acelea sa fie vazute.
Si serviciul a fost foarte bun la Ginger, asa cum am observat ca este in majoritatea hotelurilor mari, unde au oameni care stiu bine cum sa evalueze candidatii la recrutare, pentru ca poti investi un milion de ore de training in cineva care nu are reflexele de client service, ca tot nimic iese. Preturile au fost ceva mai mici decat ma asteptam. Cu 400 de lei poti avea o masa foarte buna in doi la Ginger, cu o sticla de vin – nu din cele scumpe, e drept!
De cum am vazut primele feluri de mancare pe masa, am banuit ca Ginger, sau Ginger Sushi Bar & Lounge, care o fi denumirea lui exacta, va urca pe primul loc in Lista Restocracy. Si chiar asa s-a si intamplat, cand am pus notele si calculatorul a socotit media finala. Sigur, e greu sa compari sushi-ul cu Grande Cuisine-ul de la Le Bistrot Francais, de pilda (si, daca ar fi sa aleg, eu as alege intotdeauna Haute Cuisine), dar daca am impus un algoritm de calcul, trebuie sa il respect. (GB – noiembrie 2017)
Bucataria japoneza Ginger
Salonul si terasa Ginger
Oamenii de la Radisson
Referinte
Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, de la jumatatea anului 2017, avand in subordine restaurantele: Prime, Ginger Sushi Bar & Lounge, Caffe Citta, Sharkia...
Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu din Bucuresti este o adevarata desfatare a simturilor. Deschis publicului inca din toamna anului trecut, The House of Brunch, asa ...
Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau, sau bucurati-va de un Revelion incantator! Descoperiti selectia noastra variata de deliciile culinare din toate restaurantele noa...
Nou Sushi Bar & Lounge deschis la Hotelul Radisson Blu din BucurestiHotelul Radisson Blu din Bucuresti este incantat sa anunte deschiderea unei locatii cu specific asiatic: GINGER SUSHI BAR &a...
Nou Sushi Bar & Lounge deschis la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti
Hotelul Radisson Blu din Bucuresti este incantat sa anunte deschiderea unei locatii cu specific asiatic: GINGER SUSHI BAR & LOUNGE.
Despre Ginger Sushi Bar & Lounge
Deschis in cadrul Hotelului Radisson Blu din Bucuresti, Ginger Sushi Bar & Lounge este cel mai nou restaurant si bar lounge cu specific asiatic din Bucuresti.
Bucataria este inspirata de deliciile asiatice, accentul fiind pus pe preparate ca sushi sau din fructe de mare dar si pe altele, precum tartrul asortat, salata SomTam, sashimi sau nigiri, o mica selectie de mancaruri fierbinti sau reci, toate pregatindu-se la barul deschis, situat in mijlocul restaurantului.
Pentru aceasta locatie cu nume cool, tavan decorat cu bare de lemn si podea din otel, nu doar meniul este cel care ofera gustul perfect, dar si barul, unic, completeaza atmosfera in cel mai bun mod posibil. In plus fata de bauturile asiatice si faimosul sake, locatia ofera si o larga selectie de vinuri de calitate superioara, precum si o selectie de sampanie si Prosecco. Stilul sau modern este completat de o colectie de diverse genuri muzicale, si de un sistem de sunet de inalta tehnologie.
Vinurile sunt servite si de la Enomatic, un sistem folosit pentru a pastra calitatea inalta a vinurilor, imbunatatind in felul acesta experienta servirii la pahar a acestora. Cocktail-urile si vodca servita la sticla sau doar ca shot, fac de asemenea parte din menu, venind sa adauge un plus de savoare serilor petrecute in acest bar & lounge.
Locatia este deschisa de luni pana miercuri de la 18:00 la 01:00 si de joi pana sambata de la 18:00 la 03:00. Duminica este inchis.
Pentru rezervari si detalii despre meniu, accesati www.tasteofbucharest.ro
Despre bucatarul asiatic, Phursang Lama
Bucatarul asiatic Phursang Lama, nascut in Nepal, a fost intotdeauna fascinat de arta culinara, in special cu bucataria japoneza. Cu o experienta de 10 ani in industria ospitalitatii si a restaurantelor din Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita, Chef Phursang ofera clientilor Ginger Sushi Bar & Lounge o experienta culinara superioara.
„Suntem foarte bucurosi sa il avem pe Chef Phursang Lama in echipa noastra”, spune Markus Kraus, directorul general al Radisson Blu si Park Inn by Radisson Bucharest. „Sunt sigur ca acesta va aduce un plus de valoare acestei locatii, facand Ginger Sushi Bar & Lounge una dintre cele mai apreciate si mai recunoscute locatii cu specific asiatic din Bucuresti”.
„Sunt incantat sa fiu Chef-ul acestei fantastice locatii si sa impartasesc experienta mea culinara cu clientii Ginger Sushi Bar & Lounge”, adauga Chef Phursang Lama.
Ginger Sushi Bar & Lounge vine in completarea multiplelor restaurante si baruri ale hotelului, oferind o experienta culinara internationala extinsa si pozitionand Radisson Blu in topul preferintelor gurmanzilor.
Despre Radisson Blu®
Radisson Blu® este unul dintre brandurile hoteliere internationale de top, cu mai mult de 300 hoteluri in operare in 69 de tari. Ospitalitatea vibranta, contemporana si captivanta a Radisson Blu este caracterizata printr-o filozofie unica a serviciilor – Yes I Can!SM si toate hotelurile sale de top ofera o gama larga de caracteristici, marca proprie, care empatizeaza cu provocarile calatorului modern, incluzând aici si 100% Satisfactie Garantata. Cunoscut in toata lumea ca fiind brandul Hotels Designed to Say YES!SM, Radisson Blu este o imagine vie, reala a stilului de top unde placerea se regaseste in detalii. Hotelurile Radisson Blu sunt situate in locatii de top din marile orase, gateway-uri de aeroporturi si destinatii de agrement din intreaga lume.
Radisson Blu face parte din Grupul Hotelier Carlson Rezidor, care include de asemenea, Quorvus Collection, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson and Country Inns & Suites By CarlsonSM.Pentru rezervari si mai multe informatii vizitati www.radissonblu.com. Conecteaza-te cu Radisson Blu pe social media: @RadissonBlu pe Twitter and Instagram si Facebook.com/RadissonBlu.
Save
Save
Save
Ginger Sushi Bar & Lounge - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)
Comentarii (1)
Merg de 12 ani la Club World Class Downtown care are jacuzzi in curtea hotelului Radisson: ce scrieți ca este piscina încălzită este de fapt o piscina obișnuită. Ceea ce poate vedeți iarna în apa, sunt cei ca mine, care stau în acel jacuzzi. In rest mi-ati stârnit pofta cu descrierea restaurantului poate o sa-i fac o vizita 🙂