Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Chef Phursang Lama la Domeniul Manasia

Așadar, „Vă invităm la una dintre cele mai apreciate experiențe de dining ale toamnei: Autour de la truffe – ediția a V-a, ce va avea loc duminică. La fel ca în fiecare an, vă așteptăm cu un meniu din 4 piese, fiecare preparat fiind înnobilat de aroma distinctă a acestui ingredient prețios, trufe culese din pădurile Bucovinei, de la altitudini de 600-800 metri.”

Nu m-au mai prins pe picior greșit cei de la Domeniul Manasia, ca altă dată. Știam că va fi vorba despre ceva sofisticat încă înainte de a fi citit textul care începea cu un „Invitație” bolduit și frumos colorat. Da, îmi aduc mereu aminte că atunci când am primit primul text cu „invitație” de la ei, acum un an de zile, auzisem doar de conacul de la Domeniul Manasia, însă nu știam mai mult decât atât. Mă așteptasem să ajung la un căsoi de țară printre câțiva copaci oricum rari în Câmpia Bărăganului, și m-am trezit în luxul aristocratic citadin al unui mic palat plin cu opere de artă de galerie europeană. Mă uitam după o curte cu mese și scaune făcute din bușteni întregi și am văzut un parc londonez cu sculpturi în metal și alei ca în filmele franțuzești de epocă. Și în locul sarmalelor, cârnaților și țuicii, am avut în farfurie bucătărie fină cu și șampanie franțuzească.

Dar tot nu am rămas nesurprins, așa cum mă pregătisem. Mă așteptam să ne gătească un chef de înaltă clasă, ca de fiecare dată, insa acum l-am găsit la Manasia chiar pe Phursang Lama! Și nu ca chef invitat, ci chiar head cheful rezident al Domeniului, pregătit să rămână multă vreme în acel decor de film.

Tânărul Phursang Lama e un mare chef, am scris despre el cu risipă de epitete încă de când am mâncat prima dată la Ginger, sofisticatul restaurant asiatic al bucureșteanului Radisson Blue Hotel. Am avut multe cineacolo, au primit și premii de la noi pentru restaurantul lor, în special pentru sushi și sashimi.

Cu știința lui in ale noii bucătării asiatice contemporane, în special, dar și ale bucătăriei fine, în general, Phursang Lama ar putea să-și aleagă orice țară ar vrea ca să lucreze și să trăiască acolo, fiindcă orice restaurant mare din lume l-ar primi cu brațele deschise. Însă el, asiatica lui femeie și cei doi asiatici și mici copii au prins cu toții drag de România, așa că au rămas aici după ce virusul i-a obligat pe cei de la Radisson să-și inchidă toate restaurantele.

Nu am mâncat ca asiaticii la Domeniul Manasia, de această dată, ci un meniu fin franțuzesc: Duo de pește cu trufe, Scoici Saint Jacques cu trufe, Mușchi de vită argentinian cu trufe și Mille-feuille cu cremă de vanilie aromată cu trufe și smochine. Cu vinuri la fel de fine, dar la care eu m-am uitat doar cu mare jind, nefiind încă atât de bogat încât sa mă aștepte un șofer cu tunică albastră și cu caschetă în mașină. O conduc singur, pentru moment.

Și da, odată cu venirea noului bucătar, s-a globalizat și ultimul ungher din Domeniul Manasia: ascendență nobiliară daneză, bulgărească și sârbească, lux occidental, mare chef asiatic, musafiri din toată lumea… (GB – noiembrie 2020)

Meniul cu trufe al lui Chef Phursang Lama
Domnișori și domnișosre la…
… Domeniul Manasia
Punctul acela roșu e soarele care apune în parcul Domeniului Manasia...

Punctul acela roșu e soarele care apune în parcul Domeniului Manasia…

Fete frumoase cu copii frumoși la Manasia

Fete frumoase cu copii frumoși la Manasia

Data actualizarii: 10/12/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close