Godai
www.facebook.com/GodaiRestaurant
0786.030.888
Godai peste o saptamana
Am revenit la Godai dupa cateva zile, in special ca sa gust si din alte sortimente de sushi, fiindca cele de prima data nu au avut niciun gust. A fost mult mai bun de data aceasta, facut acum chiar cum trebuie, cu produse si ingrediente de buna calitate. Bao buns, in schimb, au fost mai putin bune decat data trecuta, cu chiflele aproape crude, lipicioase, ramanea aluatul pe degete. Tempura de fructe de mare foarte bune, si la fel niste paste (dumplings) cu bucatele de carne grasa de porc Mangalita. Desertul zilei interesant, aratos pe farfurie si destul de bun la gust.
Am fost si inauntru, arata bine, e exact dupa moda vremurilor, sunt sigur ca va avea mare succes la clientela tanara si emancipata. I-am vazut si pe cei din bucatarie, condusi de un bucatar american ca un personaj de revista, le-am facut si poze, si am pozat si personalul de sala – toti tineri si veseli, mi-a placut de ei. (GB – noiembrie 2020)
Godai, puterea marketingului
Godai e un restaurant mare, deschis in Bucuresti chiar in valtoarea pandemiei, la inceputul toamnei. Sunt la parterul unei imense cladiri noi de birouri din Pipera, Equilibrium Building 1, unde Barbu Vacarescu se taie cu Fabrica de Glucoza, si vizavi de alte doua restaurante cunoscute ale zonei: La Vitrine, in complexul Caro, si Seva Lounge.
Nu am vazut salonul, pentru ca era carantina, insa prin geam am zarit ceva ce pare facut cu multa cheltuiala si dupa gusturile zilei – mai ales ale corporatistilor tineri si cu lefuri mari, unde sunt ei. Terasa e intinsa, pe un fel de esplanada, toata cladirea fiind pe un delusor de pe care vezi o bucatica de Bucuresti in jur. Mobilier modern, scaune comode, insa mesele foarte mici, cu greu te descurci cu mai multe farfurii deodata. Incalzitoare cu gaz la fiecare masa.
Godai au o bucatarie la moda si ea acum: asiatica, extrem orientala, mai precis spus. Putin fusion, preponderent thailandeza si japoneza, gratare, salate. E o bucatarie de condimente, in primul rand, care se simt pregnant in toate felurile. Iar cei care mananca mai putin iute trebuie sa fie atenti, pentru ca optiunile li se reduc simtitor.
Noi am luat o portie de chifle chinezesti la aburi bao buns cu piept de rata si o salata de varza asiatica, foarte buna, o supa miso care nu a avut mare trecere, o supa ramen buna, foarte frumos prezentata, cu legumele pe jumatate fierte, ca sa ramana crocante. Legumele semicrude nu sunt cel mai pe gustul meu, insa sunt la moda cam peste tot acum in Occident, in primul rand ca sa-ti intareasca senzatia, inclusiv tactil si auditiv (le auzi cum trosnesc in dinti), de ceva cat mai apropiat de starea lui naturala.
Orezul prajit cu kimchi si calamari, ou si coriandru a fost bun, dar nimic deosebit, insa sushi a fost surprinzator de insipid, unul dintre cele mai fara de gust pe care le-am mancat in Bucuresti in ultima vreme: Tiger roll, cu avocado, creveti Black Tiger tempura, castravete si icre tobiko (ei le spun tabiko). Nu au adus sos la ele, probabil ca sa nu distraga atentia de la gustul rolelor, dar cred ca nu a fost o idee prea buna din partea lor, ar fi trebuit sa faca exact pe dos.
Godai are preturi destul de mari. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate sari mult de 400 de lei. Serviciul foarte bun, cu niste chelneri tineri placuti, cu replica, destul de naturali, cu aer de copii civilizati. Nu am asteptat mult mancarea.
Terasa plina, unele familii intregi, cu copii. Fiind o zi de weekend, nu erau corporatisti din birourile de deasupra, cu siguranta, ci oameni veniti cu masina sau cu taxiul special pentru a manca acolo. De ce oare, ar fi interesant de aflat, desigur.
Godai e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, cu ambianta si cu un concept unitar, bine construit, si cu mancare buna. Sunt sigur ca oamenii fac atat drum pana in Pipera si pentru altceva decat mancarea, mai ales ca e scumpa la ei. Probabil e ceva legat de un marketing bine facut. (GB – noiembrie 2020)
Bucataria fusion asiatica Godai
Salonul
Terasa Godai
Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din Pipera: bucatarul american, copiii frumosi de la bar si din sala…
Strada Fabrica de Glucoza, unde se taie cu Barbu Vacarescu, cu restaurantul Seva de la Lakeview Business Center, restaurantele La Vitrine de la Hotel Caro, Godai de la Equilibrium Business Center si altele cateva…
Si dupa ce au facut din Fabrica de Glucoza intrarea de la autostrada in oras…
Godai - Str. Fabrica de Glucoza, nr. 7 (Equilibrium Building)
Comentarii (1)
Did not have a chance to visit the location yet, but I’ve decided to order on Glovo since I saw it appeared available for delivery in my area. My overall impressions are:
1. The order took 1h and 45 minutes to arrive and I had to make a few calls to check the status of the order. The maximum delivery time stated was 70 minutes and it took more than half an hour extra, taking into consideration that we ordered on a sunday night, on a decent weather, that is way too much to wait for a delivery.
2. The place is a bit pricey. I understand asian cuisine and seafood may usually run more expensive, but 160 Ron for 2 people on takeout chicken curry and a basic dessert is a bit stretched, given the fact that we waited for so long and paid for delivery.
3. For the food, we ordered:
A. A budha bowl- i do not recommend it, it has almost no taste and no sauce. Just some fancy greens which are dry af. Really bad, wouldn’t pay for it. I would give 0 stars.
B. The thai red coconut curry- good but not amazing, way too spicy without stated, too less chicken, too much sauce. I give it 3 stars
C. Matcha panna cotta & chocolate cheesecake- super tasty, very small quantity for the panna cotta. I give the dessert 4 stars.
Would i eat here again? Maybe i would give it another shot just to check the location as well, but it was an overall unpleasant experience and would never order on glovo again.