Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

2 comentarii

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

3 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

2 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

10 comentarii

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

1 comentarii

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra.Am...

3 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

12 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine......

1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune...Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

16 comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătărie Românească fină

Îl știu pe Chef Daniel Pălici de câțiva ani, l-am întâlnit în câteva dintre restaurantele mari ale Bucureștiului. Recomandat, și confirmat apoi drept unul dintre pionierii creatori ai noii noastre bucătării naționale, creativă și sofisticată.

Ca mulți dintre acești tineri bucătari foarte talentați și, mai ales, neobosiți muncitori, a vrut să aibă restaurantul lui în care să facă lucrurile cum știe el mai bine și să arate ce poate. Și a reușit! De câteva săptămâni l-a deschis. Și, că tot a fost de ziua națională, i-a zis Grai.

A luat o casă în Bucureștiul vechi, orașul cu poezie și cu străzi niciodată drepte, cu copaci bătrâni. Sunt pe Logofăt Luca Stroici, unde se taie cu Viitorului, lângă un restaurant mai vechi și destul de cunoscut, Luna Cafe & Bistro.

Frumos și interesant amenajat, cu bucătăria complet deschisă, parte integrantă din ambianță. Scaune foarte confortabile, demifotolii din catifea galbenă, tacâmuri și veselă elegante. Salonul de dimensiune medie, împărțit în două de holul de intrare și de barul din mijloc, mese puține, bine spațiate.

Meniul scurt, desigur, cel așteptat de la restaurantele de acest fel. Am luat formula de degustare a lui Daniel Pălici, cu aproape toate produsele și ingredientele de pe la producătorii pe care îi știe el de ani buni:

  • Pâine cu Maia de 3 ani și turtă cu unt și frunze de smochine.
  • Lipie, cremă de praz și cașcavea.
  • Țelină coaptă în unt ars, cremă de brânza de burduf, praz cu smântâna arsă și pufuleți din sfeclă roșie.
  • Ficat de vițel cu Miso din semințe de dovleac și garum de porumbel, ceapă murată și sos din gălbenuș de ou.
  • Midii cu roșii uscate, sos din piept de porc afumat, gulie murată și usturoi negru.
  • Calcan cu varză roșie și mangold, sos de unt cu verjuice și piure de topinambur.
  • Texturi de conopidă și dovlecel.
  • Piept de pui cu sos de smântâna, topinambur murat, ciuperci și spumă de mălai.
  • Obraz de vițel cu gogoșari murați, sos de morcovi și chipsuri de cartof.
  • Ciocolată cu lapte, cremeux de iaurt și texturi de cătină.
  • Vin Revelatio de la Davino

Toate au fost foarte bune, originale, frumos prezentate. Serviciul foarte bun și el, cu un chelner dezinvolt, natural, fără niciun exces, nicio gesticulație inutilă sau limbaj neînnatura lui. Prețurile mi s-au părut surprinzător de mici pentru o bucătărie fină, însă unii vor aduce în discuție și mărimea porțiilor, și acelora poate că nu li se vor părea așa cum le-am văzut eu.

Da, Grai al lui Chef Daniel Pălici e unul dintre noile și marile restaurante ale Bucureștiului, de felul celor pe care aș vrea să le văd în număr cât mai mare. Dar nu se vor înmulți chiar așa cum ne-am dori, pentru că marii bucătari, talentați, creativi și muncitori, vor fi întotdeauna câte puțini. Dar Noua Bucătărie Românească Fină și-a intrat pe deplin în drepturi acum, și nu cred că va trece mult timp până când cea mai mare parte a restaurantelor de fine dining de la noi vor veni de la acești admirabili bucătari tineri… (George Butunoiu – decembrie 2021)

Noua Bucătărie Românească fină
Chef Daniel Pălici și bucătăria lui

Grai, chef Daniel Palici, Noua Bucatarie Romaneasca

Salonul Grai

Gabriel Stanciu cu adorabila lui femeie

Strada Viitorului
Cină de iarnă românească

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici la Grai, restaurantul său din Logofăt Luca Stroici al Bucureștiului vechi și cu încă farmec, deschis cu puțin timp în urm...

Data actualizarii: 11/12/2021

Grai  - Str. Logofat Luca Stroici, nr. 40

  • crim :

    am mancat acum 3 zile la ei .dezamagit total … !
    sunt sunt kane cu 20 de etaje..

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close