Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

Gabbiano, un restaurant consecvent conservatorRestaurantul și-a c...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Afiseaza

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătărie Românească fină

Îl știu pe Chef Daniel Pălici de câțiva ani, l-am întâlnit în câteva dintre restaurantele mari ale Bucureștiului. Recomandat, și confirmat apoi drept unul dintre pionierii creatori ai noii noastre bucătării naționale, creativă și sofisticată.

Ca mulți dintre acești tineri bucătari foarte talentați și, mai ales, neobosiți muncitori, a vrut să aibă restaurantul lui în care să facă lucrurile cum știe el mai bine și să arate ce poate. Și a reușit! De câteva săptămâni l-a deschis. Și, că tot a fost de ziua națională, i-a zis Grai.

A luat o casă în Bucureștiul vechi, orașul cu poezie și cu străzi niciodată drepte, cu copaci bătrâni. Sunt pe Logofăt Luca Stroici, unde se taie cu Viitorului, lângă un restaurant mai vechi și destul de cunoscut, Luna Cafe & Bistro.

Frumos și interesant amenajat, cu bucătăria complet deschisă, parte integrantă din ambianță. Scaune foarte confortabile, demifotolii din catifea galbenă, tacâmuri și veselă elegante. Salonul de dimensiune medie, împărțit în două de holul de intrare și de barul din mijloc, mese puține, bine spațiate.

Meniul scurt, desigur, cel așteptat de la restaurantele de acest fel. Am luat formula de degustare a lui Daniel Pălici, cu aproape toate produsele și ingredientele de pe la producătorii pe care îi știe el de ani buni:

  • Pâine cu Maia de 3 ani și turtă cu unt și frunze de smochine.
  • Lipie, cremă de praz și cașcavea.
  • Țelină coaptă în unt ars, cremă de brânza de burduf, praz cu smântâna arsă și pufuleți din sfeclă roșie.
  • Ficat de vițel cu Miso din semințe de dovleac și garum de porumbel, ceapă murată și sos din gălbenuș de ou.
  • Midii cu roșii uscate, sos din piept de porc afumat, gulie murată și usturoi negru.
  • Calcan cu varză roșie și mangold, sos de unt cu verjuice și piure de topinambur.
  • Texturi de conopidă și dovlecel.
  • Piept de pui cu sos de smântâna, topinambur murat, ciuperci și spumă de mălai.
  • Obraz de vițel cu gogoșari murați, sos de morcovi și chipsuri de cartof.
  • Ciocolată cu lapte, cremeux de iaurt și texturi de cătină.
  • Vin Revelatio de la Davino

Toate au fost foarte bune, originale, frumos prezentate. Serviciul foarte bun și el, cu un chelner dezinvolt, natural, fără niciun exces, nicio gesticulație inutilă sau limbaj neînnatura lui. Prețurile mi s-au părut surprinzător de mici pentru o bucătărie fină, însă unii vor aduce în discuție și mărimea porțiilor, și acelora poate că nu li se vor părea așa cum le-am văzut eu.

Da, Grai al lui Chef Daniel Pălici e unul dintre noile și marile restaurante ale Bucureștiului, de felul celor pe care aș vrea să le văd în număr cât mai mare. Dar nu se vor înmulți chiar așa cum ne-am dori, pentru că marii bucătari, talentați, creativi și muncitori, vor fi întotdeauna câte puțini. Dar Noua Bucătărie Românească Fină și-a intrat pe deplin în drepturi acum, și nu cred că va trece mult timp până când cea mai mare parte a restaurantelor de fine dining de la noi vor veni de la acești admirabili bucătari tineri… (George Butunoiu – decembrie 2021)

Noua Bucătărie Românească fină
Chef Daniel Pălici și bucătăria lui

Grai, chef Daniel Palici, Noua Bucatarie Romaneasca

Salonul Grai

Gabriel Stanciu cu adorabila lui femeie

Strada Viitorului
Cină de iarnă românească

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici la Grai, restaurantul său din Logofăt Luca Stroici al Bucureștiului vechi și cu încă farmec, deschis cu puțin timp în urm...

Data actualizarii: 13/03/2025

Grai  - Str. Logofat Luca Stroici, nr. 40

  • Rudolf Weichel :

    Grai este inchis de mai bine de un an , am luat legatura cu ei , spuneau ceva de un nou proiect insa nimic concret pana in momentul asta , sper sa revina..

  • crim :

    am mancat acum 3 zile la ei .dezamagit total … !
    sunt sunt kane cu 20 de etaje..

  • Răspunde-i lui Rudolf Weichel Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close