Green Garlic e un restaurant vechi din Baneasa, in zona Gradinii Zoologice, chiar unde incepe Voluntariul, am mai fost acolo de vreo doua ori, in urma cu mai multi ani. E intr-o casa veche, ce pare suprainaltata, probabil ca au ridicat podul sau au transformat mansarda. E chiar la sosea, in rondul acela de la capatul padurii.
Au cateva camere mici in interior, amenajate intr-un stil rustic, dar rusticul acela spre saracacios, nu cel studiat. Totul e inghesuit, invechit. Sper sa fi planificat o curatenie generala in curand, sau chiar o renovare, macar de suprafata, cred ca se impune…
Gradina din spate e punctul de atractie de la Green Garlic, fara indoiala, si cred ca aceea tine tot businessul. Nu e mare, dare are verdeata, sunt si doi copaci cu fructe in ei, un par si un prun. Un al treilea s-a uscat de tot, dar inca il tin acolo, nu se stie de ce. Au si cativa trandafiri in spate, care dau niste pete de culoare foarte binevenite. Au si o terasa acoperita suspendata, pe doua laturi ale curtii. Nu m-au lasat sa fac poze, probabil ca nici ei nu stiu de ce, de vreme ce oricul le au pe toate pe site.
Au un meniu destul de simplu la Green Garlic, cu mancauri obisnuite, bucatarie urbana, adica multe dintre felurile de mancare pe care si le fac oamenii si singuri acasa, cate putin din fiecare: salate, supe, paste, orez, carne. Mancarea a fost OK, in general: o ciorba de perisoare destuld e buna, un antreu oriental cu humus, zacusca (foarte) picanta, pasta de susan, destul de bun si acela. Un biban de mare pe plita a fost destul de banal, si nici nu prea ar fi avut cum sa fie mai bun preparat in acest fel. Am luat si un sos, de curiozitate, care a fost prost de-a binelea, de nemancat.
Serviciul a fost enervant, se vedea clar ca nu prea aveau chef de clienti la pranz, presupun ca seara se aduna lumea acolo, cand se trag spre casa locuitorii din zona. Cu duduia pe mainile careia am ajuns ne-am enervat reciproc, si era evident ca fiecare abia astepta sa termina de mancat mai repede ca sa nu iasa mai rau. Sunt sigur ca nu face la fel cu clientii recurenti, ca altfel nu ar mai fi fost Green Garlicul acesta deschis pana acum. Preturile sunt normale, o masa completa in doi, cu o stila de vin bun, te duce spre 250-300 de lei.
Green Garlic si-au scris pe site ca sunt „cel mai laudat restaurant din Pipera”. Nu m-ar mira chiar sa fie asa, fiindca nu au acolo restaurante despre care sa se vorbeasca dincolo de marginile Voluntariului, si nici nu am auzit pe cineva din Bucuresti care sa vrea sa mearga pana acolo doar pentru mancare. Oricum, e un restaurant provincial, de proximitate, cu mancare rezonabila, dar mai degraba de atmosfera. (GB – iulie 2017)
Pret mediu pe meniu: 106 lei (26 lei antreurile, 40 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Jul-2017
Mancare
7.30
Specifica bucatariei
7.5
Vita
Peste
7.5
Legume
Paste
Sosuri
7
Originalitate
7
Prezentare
7.5
Servicii
7.33
Rapiditate
8
Contact
7
Atentie la detalii
7
Ambianta
8.17
Exterior
8
Interior
8
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
7.42
Criteriul
Jul-2017
Mancare
7.30
Specifica bucatariei
7.5
Vita
Peste
7.5
Legume
Paste
Sosuri
7
Originalitate
7
Prezentare
7.5
Servicii
7.33
Rapiditate
8
Contact
7
Atentie la detalii
7
Ambianta
8.17
Exterior
8
Interior
8
Gradina
8.5
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
7.42
Data actualizarii: 09/07/2019
Green Garlic - Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 160 (Voluntari, Gradina Zoologica)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.