Green Hours, boemetru Restocracy
www.facebook.com/green.hours
Green Hours, un local iconic al Bucurestiului
Green Hours este unul dintre primele cluburi de jazz si un renumit spatiu destinat evenimentelor culturale contemporane. Green Hours este situat pe Calea Victoriei, in zona bisericii Amzei, adica intr-o zona centrala, foarte circulata si aglomerata, atat ziua cat si seara.
Caldirea in care se afla Green Hours este una veche, partial renovata, compusa dintr-o serie de spatii, la parter, etaj, dar si la subsol, acolo unde se afla sala destinata performance-urilor, folosita mai ales pe timpul iernii. Pe langa cladire (100 locuri), exista si o terasa destul de generoasa (aprox. 70 de locuri), in spatele cladirii, ferita de zgomotul strazii si cu o atmosfera relaxanta. Mobilierul este clasic la terasa, iar in interior este unul destul de uzat, tot in stilul clasic realizat. Designul este unul destul de clasic, nimic cu adevarat neconventional cu adevarat.
Atat pe terasa, cat si in spatiul de la subsol exista scena unde au loc diferite evenimente (concerte, performance-uri, teatru, stand-up etc.), locul fiind bine cunoscut publicului.
Muzica de la terasa este ambientala si este in mare parte jazz. Meniul este unul de bistrou cu bucatarie internationala, foarte diversificat, cu o multe variante de pizza, paste, salate sau gratar, iar un fel de mancare costa aproximativ 30 de lei.
Stafful este tanar (25-30 ani) si poarta tricouri negre inscriptionate, ceea ce ii face usor de distins intre clienti, insa fac si service la masa. Sunt destul de stricti si se poarta cu destul de formal, cu eticheta!
Clientii au intre 25-30 de ani si pana pe la 45, chiar si mai mult, si sunt in egala masura barbati si femei, cu o diferenta de aproximativ 7-10 ani intre membrii unui grup.
In general veti intalni grupuri de studenti, middle si upper intermediate class, turisti, destul de omogen distribuiti in cadrul grupului din care fac parte. Sunt imbracati casual, lejer si uneori șic (mai ales fetele), si au atat comportamente tipice (au venit pentru consum sau pentru a iesi undeva in oras), cat si preocupari mai inalte (discutii despre religie, despre spiritualitate, despre anumite ideologii etc.).
Per ansamblu, clientela de la Green Hours nu difera foarte mult de alte clientele, desi se poate distinge ca sunt oameni care gusta astfel de localuri de jazz & hippie.
Grupurile de clienti sunt relativ mici (intre 2 si 4-5 persoane) si nu interactioneaza intre ele.
Dominanta pare a fi clientela preboema, a oamenilor care doresc sa iasa intr-un spatiu distinct, care ii caracterizeaza, dar aparentele (outfit, comportament etc.) raman destul de conservatoare, cuminti, neiesind in evidenta mai deloc. Desigur, pe langa preboemi, veti intalni si hipsteri sau alte categorii de boema, dar nu in mod covarsitor.
Majoritatea vin la Green Hours pe jos sau cu bicicleta, din ce am vazut, pentru ca ar fi foarte greu sa ajunga cu masina, neexistand locuri de parcare nici in interior si nici pe langa.
Green Hours ramane unul dintre locurile iconice ale Bucurestiului, care are un public cu traditie si cred ca va ramane asa si pe viitor. (Daniel Catoi – iunie 2018)
Saloanele Green Hours dinspre Calea Victoriei
Saloanele din spate ale Green Hours
Vara pe terasa Green Hours
Gradina Green Hours toamna
Mancarea Green Hours, la urma de tot…
Green Hours, boemetru Restocracy - Calea Victoriei, nr. 120 (Piata Amzei)