Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Boutique bistro la Piata Romana in BucurestiGusteria si-a castigat locul ei

Eram curios sa vad daca Gusteria ramane la acelasi concept ca la deschidere, cand am ajuns eu la ei prima data. Da, sunt la fel, au destui clienti care pareau mai degraba corporatisti, si nu studenti. Ceea ce inseamna ca si-au gasit o nisa pe piata si un loc ce poate sa fie destul de stabil. Mai trec peste un an… (GB – aprilie 2019)

Gusteria, un bistrou nestudentesc langa ASE

Gusteria e un mic bistrou de pe Lascar Catargiu, chiar la Piata Romana, cu mancare surprinzator de buna fata de ce ne asteptam sa gasim, stiind deja locul. E, de fapt, fostul „Metuka slow food”, acum cu alti proprietari si redeschis cu alt nume, Gusteria. Au deschis poarta de cateva zile, adica in mai 2018, dar cu acelasi concept de mancare de casa, slow food.

Metuka a avut viata destul de lunga, aproape 5 ani la parterul unui bloc vechi de pe frumoasa strada. Sunt sigur ca acolo a fost un garaj de parter, care a fost extins si foarte bine amenajat. Si inainte, pe vremea lui Metuka, arata bine, insa acum arata inca si mai bine, dupa reamenajare: destul de luminos, colorat, vesel, tineresc, modern, ambianta calda. Afara, la bulevard, au o mica terasa cu cateva mese, placuta si aceea. Amuzant este ca toaleta e mai mare decat bistroul… 🙂

Gusteria e un bistrou deschis inca de dimineata, cu meniu de mic dejun bine facut, iar pentru pranz si cina au vreo 15 feluri de mancare, cate ceva din toate, bucatarie urbana. Produsul pe care il scot in fata e ciolanul bavarez de porc cu varza, insa au si coaste, pui, vita, peste, si de fiecare data un meniu al zilei cu pret fix. Noi am luat limba cu masline si piure, ciolanul, desigur, coaste, si am primit si un „extra”, tot ceva cu porc. Toate destul de bune, mai putin sarea in exces in cateva locuri. Preturile marisoare, un pranz intreg, nu pe fuga, cu un pahar de vin, trece repede de 100 de lei.

Serviciul si el bun la Gusteria, personal, deschis, dezinvolt, potrivit unei ambiante de bistrou. Clienti erau, probabil corporatisti din zona, oameni de meniu fix, i-am vazut mancand repede si apoi plecand grabiti.

Gusteria nu pare sa se fi gandit la cei 30,000 de clienti potentiali din fata usii, de la ASE-ul de peste drum. Nu cred ca le vor primi vizita prea des daca nu adauga si ceva mai adaptat lor in meniu. Dar nu ar fi primii care sa-i ignore, am scris adesea despre localurile din Piata Romana care isi asteptau clientii de cine stie pe unde, studentii fiind neinteresanti pentru ei.

Oricat de neasteptat ar fi, Piata Romana, unul dintre cele cateva hot-spoturi ale Bucurestiului, are surprinzator de putine restaurante. Gusteria ocupa un loc gol, ar trebui sa aiba succes daca va face lucrurile cu cap. Sigur, sunt multi corporatisti in centrul centrului orasului, chiar blocuri intregi in apropiere. Ca sa nu mai spun de toti cei care trec pe acolo toata ziua, neincetat. Poti intelege, deci, daca iti explica cineva ca sunt clienti mai dezirabili decat studentii. Sa vedem… (GB – mai 2018)

Micul salon Gusteria
Terasa Gusteria
Data actualizarii: 22/06/2021

Gusteria  - Bd. Lascar Catargiu, nr. 7 (Piata Romana)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close