Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Boutique bistro la Piata Romana in BucurestiGusteria si-a castigat locul ei

Eram curios sa vad daca Gusteria ramane la acelasi concept ca la deschidere, cand am ajuns eu la ei prima data. Da, sunt la fel, au destui clienti care pareau mai degraba corporatisti, si nu studenti. Ceea ce inseamna ca si-au gasit o nisa pe piata si un loc ce poate sa fie destul de stabil. Mai trec peste un an… (GB – aprilie 2019)

Gusteria, un bistrou nestudentesc langa ASE

Gusteria e un mic bistrou de pe Lascar Catargiu, chiar la Piata Romana, cu mancare surprinzator de buna fata de ce ne asteptam sa gasim, stiind deja locul. E, de fapt, fostul „Metuka slow food”, acum cu alti proprietari si redeschis cu alt nume, Gusteria. Au deschis poarta de cateva zile, adica in mai 2018, dar cu acelasi concept de mancare de casa, slow food.

Metuka a avut viata destul de lunga, aproape 5 ani la parterul unui bloc vechi de pe frumoasa strada. Sunt sigur ca acolo a fost un garaj de parter, care a fost extins si foarte bine amenajat. Si inainte, pe vremea lui Metuka, arata bine, insa acum arata inca si mai bine, dupa reamenajare: destul de luminos, colorat, vesel, tineresc, modern, ambianta calda. Afara, la bulevard, au o mica terasa cu cateva mese, placuta si aceea. Amuzant este ca toaleta e mai mare decat bistroul… 🙂

Gusteria e un bistrou deschis inca de dimineata, cu meniu de mic dejun bine facut, iar pentru pranz si cina au vreo 15 feluri de mancare, cate ceva din toate, bucatarie urbana. Produsul pe care il scot in fata e ciolanul bavarez de porc cu varza, insa au si coaste, pui, vita, peste, si de fiecare data un meniu al zilei cu pret fix. Noi am luat limba cu masline si piure, ciolanul, desigur, coaste, si am primit si un „extra”, tot ceva cu porc. Toate destul de bune, mai putin sarea in exces in cateva locuri. Preturile marisoare, un pranz intreg, nu pe fuga, cu un pahar de vin, trece repede de 100 de lei.

Serviciul si el bun la Gusteria, personal, deschis, dezinvolt, potrivit unei ambiante de bistrou. Clienti erau, probabil corporatisti din zona, oameni de meniu fix, i-am vazut mancand repede si apoi plecand grabiti.

Gusteria nu pare sa se fi gandit la cei 30,000 de clienti potentiali din fata usii, de la ASE-ul de peste drum. Nu cred ca le vor primi vizita prea des daca nu adauga si ceva mai adaptat lor in meniu. Dar nu ar fi primii care sa-i ignore, am scris adesea despre localurile din Piata Romana care isi asteptau clientii de cine stie pe unde, studentii fiind neinteresanti pentru ei.

Oricat de neasteptat ar fi, Piata Romana, unul dintre cele cateva hot-spoturi ale Bucurestiului, are surprinzator de putine restaurante. Gusteria ocupa un loc gol, ar trebui sa aiba succes daca va face lucrurile cu cap. Sigur, sunt multi corporatisti in centrul centrului orasului, chiar blocuri intregi in apropiere. Ca sa nu mai spun de toti cei care trec pe acolo toata ziua, neincetat. Poti intelege, deci, daca iti explica cineva ca sunt clienti mai dezirabili decat studentii. Sa vedem… (GB – mai 2018)

Micul salon Gusteria
Terasa Gusteria
Data actualizarii: 22/06/2021

Gusteria  - Bd. Lascar Catargiu, nr. 7 (Piata Romana)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close