Hambar
www.facebook.com/hambar.brasserie
0212.226.422
Un nou concept la Hambar
Ora 12, prima serie de clienți, erau doar doi în restaurant când am ajuns eu la Hambar. Chelnerii păreau să aibă mare lucru de făcut, stăteau de vorbă împreună cu un bucătar, îi vedeam de afară, de la masa la care m-am așezat. O masă necurățată – cea din poză. Și mă întrebam dacă nu cumva de la cei din ziua trecută, fiindcă programul din acea zi (luni) începea de la ora 11. Să fi fost chelnerii sau cine se ocupă de curățarea meselor atât de ocupați în acea dimineață, încât să nu aibă un singur minut pentru asta? Dacă da, cu ce oare? Dar dacă nu, așa cum lăsa să se înțeleagă flecăreala lor veselă, înseamnă că au inclus asta într-un nou concept de restaurant? Da, acesta pare să fie răspunsul corect! Fiindcă a venit chelnerul, s-a uitat la mine, s-a uitat la masă, a pus tacâmurile, a luat comanda și a plecat de unde a venit, să nu piardă șirul convorbirii cu colegii lui.
Am luat o supa de pește, fălcuțe de vițel cu piure, legume și cu niște murături alături. Supa a fost bună, destul de bună și carnea, deși nimic special cu ea, piureul bun, sparanghelul destul de terciuit. Chelnerul sigur pe el, cu dialog, se uita la tine când vorbeai cu el, aș fi spus că-și face bine treaba, dacă i-ar fi și păsat că am mâncat pe o masă murdară de la venire până la plecare. Și dacă ar fi avut chef (sau timp? Se grăbea să se întoarcă le discuția de la care tocmai l-am întrerupt?) să-mi facă niște recomandări din meniul destul de bogat și interesant pe care l-am văzut pe site. Dar nu a avut, s-a descotorosit repede de mine ca să se întoarcă la ale lui.
Prețurile nu sunt deloc mici la Hambar: 48 de lei supa, 65 de lei fălcuțele și 28 de lei murăturile, câteva bucățele de castraveciori și gogoșari în oțet.
Să vedem cât de mult vor aprecia noul concept bogații clienți din Aviatorilor. S-ar putea să prindă, să creadă că e ceva boem. Și se știe ce priză are asta la noile elite… (GB – mai 2021)
Hambar – Braseria potrivita la locul potrivit
Hambar e ceea ce au si sintetizat ei bine in subnumele lor, adica o „braserie, bacanie (charcuterie) si brutarie”, adica un loc in care sa mananci in apropiere si din care sa-ti iei cate ceva sa-ti astampere foamea, daca esti prea grabit sa astepti, sau intre mese.
Hambar e un local relativ mic, pe bulevardul Aviatorilor, intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, cam pe la mijloc. Acolo au foat restaurante inca de pe vremea comunistilor, sau poate chiar si mai inainte, cine stie. Era un restaurant cam sordid, La Sosea, un fel de bufet, apoi Paparazzi, si cred ca au mai fost si alte nume, mu-mi amintesc de ele.
George Cristodorescu, un cunoscut om de business, cel care a preluat afacerea, a refacut complet localul, a gasit un arhitect bun care a reusit sa foloseasca fiecare centimetru patrat din cel mai scump spatiu al Bucurestiului. Ce a iesit e remarcabil, si clientii au apreciat asta, umpland micul restaurant inca din prima zi.
Hambar are o sala cu mese in stanga si cu galantare pentru bacanie si patiserie in dreapta, iar in fata cateva mese intr-o mica terasa, destul de inghesuite si acelea. E frumos amenajat inauntru, peretele de sticla dinspre bulevard aducand contributia decisiva la atmosfera placuta de la Hambar. Au fete de masa albe, banchete la perete, ceva decoruri cu picturi pe pereti.
Meniul de la Hambar nu pare sa fie facut dupa vreun concept anume, ci invers, au cautat sa puna cate ceva din fiecar, in asa fel incat fiecare dintre corporatistii care vin sa manance la pranz acolo sa gaseasca cate ceva pe gustul lui – ceea ce este cat se poate de logic.
Fiindca sunt multe cladiri cu birouri in jur, si acolo lucreaza oamenii cu lefurile cele mai mari din tara. Si chiar si oamenii cu lefuri mari prefera adesea sa manance la pranz aproape de birou, daca stiu ca e mancare buna si, mai ales, cu o calitate constanta.
Preturile nu sunt mici la Hambar, insa pentru un local cu fete de masa albe si perfect apretate, pe cel mai scump bulevard al tarii si, mai ales, cu mancare destul de buna, sunt considerate potrivite. Mai ales cand ai o leafa mare… Serviciul lent, insa in rest e bun, mai ales ca aproape toti clientii sunt recurenti si cei de la Hambar au ajuns sa-i cunoasca personal pe fiecare in parte.
Hambar e, asadar, un restaurant de proximitate, pentru cei care locuiesc in zona, corect, cu mancare si servicii bune, preturi cinstite. Braseria potrivita la locul potrivit, facuta de un om cu cap, care stie cum se fac afacerile si ca e mai rentabil sa le dai clientiloor ceea ce vor ei, decat sa incerci sa-i educi… (GB – martie 2017)
Hambar - Bv. Aviatorilor, nr. 31
Comentarii (6)
The food was amazing and the vibe was good all round. Staff were caring of our requests and did not wait a long time for our order. Prices are a little higher than usual but totally worth every cent!
Mancarea fenomenala….
Sunt vreo 9 ani de când vă urmăresc „criticile culinare”inclusiv restaurantul meu a fost trecut prin „sita dv fină”(la rambla) și în fiecare articol pe care îl scrieți faceți cate o greșeală majoră care demonstrează că ați profitat decât de nișa care era liberă,neavând deloc pregătirea necesară!
Charcuteria/băcănie?Unde?
Intrați pe google înainte să scrieți!
Vă doresc să ajungeți în Spania și să vă duceți la Charcuteria sa va cumpărați zahar, gem și făină!
În rest, dacă comunitatea on-line vă apreciază,mult succes in continuare!!!
Așa se chema restaurantul, nu eu i-am pus numele (care e și acum: Brasserie – Charcuterie – Brutarie). Și chiar asta și era. Acum, în galantarul de băcănie au rămas doar căteva dulciuri, dar sunt tot acolo. Cănd le vor scoate, voi scoate și eu „băcănie” din descriere. Deocamdată e și o băcănie cu rafturile aproape goale.
Mâncarea este foarte bine preparată! Midiile sunt excelente! Personalul politicos!
Hambar era un restaurant decent, preturi ok pentru zona, unde puteai manca o mancare decenta sau cumpara niste produse de charcuterie sau paine proaspata de calitate.
De cand au modificat meniul (s-ar parea ca si proprietarul) au marit toate preturile cu poate 50% in medie, au renuntat la vanzarea de produse de panificatie si charcuterie. Rezultatul se vede in faptul ca restaurantul e mai mereu gol – sper ca e o lectie buna pentru acesti noi proprietari.