Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Hanu Berarilor Interbelic – Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici…

Dragos PetrescuHanu Berarilor Interbelic – Casa Soare e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria caselor istorice ale Bucurestiului vechi restaurate si transformate in restaurante populare de catre genialul antreprenor. Nu mai scriu despre Dragos Petrescu si despre cum face el restaurantele sa mearga bine, l-am laudat destul in alte articolo aici, pe site, dar si prin alte locuri.

Casa Soare e o casa boiereasca mare in spatele bisericii Sfantul Spiridon Vechi, de unde era Piata Operetei mai inainte. O casa frumoasa, restaurata, au avut grija sa pastreze ce se mai putea din decoruri si chiar din mobilier, seminee si ce se mai facea pe atunci. Mesele si scaunele sunt din lemn masiv, la fel ca si la Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu, de pe Pache Protopopescu, insa, pe ansamblu, Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare parca nu arata la fel de bine ca fratele lui mai rafinat, Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu. Nici in interior, insa, mai ales afara, in curte. Terasa de la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare pare improvizata, sau poate ca e inca in lucru. Nu arata deloc a gradina de mare casa boiereasca, ci mai degraba ca o terasa de cartier. Nici nu stiu daca are flori, parca nu imi aduc aminte. Verdeata putina, oricum, mobilier banal si cam inghesuit.

Meniul de la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare mi s-a parut identic cu cel de la Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu, desi ei au insistat ca nu este. Mancarea e cam la fel ca dincolo, preturile la fel, asa ca nu mai scriu despre ea. Bucatarie romaneasca, clasica, traditionala, taraneasca, dar si cu o componenta de bucatarie urbana, romaneasca familiala si chiar cu cate ceva din cea boiereasca.

Agitatie mare la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare, foarte multa lume, si saloanele si terasa erau pline, alti oameni stateau la coada sa intre. Totusi, au reusit sa aduca mancarea foarte repede, o mare performanta, intr-adevar, pe care foarte putini in afara de Dragos Petrescu si de cei de la Beraria H pot sa o mai atinga, la un asemenea volum si trafic.

Despre chelnerii de la Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu am scris destul de elogios. Si cei de la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare au fost OK, insa pe fuga tot timpul, nu prea le statea mintea la tine, se vedea pe ei. Unul, in special, excesiv si inutil de ceremonios, cam ca o nuca pe un perete intr-un asemenea context.

Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare e, deci, unul dintre restaurantele cu specific romanesc bune, care acopera si bucataria traditionala, si pe cea familiala, si chiar ceva mai mult decat atat, cu mancare buna, desi nimic special sau iesit din comun, cu preturi normale si portii indestulatoare, asa ca e de luat intotdeauna in calcul atunci cand vreti sa mancati national. (GB – mai 2017)

Data actualizarii: 23/04/2020

Hanu Berarilor Interbelic (Casa Soare)  - Str. Poenaru Bordea, nr. 2

  • Maria :

    Jalnic…nu mai am ce cauta acolo, servicii de proasta calitate cu preturi foarte mari și calitatea produselor lasă de dorit

  • Simona :

    Nu mi-a placut. Am comandat o pulpa de curcan cu legume la grătar. Am primit o pulpa fara niciun gust, uscata si legume fade.Niciun codiment pe ele, parca nici sare n-aveau, in stilul asta mananci la orice restaurant de cartier, nu cu pretenții…acasa le faci mult mai bune si gustoase.Ospatarii erau ok .Nu am sa mai merg la ei, nici la Hanu lui Manuc, experiența a fost aceeași.

  • Georgiana :

    22- mai-2021 Am organizat un parastas
    Calitatea produselor: Foarte bună.
    Servirea: foarte bună.
    Comentarii: Totul la superlativ…felicitari si multumim pentru calitatea inegalabila!

  • Alexandra Păvăloi :

    Din pacate prima experiență a fost una dezamăgitoare. Mâncarea este slaba! Ciorbele erau caldute si foarte saracacioase, mi am mai comandat si un burger care era uscat(iar in ingrediente scria si bacon, si totusi a avut doar jumătate de felie), cartofii prăjiți erau plini de ulei si neapetisanti(la cantină aratau mai bine). De asemenea, am servit prânzul cu inca 4 persoane la masa, care la randul lor nu au avut o experiență plăcută in farfurie. Păcat…cu siguranta nu vom mai reveni!
    P.s. Locația drăguță, personalul ok.

  • 36T :

    14 iulie 2019 aniversarea casatoriei noastre, un cosmar de neuitat la Casa Oprea Soare!!!

    Am facut rezervarea initial pe teresa, dar cum vremea a fost ploioasa, ne-am gandit sa mutam rezerva in interior.Toate bune si frumoase pana cand am ajun acolo! Am specificat la telefon (cu 3 ore inainte) in INTERIOR, dar, am fost dusi in oranjerie, unde evident masa rezervata telefonic era inexistenta (masa fusese ocupata in ciuda faptului ca la 18.30 eram acolo conform rezervarii).Tocmai ce au adus o masa de afara uda, au incercat sa o stearga de apa, scaunele erau si ele in aceeasi stare, dar lemnul era mult prea ud, chiar nu se putea sta!!!Am intrebat de ce nu putem sta in interior iar domnul foarte surprins ne-a spus „Nu va anuntat nimeni ca este in renovare?” raspunsul a fost NU. Am plecat din aceasta locatie, unde noi am fost prost tratati!!!Cosmar!!!
    Oare de ce mai trebuie facuta rezervarea??? La ce bun??? Se merge pe principiul, ca daca este unul nemultumit, avem sute care ne calca pragul, nu ne face pe noi un comentariu negativ!!! Faptul ca nu exista comunicare intre departamentul de rezervari si restaurant, lasa mult de dorit!
    Nu vom reveni la Casa Oprea Soare!

    • MARIAN :

      Din pacate asa este. Acelasi sentiment ti l dau ei cand comanzi meniul de pranz. Desi fac reclama cu el permanent, cand comanzi doar atat, se uita la tine de parca ai venit sa cersesti. Politica localului porneste de la seful de sala de obicei.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close