Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, mai 2017
www.facebook.com/hanuberarilor
0725.008.005
Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru clasa medie
Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria „mari case vechi ale Bucurestiului de odinioara, restaurate fi facute restaurante populare”. Nu mai laud geniul in business al lui Dragos petrescu, deja am scris prea mult despre asta in articolul despre Casa Lido.
Asadar, Dragos Petrescu a aplicat reteta stiuta numai de el si a reusit sa umple si Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu.
Casa Elena Lupescu de pe Pache Protopopescu e o mare casa boiereasca, dupa cum oricine banuieste. E Bucurestiul vechi acolo, cel din cartile pe care le citeam in liceu, cu farmecul amintirilor. Bine restaurata, impunatoare, facuta dupa arhitectura vremurilor, cu piese de mobilier si ornamente originale. mesele si scaunele sunt din lemn masiv, rustice. Gradina e mare, frumoasa, cu niste copaci batrani.
Meniul de la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu e bine gandit, e un amestec intre bucataria romaneasca traditionala, taraneasca, si cea boiereasca. Nu e nici lung, nici scurt, e exact atat cat trebuie pentru genul de clientela vizata, adica middle-class. Cei de acolo spun ca nu e identic cu cel de la alt han al berarilor al lui Dragos Petrescu, cel de la Sfantul Spiridon Vechi, Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare. Mie mi s-a parut ca este, dar nu le-am comparat rand cu rand, e adevarat.
A fost surprinzator de buna mancarea la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu. Nu cine stie ce lucruri sofisticate sau fineturi, nimic prea original, insa buna la gust, asa cum o face lumea acasa. Ciulamaua avea chiar smantana (lichida, pentru gatit, dar merge si aceea), nu doar faina, asa cum e aproape peste tot in Bucuresti, antreurile si ele destul de bune.
Preturile sunt medii la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu, asa cum a decis Dragos Petrescu sa se pozitioneze, insa au si meniuri speciale cu preturi reduse, inclusiv pentru pensionari – nu stiu daca e aceeasi mancare pentru ei, dar presupun ca da, ar iesi mai scump sa vrea sa pregateasca mancare separata, de calitate mai redusa, pentru meniurile ieftine. Si Dragos Petrescu stie sa calculeze foarte bine, nu-i ducem grija…
Serviciul mi-a placut in mod deosebit la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu. Un chelner anume, mai precis spus, pe care l-am si pus in lista cu cei mai buni chelneri. Tanar (asa cum sunt toti chelnerii lui Dragos Petrescu), baiat frumos, cu chef de glume, dibaci in ocolirea capcanelor. Si ceilalti au fost OK, insa pe el l-am tinut minte mai mult.
Lume multa la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu, salile pline, terasa la fel. Multi oameni in varsta, dintre cei cu nostalgiile vremurilor, fara indoiala, insa si familii, tineri, tot felul. Si multe grupuri mari, ceea ce e iarasi tipic pentru restaurantele lui Dragos Petrescu.
Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu e, fara indoiala, unul dintre restaurantele bune cu specific romanesc ale Bucurestiului, mai degraba traditional si fmilial. Se poate merge la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu si venind mai de departe, cand vrei sa fii sigur de ce ai in farfurie, fara surprize. Caci aceasta constanta ce ii asigura predictibilitatea e cautata de multi dintre clientii care vin la restaurantele lui Dragos Petrescu. (GB – mai 2017)
Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu, un restaurant kid-friendly
Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, locatie inaugurata in decembrie 2011, beneficiaza si de un mic spatiu de joaca pentru copii.
Deschis doar pe timpul sezonului cald, locul de joaca este situat pe terasa din spatele restaurantului si este un colt de joaca amenajat pentru un numar de 10-15 copii (cu varsta intre 2 si 7 ani), desi la capacitatea terasei, s-ar putea ca uneori sa fie insuficient. Locul are cateva masute si scaunele, la care cei mici pot desena, scrie sau se pot juca, o tabla de scris si desenat, un cos de baschet si alte doua-trei obiecte specifice acestor spatii.
Locul de joaca are vizibilitatea directa de la mesele de pe terasa, ceea ce devine util parintilor, mai ales ca locul nu beneficiaza de un supravegehtor, grija supravegherii revenind exclusiv parintilor. Incepand cu primavara anului viitor, spatiul va beneficia si de meniuri special concepute pentru copii.
In prezent, atractiile pentru cei mici sunt workshop-urile desfasurate in fiecare a doua duminica a lunii, la care cei mici se pot inscrie in grupe de minim 8 copii, si trebuie sa achite 15 lei (costul atelierului), precum si costul preparatului pe care il vor alege sa il gateasca. De asemenea, cei mici beneficiaza si de un program de divertisment, realizat de un clovn, care este prezent in fiecare duminica intre orele 13-15. (Daniel Catoi – august 2017)
Referinte
Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turisticHanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca ...
Hanu Berarilor Interbelic - Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici...Hanu Berarilor Interbelic - Casa Soare e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria caselor istorice al...
Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il consider un restaurant traditional romanesc bun, in general, daca e sa-l masor cu altele cu specific romanesc din Bucuresti. E in...
30 de milioane de Euro din Blue Ocean, nu-i rau deloc…
Dragos Petrescu este „self-made entrepreneur” in domeniul Ospitalitatii. A fondat lantul de restaurante City Grill-City Cafe, Buongiorno si Hanul Berarilor branduri proprii, si opereaza Caru’ cu Bere, Pescarus si Hanul lui Manuc branduri istorice. A fost co-fondator al lantului de restaurante La Mama, din care a iesit in 2004.
Astazi lantul de restaurante pe care il detine cuprinde 20 unitati in care activeaza 1500 de angajati. In 2016 cifra de afaceri a grupului depaseste 30 milioane de Euro, fiind al treilea grup la nivel national, in functie de cifra de afaceri, dupa McDonalds si KFC Pizza Hut.
Dragos Petrescu crede in 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Etica impecabila, Munca sustinuta, Educatie permanenta, Loialitate in echipa, Respect in orice interactiune personala, Incredere-atitudine pozitiva.
Dragos Petrescu a intrat in industria ospitalitatii in 1999 folosind o strategie Blue Ocean intr-o piata deschisa principiului „portie generoasa la pret decent”.
Dragos Petrescu, fondatorul City Grill, afirma despre viata ca este o succesiune de scoli: unele dintre scoli cu profesori si amfiteatre, dar cele mai multe – de viata.
Dragos Petrescu este astazi Presedintele al Young Presidents Organisation in Romania, Presedintele al HORA (Asociatia Patronala din Industria Restaurantelor), Vicepresedinte in Boardul RBL (Romanian Business Leaders), Leaderul Task Force pentru Antreprenoriat în cadrul CDR (Coalitiei Pentru Dezvoltarea Romaniei)
Dragos Petrescu a inceput pregatirea din industria ospitalitatii ca francizat McDonald’s si este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, in 1995, al McDonald’s University, Oak Brook Illinois, in 2000, Executive MBA la ASEBUSS & Kennesaw State University in 2005 si al London Business School, MBA in 2016.
Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, mai 2017 - Bd. Pache Protopopescu, nr. 51