Hanu Berarilor Interbelic (Casa Soare)
www.facebook.com/hanuberarilor
0213.368.009; 0729.400.800
Hanu Berarilor Interbelic – Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici…
Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria caselor istorice ale Bucurestiului vechi restaurate si transformate in restaurante populare de catre genialul antreprenor. Nu mai scriu despre Dragos Petrescu si despre cum face el restaurantele sa mearga bine, l-am laudat destul in alte articolo aici, pe site, dar si prin alte locuri.
Casa Soare e o casa boiereasca mare in spatele bisericii Sfantul Spiridon Vechi, de unde era Piata Operetei mai inainte. O casa frumoasa, restaurata, au avut grija sa pastreze ce se mai putea din decoruri si chiar din mobilier, seminee si ce se mai facea pe atunci. Mesele si scaunele sunt din lemn masiv, la fel ca si la Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu, de pe Pache Protopopescu, insa, pe ansamblu, Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare parca nu arata la fel de bine ca fratele lui mai rafinat, Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu. Nici in interior, insa, mai ales afara, in curte. Terasa de la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare pare improvizata, sau poate ca e inca in lucru. Nu arata deloc a gradina de mare casa boiereasca, ci mai degraba ca o terasa de cartier. Nici nu stiu daca are flori, parca nu imi aduc aminte. Verdeata putina, oricum, mobilier banal si cam inghesuit.
Meniul de la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare mi s-a parut identic cu cel de la Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu, desi ei au insistat ca nu este. Mancarea e cam la fel ca dincolo, preturile la fel, asa ca nu mai scriu despre ea. Bucatarie romaneasca, clasica, traditionala, taraneasca, dar si cu o componenta de bucatarie urbana, romaneasca familiala si chiar cu cate ceva din cea boiereasca.
Agitatie mare la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare, foarte multa lume, si saloanele si terasa erau pline, alti oameni stateau la coada sa intre. Totusi, au reusit sa aduca mancarea foarte repede, o mare performanta, intr-adevar, pe care foarte putini in afara de Dragos Petrescu si de cei de la Beraria H pot sa o mai atinga, la un asemenea volum si trafic.
Despre chelnerii de la Hanul Berarilor – Casa Elena Lupescu am scris destul de elogios. Si cei de la Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare au fost OK, insa pe fuga tot timpul, nu prea le statea mintea la tine, se vedea pe ei. Unul, in special, excesiv si inutil de ceremonios, cam ca o nuca pe un perete intr-un asemenea context.
Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare e, deci, unul dintre restaurantele cu specific romanesc bune, care acopera si bucataria traditionala, si pe cea familiala, si chiar ceva mai mult decat atat, cu mancare buna, desi nimic special sau iesit din comun, cu preturi normale si portii indestulatoare, asa ca e de luat intotdeauna in calcul atunci cand vreti sa mancati national. (GB – mai 2017)
Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, dar este nepracticant. De asemenea, Dragos Petrescu are un MBA absolvit la Assebus Kennesaw University si este...
Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Chef Dan Tonescu are 42 de ani si, placandu-i foarte mult bucataria, a inceput in acest domeniu cu Liceul „Viilor”, iar ultima in...
Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Mischie detine un MBA la Kennesaw University si lucreaza in industria ospitalitatii inca din anul 1996, mai intai in reteaua Pizza Hut,...
Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, cred, cea mai cunoscuta si mai faimoasa terasa din Bucuresti in vremea comunismului, generatii intregi...
Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...
Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru clasa medieHanu Berarilor - Casa Elena Lupescu e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria "mari case vechi ale Bucures...
Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta e mai degraba de bine Am revenit la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu dupa o vreme destul de indelungata si nu m-a mirat defe...
Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din Herastrau e cunoscuta, acum, de toata lumea. Probabil mai mult pentru spectacolele de acolo decat pentru mancare, insa...
Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il consider un restaurant traditional romanesc bun, in general, daca e sa-l masor cu altele cu specific romanesc din Bucuresti. E in...
30 de milioane de Euro din Blue Ocean, nu-i rau deloc…
Dragos Petrescu este „self-made entrepreneur” in domeniul Ospitalitatii. A fondat lantul de restaurante City Grill-City Cafe, Buongiorno si Hanul Berarilor branduri proprii, si opereaza Caru’ cu Bere, Pescarus si Hanul lui Manuc branduri istorice. A fost co-fondator al lantului de restaurante La Mama, din care a iesit in 2004.
Astazi lantul de restaurante pe care il detine cuprinde 20 unitati in care activeaza 1500 de angajati. In 2016 cifra de afaceri a grupului depaseste 30 milioane de Euro, fiind al treilea grup la nivel national, in functie de cifra de afaceri, dupa McDonalds si KFC Pizza Hut.
Dragos Petrescu crede in 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Etica impecabila, Munca sustinuta, Educatie permanenta, Loialitate in echipa, Respect in orice interactiune personala, Incredere-atitudine pozitiva.
Dragos Petrescu a intrat in industria ospitalitatii in 1999 folosind o strategie Blue Ocean intr-o piata deschisa principiului „portie generoasa la pret decent”.
Dragos Petrescu, fondatorul City Grill, afirma despre viata ca este o succesiune de scoli: unele dintre scoli cu profesori si amfiteatre, dar cele mai multe – de viata.
Dragos Petrescu este astazi Presedintele al Young Presidents Organisation in Romania, Presedintele al HORA (Asociatia Patronala din Industria Restaurantelor), Vicepresedinte in Boardul RBL (Romanian Business Leaders), Leaderul Task Force pentru Antreprenoriat în cadrul CDR (Coalitiei Pentru Dezvoltarea Romaniei)
Dragos Petrescu a inceput pregatirea din industria ospitalitatii ca francizat McDonald’s si este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, in 1995, al McDonald’s University, Oak Brook Illinois, in 2000, Executive MBA la ASEBUSS & Kennesaw State University in 2005 si al London Business School, MBA in 2016.
Hanu Berarilor Interbelic (Casa Soare) - Str. Poenaru Bordea, nr. 2
Comentarii (6)
Jalnic…nu mai am ce cauta acolo, servicii de proasta calitate cu preturi foarte mari și calitatea produselor lasă de dorit
Nu mi-a placut. Am comandat o pulpa de curcan cu legume la grătar. Am primit o pulpa fara niciun gust, uscata si legume fade.Niciun codiment pe ele, parca nici sare n-aveau, in stilul asta mananci la orice restaurant de cartier, nu cu pretenții…acasa le faci mult mai bune si gustoase.Ospatarii erau ok .Nu am sa mai merg la ei, nici la Hanu lui Manuc, experiența a fost aceeași.
22- mai-2021 Am organizat un parastas
Calitatea produselor: Foarte bună.
Servirea: foarte bună.
Comentarii: Totul la superlativ…felicitari si multumim pentru calitatea inegalabila!
Din pacate prima experiență a fost una dezamăgitoare. Mâncarea este slaba! Ciorbele erau caldute si foarte saracacioase, mi am mai comandat si un burger care era uscat(iar in ingrediente scria si bacon, si totusi a avut doar jumătate de felie), cartofii prăjiți erau plini de ulei si neapetisanti(la cantină aratau mai bine). De asemenea, am servit prânzul cu inca 4 persoane la masa, care la randul lor nu au avut o experiență plăcută in farfurie. Păcat…cu siguranta nu vom mai reveni!
P.s. Locația drăguță, personalul ok.
14 iulie 2019 aniversarea casatoriei noastre, un cosmar de neuitat la Casa Oprea Soare!!!
Am facut rezervarea initial pe teresa, dar cum vremea a fost ploioasa, ne-am gandit sa mutam rezerva in interior.Toate bune si frumoase pana cand am ajun acolo! Am specificat la telefon (cu 3 ore inainte) in INTERIOR, dar, am fost dusi in oranjerie, unde evident masa rezervata telefonic era inexistenta (masa fusese ocupata in ciuda faptului ca la 18.30 eram acolo conform rezervarii).Tocmai ce au adus o masa de afara uda, au incercat sa o stearga de apa, scaunele erau si ele in aceeasi stare, dar lemnul era mult prea ud, chiar nu se putea sta!!!Am intrebat de ce nu putem sta in interior iar domnul foarte surprins ne-a spus „Nu va anuntat nimeni ca este in renovare?” raspunsul a fost NU. Am plecat din aceasta locatie, unde noi am fost prost tratati!!!Cosmar!!!
Oare de ce mai trebuie facuta rezervarea??? La ce bun??? Se merge pe principiul, ca daca este unul nemultumit, avem sute care ne calca pragul, nu ne face pe noi un comentariu negativ!!! Faptul ca nu exista comunicare intre departamentul de rezervari si restaurant, lasa mult de dorit!
Nu vom reveni la Casa Oprea Soare!
Din pacate asa este. Acelasi sentiment ti l dau ei cand comanzi meniul de pranz. Desi fac reclama cu el permanent, cand comanzi doar atat, se uita la tine de parca ai venit sa cersesti. Politica localului porneste de la seful de sala de obicei.