Restaurantele, cafenelele si alte localuri din centrele istorice ale marilor orase

Ord. dupa

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Intocmai ca şi pâinea, vinul este parte din viaţa, tradiţiile şi ...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Ideea barului de vinuri CORKS a plecat de la tine, consumatorul de vi...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in targetIata, do...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazulForever Young e...

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

Spectacol trist cu chelneri batraniNu aveam de gand sa merg sa man...

Din 2008 suntem cunoscuti pentru ca transmitem atmosfera creata de cei...

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turisticHanu' lui Manuc e H...

Oferind prin pozitionare posibilitatea de a lua pulsul Centrului Vechi...

Industry Wine Bar este un local pe str. Sepcari, nr. 19 din Centrul Is...

Fuck you, dear clients!In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

La 100 de Beri este o carciuma unde poti gasi peste o suta de beri, s...

Poftesti la povesti cu mancaruri romanesti sau la bucate din bucatarii...

“Am plecat de la o idee si de la o dorinta. Doream sa mananc bine, d...

Un restaurant trist si depasit de vremuriRestaurantele La Mama au ...

La Maison du Gout este o cofetarie si cafenea situata pe Calea Victori...

La Placinte, cantina noastra nationalaBasarabenii care au adus res...

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

Le Jardin des Artistes este un local situat pe Splaiul Independentei, ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Maimuca, unul dintre cele mai scumpe restaurante din BucureștiE b...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

Mint & Ivy este un local cu bucatarie urbana situat pe Cale Victor...

MOM este un bistrou cu bucătărie urbană, situat în Centrul Vechi a...

NOA Restoclub - O alta vizita...Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

Nomad - Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci d...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noiPasta ...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

O bucată din București transformată în tărâm turcesc. Regal de g...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

Sindbad: preturi mari pentru mancare submediocra, pentru turistii bezm...

Singurul pub din Romania construit dupa adevaratul concept de Irish Pu...

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

The Drunken Lords este un pub si night club in Centrul Vechi al Bucure...

Nu gesesc cei de la Toan’s Viet Nam un asiatic sa puna in sala, in t...

Afiseaza

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic

Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.

Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.

Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.

Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.

Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 22/04/2020

Hanu lui Manuc  - Str. Franceză, nr. 62-64 (Centrul Vechi)

  • Serena :

    Tutto buonissimo, servizio rapido, buon intrattenimento, cameriere cordiali ,molto disponibili.
    Da visitare e fermarsi a mangiare assolutamente.

  • Sarmis :

    De tot râsul! Servire proastă, mâncare care nu merită nici jumătate din pretul ei, reîncălzită pe alocuri… Jaf

  • Marius :

    De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.

    • George Butunoiu :

      La localuri turistice mergi doar cand esti turist… GB

      • Savin M. :

        |Maestre Butunoiu, de la dvs. aveam cu totul alte pretentii. „La localuri turistice mergi doar cand esti turist.” Un comentariu (mult prea) ieftin fata de ceea ce pretindeti ca sunteti.

    • Je :

      Perfect adevarat.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close