Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.
Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.
Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.
Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.
Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.
Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)
Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, dar este nepracticant. De asemenea, Dragos Petrescu are un MBA absolvit la Assebus Kennesaw University si este...
Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Chef Dan Tonescu are 42 de ani si, placandu-i foarte mult bucataria, a inceput in acest domeniu cu Liceul „Viilor”, iar ultima in...
Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Mischie detine un MBA la Kennesaw University si lucreaza in industria ospitalitatii inca din anul 1996, mai intai in reteaua Pizza Hut,...
Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator...
.
Lido era, cred, cea mai cunoscuta si mai faimoasa terasa din Bucuresti in vremea comunismului, generatii intregi...
Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru clasa medieHanu Berarilor - Casa Elena Lupescu e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria "mari case vechi ale Bucures...
Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta e mai degraba de bine
Am revenit la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu dupa o vreme destul de indelungata si nu m-a mirat defe...
Pret mediu pe meniu: 101 lei (22 lei antreurile, 41 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Apr-2017
Mancare
7.90
Specifica bucatariei
7.5
Vita
Peste
Legume
8
Paste
Sosuri
8
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
8.50
Rapiditate
8
Contact
9
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
10.00
Exterior
10
Interior
Gradina
10
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.66
Criteriul
Apr-2017
Mancare
7.90
Specifica bucatariei
7.5
Vita
Peste
Legume
8
Paste
Sosuri
8
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
8.50
Rapiditate
8
Contact
9
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
10.00
Exterior
10
Interior
Gradina
10
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.66
30 de milioane de Euro din Blue Ocean, nu-i rau deloc…
Dragos Petrescu este „self-made entrepreneur” in domeniul Ospitalitatii. A fondat lantul de restaurante City Grill-City Cafe, Buongiorno si Hanul Berarilor branduri proprii, si opereaza Caru’ cu Bere, Pescarus si Hanul lui Manuc branduri istorice. A fost co-fondator al lantului de restaurante La Mama, din care a iesit in 2004.
Astazi lantul de restaurante pe care il detine cuprinde 20 unitati in care activeaza 1500 de angajati. In 2016 cifra de afaceri a grupului depaseste 30 milioane de Euro, fiind al treilea grup la nivel national, in functie de cifra de afaceri, dupa McDonalds si KFC Pizza Hut.
Dragos Petrescu crede in 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Etica impecabila, Munca sustinuta, Educatie permanenta, Loialitate in echipa, Respect in orice interactiune personala, Incredere-atitudine pozitiva.
Dragos Petrescu a intrat in industria ospitalitatii in 1999 folosind o strategie Blue Ocean intr-o piata deschisa principiului „portie generoasa la pret decent”.
Dragos Petrescu, fondatorul City Grill, afirma despre viata ca este o succesiune de scoli: unele dintre scoli cu profesori si amfiteatre, dar cele mai multe – de viata.
Dragos Petrescu este astazi Presedintele al Young Presidents Organisation in Romania, Presedintele al HORA (Asociatia Patronala din Industria Restaurantelor), Vicepresedinte in Boardul RBL (Romanian Business Leaders), Leaderul Task Force pentru Antreprenoriat în cadrul CDR (Coalitiei Pentru Dezvoltarea Romaniei)
Dragos Petrescu a inceput pregatirea din industria ospitalitatii ca francizat McDonald’s si este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, in 1995, al McDonald’s University, Oak Brook Illinois, in 2000, Executive MBA la ASEBUSS & Kennesaw State University in 2005 si al London Business School, MBA in 2016.
Centrul Vechi al Bucurestiului, cunoscut si ca Centrul Istoric…
Data actualizarii: 22/04/2020
Hanu lui Manuc - Str. Franceză, nr. 62-64 (Centrul Vechi)
De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.
|Maestre Butunoiu, de la dvs. aveam cu totul alte pretentii. „La localuri turistice mergi doar cand esti turist.” Un comentariu (mult prea) ieftin fata de ceea ce pretindeti ca sunteti.
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (6)
Tutto buonissimo, servizio rapido, buon intrattenimento, cameriere cordiali ,molto disponibili.
Da visitare e fermarsi a mangiare assolutamente.
De tot râsul! Servire proastă, mâncare care nu merită nici jumătate din pretul ei, reîncălzită pe alocuri… Jaf
De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.
La localuri turistice mergi doar cand esti turist… GB
|Maestre Butunoiu, de la dvs. aveam cu totul alte pretentii. „La localuri turistice mergi doar cand esti turist.” Un comentariu (mult prea) ieftin fata de ceea ce pretindeti ca sunteti.
Perfect adevarat.