Topurile, clasamentele, competitiile si alte proiecte initiate sau administrate de catre Restocracy

Ord. dupa

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufe...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Bucatarii fine, fine dining La mancare si restaurante, Bucurestiul a...

Dupa cum am spus adesea, in Bucuresti se mananca la fel de bine, acum,...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House!A cince...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier!A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

Harta Boemei Bucurestene Un proiect Restocracy - propunere de partene...

Restocracy va premia cele mai bune restaurante din Bucuresti pe anul 2...

Afiseaza

Harta Boemei Bucurestene
Un proiect Restocracy – propunere de parteneriat

Boema Bucurestiului (nume provizoriu) este un proiect care isi propune sa cartografieze si sa documenteze unitar toate spatiile boeme ale Bucurestiului (incinte si exterioare), in functie de tipologia de public care le frecventeaza: boema culturala (literara, artistica etc.), boema academica, studenteasca, boema corporatista (bobos), institutionalizata (publicitarii, industriile creative, ale spectacolului etc.), media, a subculturilor (hipsteri, rockeri, minoritati, antisociali etc.) etc.

Va rezulta o lista a tuturor spatiilor care se incadreaza intr-o definitie operationala a boemei care urmeaza a fi construita impreuna cu cativa specialisti recunoscuti din domeniile stiintifice si culturale care revendica acest concept (sociologie, antropologie, istorie etc.). Spatiile vor fi grupate conform criteriilor care vor reiesi din aceste studii: consum (restaurante, cafenele, terase, ceainarii etc.), spatii pentru evenimente culturale (conventionale sau neconventionale), spatii profesionale, spatii ad-hoc si atipice etc.

Obiectivul final al proiectului este sa depistam liderii si influentatorii tuturor grupurilor care compun boema si sa asiguram o legatura solida si permanenta cu acestia, in vederea valorificarii potentialului comercial al acestei resurse, inclusiv o „banca de date” operationala si actualizata in timp real a „boemei” si „boemilor”.

Dezvoltari ulterioare ale proiectului prevad repertorierea si documentarea tipurilor de activitati si evenimente care au loc in aceste spatii boeme (sociale, culturale, artistice, profesionale, de alta natura), precum si realizarea unui catalog cu profilurile personajelor-cheie ale tuturor tipurilor de boema. Toate acestea la un loc vor intregi procesul de cartografiere a boemei.

Produsele proiectului

  • Un site Web (bohema.space) care va cuprinde, in timp, toate informatiile relevante despre boema: locuri (spatii), activitati si evenimente, personaje/ personalitati, articole, documentatie etc.
  • Un album de arta fotografica, „Bucurestiul Cultural Neconventional”, ce va include cele mai reprezentative spatii din Bucuresti in care au loc evenimente culturale neconventionale
  • Un album de arta fotografica ce va include personajele-cheie ale boemei bucurestene (din toate categoriile reprezentative)
  • „Jurnalul Boemei” (va primi o denumire comerciala) – o serie de articole de naturi diferite care vor documenta toate activitatile din cadrul proiectului, inca de la inceput, grupate intr-o entitate publicistica de tip jurnal. Data fiind natura obiectului de studiu (subculturi, grupuri sociale, tipologii de consum etc.), este de asteptat ca acestea sa aiba o audienta mare si sa tina in permanenta proiectul si sponsorii lui in atentia publicului si a pietei.

Dezvoltare si institutionalizare

  • Proiectul poate sa fie extins si replicat cu usurinta la alte orase, cu costuri semnificativ mai mici
  • Proiectul poate sa fie cu usurinta institutionalizat intr-o entitate distincta, cu personalitate (inclusiv juridica) si cu administrare distincte.

Finantare si sponsori Faza I:

Sponsorii pot finanta:

  • Proiectul integral: 15,000€ (sponsor unic – cu exceptia Albumului, care e finantat separat)
  • O categorie distincta de boema: culturala, artistica, literara, subculturi (hipsteri, rockeri, antisociali etc.): 3-5,000€, in functie de dimensiunea si anvergura studiului
  • Sponsori generali ai proiectului – pachete de cate 2,000€.

Detalii: gb@restocracy.ro

George Butunoiu

Data actualizarii: 19/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close