Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant de monitor obiectiv al industriei, își unește forțele cu HORA – autoritatea reprezentativă a ospitalității din România, prin organizarea primei conferințe “post-pandemie”. Conferința va avea loc pe 25 iunie 2020 pe pajiștea din curtea Hotelului Caro din București cu un număr restrâns de participanți, fiind transmisă și online prin platforma Zoom.
Invitații sunt așteptați la Hotel Caro începând cu ora 9,30 pentru formalitățile de înregistrare și welcome coffee, conferința urmând să înceapă efectiv la ora 10,00 printr-un scurt mesaj din partea lui Daniel Mischie. Având în vedere că este primul eveniment oficial ce va dezbate subiecte de interes crescut pentru antreprenori și manageri din Horeca, adresăm rugămintea doritorilor de a se înscrie prin intermediul site-ului conferinței.
Daniel Mischie – președinte Hora, pune accent pe importanța de a participa la acest prim eveniment din seria Hora Power Brunch de anul acesta: “După 3 luni de izolare, joi vom afla informatii în premieră de la invitații noștri: kurzarbeit* și cifrele industriei. Astfel, pe 25 iunie, vom dezbate alături de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care sunt măsurile de suport din partea statului pentru angajații din Horeca. Totodată, Iancu Guda – analist economic – va oferi un insight în ce privește industria HORECA din punct de vedere al profitabilității, salariilor și veniturilor încasate. Finalul conferinței va beneficia de opiniile unor profesioniști pe care îi recomandă experiența depășirii cu succes a altor momente dificile cu care s-a confruntat industria în trecut: Dragoș Petrescu, Călin Ionescu și Radu Tănase.”
* Kurzarbeit definește timpul redus de lucru printr-un sistem reglementat de stat; termenul se poate referi la programe de scurtă durată, legate de recesiune, care operează în mai multe țări europene în care companiile au încheiat un acord pentru a evita concedierea oricăruia dintre angajații lor, reducând în schimb orele de lucru ale tuturor sau majorității angajaților, iar statul contribuie pentru a suporta o parte din veniturile angajaților.
Programul conferinței urmărește trei teme imporante: Forța de muncă din Horeca, Fiscalitate, Bune practici, fiecare dintre ele acoperind o zonă de interes prin dezbateri cuprinzătoare:
– Kurzarbeit în România, tematică arzătoare a momentului clarificată de Ministrul Muncii – Violeta Alexandru;
– Iancu Guda despre cifrele Horeca:: cifra de afaceri, angajați, food cost și prognoze;
– Ce fac grupurile Sfera, City Grill, Calif pentru a întâmpina viitorul deocamdată incert?
HORA și-a exprimat cu fiecare ocazie dorința de a fi alături de operatorii din ospitalitate prin intervenții și măsuri de facilitate a dialogului cu autoritățile statului. De data aceasta, industria are nevoie de proceduri concrete care să determine trecerea la următorul nivel de relansare. Pentru o industrie puternic reglementată nu se poate vorbi de relaxare, ci pur și simplu de adaptare creativă. Totodată, acest prim eveniment este susținut de Horeca Insight organizator de evenimente de profil, care s-a remarcat pe durata perioadei de urgență printr-o preocupare intensă pentru viitorul industriei printr-o comunicare deschisă și sinceră. (Comunicat de presa – iunie 2020)