Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii

Aud periodic, de la cate unul sau altul, ca Idomemos e cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti, sau pe aproape, oricum. Mie nu mi se pare, si nu mi s-a parut nici in cele doua sau trei dati cand am mai trecut pe la ei, inainte.

Sunt pe la Buzesti, in spatele Mc Donaldsului, intr-o casa fara etaj pe colt, intr-o intersectie. Peste drum am mai vazut niste spatii tot cu numele lor, Idomemos Fast-food. Acolo vand mancare pentru luat la pachet, direct din galantare, si cand am trecut prin zona pe la pranz, mereu vedeam o coada de corporatisti asteptand sa le vina randul la cumparat.

Idomemos, cel cu servire la masa, e un restaurant mijlociu, asemanator cu mai toate celelalte restaurante orientale din Bucuresti facute de catre turci si arabi, nu de romani. Amenajat simplu, decorat cu ce au gasit la indemana. Mesele au, totusi, fete de masa albe, iar scaunele sunt invelite cu panza lucioasa, ca la nunta.

Mancarea de la Idomemos e expusa in galantare, ca in mai toate restaurantele de acest fel. Au si mancare gatita, in tavi mari, aperitive, deserturi, diferite feluri de kebab, frigarui si alte carnuri crude pe care le frig apoi pe undeva, in spate, nu se vede gratarul din salon. Turcul din poza a fost amabil, dornic sa dea explicatii daca aveai nevoie.

Mancarea e cea turceasca obisnuita la Idomemos, nu mi s-a parut nimic special, nici mai buna decat la altii, dar nici mai proasta. Poate ca putin mai scumpa, insa fiind mai in centru si avand atat de multi corporatisti cu burtile goale la pranz, e usor de inteles.

Idomemos e un fast-food, de fapt, inclusiv cel cu mese, pentru ca vii acolo pentru un mancat rapid si nu prea scump. Sunt de multi ani acolo, vor ramane si in continuare, fara indoiala. Si aceeasi mancare, desigur. In partea aceea de lume nu cred ca le da prin minte sa incerce sa inoveze ceva, iar turcilor si arabilor din Romania inca si mai putin, daca e sa vorbesc doar din observatia directa. (GB – iulie 2018)

Idomemos, restaurant turcesc in zona Buzesti din Bucuresti

Data actualizarii: 15/11/2019

Idomemos  - Str. Dr. Iacob Felix, nr. 15 (Buzesti)