S-a deschis cel mai spectaculos și mai sofisticat restaurant turcesc din București. O surpriză plăcută pentru corporatiștii din Floreasca – printre alții…
Un nou restaurant de top în București – la Piața Floreasca, mai precis spus – deschis de câteva zile, cu o foarte mare investiție. E al turcilor care au și Duman, au luat locul lui Mozzafiato, al italianului Michele Nusco. Foarte mare, poți face o nuntă și un botez simultan acolo. Foarte bine amenajat, cu un touch oriental, dar destul de discret, exact cât trebuie. Au pereți de sticlă care se pot scoate, devenind o mare terasă acoperită. Au și niște separeuri bine izolate, în care se pot face lucruri.
Am înțeles că au și niște restaurante de lux în Turcia, pe lângă cele cel puțin două Dumanuri în București – destul de frecventate și de apreciate, din câte am auzit. Probabil conotația sugerată de nume (IMZA e „semnătură” în turcește) are o susținere de brand. Așa că nu au luat totul de la zero. Echipa e foarte mare, și în bucătărie și în sală, cu mulți turci, dintre care unii nu vorbesc românește.
Chef Fatih (cel din poză) e din Turcia, foarte deschis și vorbăreț, mândru de creațiile lui. Și chiar are și de ce. Meniul e destul de bogat, cu mai multe feluri pe care nu le-am mai văzut în alte restaurante. Iar dintre cele cu nume cunoscute, am avut surpriza să găsesc pe câteva gătite diferit, nu doar aranjate altfel în farfurie. Am mâncat de două ori până acum, am gustat multe feluri, și toată mâncarea a fost bună și foarte bună – fără vreo excepție.
Am cerut kebap și mi-au adus frigăruile din poză. Mi-au zis că și acesta tot kebap este, la ei. A fost excelent, cel mai bun miel pe care cred că l-am mâncat vreodată. Jumătate era grăsime, într-adevăr, dar tocmai această grăsime dă gustul cel mai bun oricărei cărni. A fost atât de bun, încât am dat grăsimea deoparte, am mâncat carnea, dar am luat grăsimea acasă și mi-am pus-o a doua zi dimineață peste ochiuri, de am avut și un mic dejun pe cinste.
Serviciul bun și el, cum mulți chelneri atenți la orice gest. Prețurile rezonabile, dar presupun că sunt doar prețuri de lansare, e puțin probabil să rămână așa, la câți bani au băgat în acest proiect. Este cel mai spectaculos și mai sofisticat restaurant turcesc din București, și va rămâne așa foarte multă vreme, sunt convins, fiindcă puțini s-ar mai încumeta la o asemenea investiție… (George Butunoiu – mai 2024)