Joy
Joy – Exact ce trebuie, in locul potrivit si la momentul potrivit
Joy e o cantina cu autoservire in Pipera, la parterul unei mari cladiri de birouri, Globalworth Plaza, chiar la unul dintre picioarele marelui pod, langa bistroul japonez Japanos. E noua, s-a deschis in iunie 2018.
Joy e o cantina mare, moderna, luminoasa, cu multe galantare in care sunt la vedere cele cateva zeci de feluri de mancare, bine diversificate si prezentate.
Dar poate ca cea mai solida garantie ca lucrurile sunt luate foarte in serios la Joy este ca Chef Razvan Alexandru si-a pus numele si poza, mari, pe perete, in mijlocul restaurantului, semn ca garanteaza pentru ce e acolo.
Mancarea a fost buna pentru o cantina, preturile rezonabile, si nu e de mirare ca restaurantul era plin, cu o coada mare de corporatisti cu burtile goale asteptand nerabdatori sa le vina randul.
Joy e exact ce trebuie corporatistilor din Pipera, care nu au in fiecare zi timp sa stea la pranz la mese lungi, cu meniu a la carte, dar cu gandul la ce au lasat in intarziere la birou, dar nici sa mearga la restaurantele cu meniu fix si ieftin, dar cu un singur fel de mancare, sau doua, in cel mai bun caz… (GB – iulie 2018)
Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si este din Bucuresti. In prezent, Razvan Alexandru este Corporate Executive Chef al Reina Ballroom & Wise Social Catering.
Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?
Chef Razvan Alexandru: Invat in fiecare zi cate ceva. Imi place sa privesc alti bucatari indiferent de pregatirea lor. De multe ori ii intreb ceva despre o reteta la care eu oricum stiu raspunsul, insa vreau sa vad si alte abordari. Cel mai mult am invatat de la bucatarii pe care ii idolatrizam, de la bucatarii sefi pe care ii aveam in anumite vremuri.
Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?
Chef Razvan Alexandru: Aici nu cred ca este neaparat nevoie de un timp petrecut in bucatarie, ci de un timp de calitate petrecut in bucatarie. Un mare bucatar esti atunci cand investitorul isi recupereza investitia in timp scurt si prin munca ta aduci locatia pe un profit foarte bun. Restul este gargara.
Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Razvan Alexandru: In ultimul timp ma tot joc cu niste mangalita. Nu pot sa spun ca este preferata mea insa imi place cand descopar cate ceva.
Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Razvan Alexandru: Cel mai dor imi este de acele languste din Spania.
Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Razvan Alexandru: Nu am astfel de preferinte.
Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Razvan Alexandru: Sunt atras de condimentele turcesti.
Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?
Chef Razvan Alexandru: Nu am astfel de preferinta.
Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?
Chef Razvan Alexandru: Nu fac deserturi.
Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?
Chef Razvan Alexandru: Acasa cel mai mult gatesc peste la cuptor, iar cand vreau carne fac pastrama de oaie julien trasa la tigaie.
Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?
Chef Razvan Alexandru: Am cateva hit-uri pe care nu vreau sa le dezvalui.
Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?
Chef Razvan Alexandru: Gateste deseori sotia mea, care este cea mai buna bucatareasa din lume, desigur, dupa mama.
Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?
Chef Razvan Alexandru: In ordine: Spania, Franta, Japonia.
Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?
Chef Razvan Alexandru: De obicei caut mancaruri specifice.
Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?
Chef Razvan Alexandru: Nu vreau sa dau nume, insa sunt cativa consacrati.
Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?
Chef Razvan Alexandru: Ma ajuta foarte mult, atunci cand intru in pana de idei explorez paginiile idolilor mei si de acolo leg mai departe alte filme.
Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?
Chef Razvan Alexandru: Bucatarii sunt primi care trebuie sa gateasca mai sanatos si sa promoveze mancare mai sanatoasa. Deseori am mers in tara prin diferite locatii, iar acolo unde bradul era mai verde, in bucatarie, galeata cu aditivi nocivi pentru mancare era mai mare. Eu am desfasurat impreuna cu DIGI 24 o campanie de mancat sanatos in diverse scoli din Bucuresti, iar in „saptamana altfel” primesc deseori cereri de la diverse scoli sa merg si sa povestesc elevilor despre ce este bine si ce nu sa mancam.
Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?
Chef Razvan Alexandru: Buna intrebare, in cazul meu cea mai mare provocare este sa incep sa traiesc toti ani pe care nu i-am trait pentru ca am fost in spatele cortinei incercand sa multumesc oamenii cu mancarea mea. Bucatarii muncesc enorm de multe ore, sarbatori, zile de nastere, etc. si vine un moment cand pur si simplu te intrebi daca merita.
Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?
Chef Razvan Alexandru: Ultimii 4 ani mi i-am dedicat sa schimb destine. Sa iau oameni care nu avea nicio treaba cu bucataria si sa ii invat sa gateasca, sa lucreze in echipa si sa se organizeze. Am reusit, am schimbat destine.
Floreasca, Aviatiei si Pipera vazute de sus, din NOR Sky Casual Restaurant; Calea Floreasca si Barbu Vacarescu, in jurul Promenada Mall, cu restaurantele NOR Sky Casual Restaurant, Flying Pig, Japanos, Joy, Cafe de Fleurs, Vacamuuu 2 si altele
Joy - Sos. Pipera, nr. 42 (Globalworth Plaza)
Comentarii (7)
Preturi mari, gramaj f mic. Daca asta se numeste cantina si cica e si a unui chef. Sa fim seriosi.
Grija la orice contine legume! Am gasit un gandac si cand am vrut sa confrunt situatia mi s-a spus „acasa nu gasiti gandaci in legume?!”. Pe langa preturile peste medie, igiena si servirea lasa de dorit.
Am facut toxiinfectie alimentara dupa ce am mancat o portie de ficatei de la ei. Ce weekend cu „joy” am avut dupa…
Mancare nu prea diversificata.
Preturi mega bomba, pentru restaurant tip cantina. Dar daca lumea merge si cumpara si au vanzare…merg in continuare asa.
Sa nu mai zic ca mai nou platesti si punga .
Indata o sa platesti si ca intrii in restaurant
Per total cel mai praf restaurant tip cantina cu preturi bomba.
Cea mai scumpă mancare proasta pe care am avut neplăcerea sa o consum.
Mancarea este foarte putin variată, uscată, si fara savoare. Iar prețul este strigator la cer pentru ceea ce este.
E aglomerat pentru ca este singurul restaurant din zona la care pot ajunge angajații din 4 clădiri mari intr-o pauza de 30 de minute luand in calcul statul la coadă.
Si faptul ca si-a pus un nene bucătar poza pe toți pereții nu o vad ca pe o garantie a calității, avand in vedere lipsa ei cu desăvârșire, ci mai mult o chestie de grandomanie. Si kim jong un are poze pe toti pereții.
O fi garantia calitatii poza aia, asa cum e si articolul asta…ca ati trecut pe acolo si ati facut 2 poze…nici nu ati mancat. V-am vazut cand ati intrat, v-ati plimbat de cateva ori, niste poze, si pa! Deci faptul ca povestiti cum e mancarea din privire e o vrajeala ieftina.
A mancat Florin de mai multe ori acolo, lucreaza in Pipera, el mi-a si spus de acest restaurant. Eu am facut doar poze cand am trecut prin fata. GB