KAIAMO
www.facebook.com/kaiamo.koncept
0722.202.204
KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista
ΚΛΙΛΜO̲ (asa isi scriu ei numele) e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti si e printre cele mai reprezentative pentru ceea ce inseamna Noua Bucatarie Romaneasca Fina, inventata de curand, de abia cativa ani. Si Radu Ionescu, initiatorul proiectului, stapanul restaurantului si head chef, e imaginea insasi a acestei noi generatii de bucatari artisti, creatori de scoala noua si antreprenori. Si printre cei cativa mandri reprezentanti ai acestei meserii aduse nu numai in zona de onorabilitate sociala, ci chiar mai mult decat atat.
Restaurantul e la fel ca in prima zi: foarte frumos, cu meniuri sofisticate si mancare foarte buna, dar si cu un nou tip de serviciu, foarte distinctiv si el. Da, Chef Radu Ionescu, Cezara, adorabila lui femeie si toata echipa de la KAIAMO merita toata aprecierea si sustinerea noastra! (GB – februarie 2020)
KAIAMO: Cap, talent, munca, antropologie…
A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restaurant de anul acesta, cu mult timp inainte de se fi deschis.
KAIAMO s-a deschis saptamana trecuta, foarte putini au apucat sa treaca pe acolo, insa intrebarea la ordinea zilei, care mi-a fost pusa si mie de nenumarate ori, este daca sunt mai buni decat MAIZE, la fel de buni sau mai putin buni. Si da, o sa fac in zilele urmatoare o comparatie punctuala intre KAIAMO si MAIZE, desigur, stiu ca multi cititori o asteapta.
In comunicarea pre-opening, accentul a fost pus pe cheful de la KAIAMO, care e si proprietarul restaurantului, Radu Ionescu. Ceea ce este si foarte bine si inteligent comunicat, desigur. Radu Ionescu e un baiat frumos, tanar, plin cu tatuaje, citit, trecut prin scoli serioase, si nu numai de bucatari, ci si din acelea cu biblioteci si cu studenti care stau in ele si citesc carti pe hartie. Si mai e si foarte placut Radu Ionescu, pe deasupra, ultima… (citeste tot)
Echipa KAIAMO
Calea Dorobantilor, acolo unse se impreuneaza cu Emil Pangratti, la TVR, unde e acum restaurantul KAIAMO
Referinte
KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanesti este gazda unui eveniment in cadrul caruia Master Chef Colin Westal de la renumitul institut Le Cordon Bleu intalneste gastrono...
A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management la Regent’s University. Apoi, dupa absolvire, a urmat un Master in Marketing Communications la University of Westminster. In tim...
Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene.Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...
Mancarea KAIAMO pregatita de Chef Radu Ionescu in restaurantul sau din Piata Charles de Gaulle, langa TVR: Noua Bucatarie Fina Romaneasca, o bucatarie creativa, venita pe lume in toamna tarzie a lui 2017
Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant
Chef Radu Ionescu spent 7 years abroad, in the city of London, where he pursued a career in business & marketing that radically shifted, leading the young lad to the aspiring world of gastronomy.
In 2015 he graduated from Le Cordon Bleu with a Grand Diplôme de Cuisine et Pâtisserie followed by a Diploma in Culinary Management, becoming an Alumni of this iconic institute. The work experience started from small neighborhood restaurants, to 5-Star hotels and ending up in the kitchen of the notorious Chef Ollie Dabbous at his 1 Michelin Star extravaganza.
His culinary road brought him back home in Romania where the KAIAMO philosophy and concept was born. And where history is aimed to be written in the years to come.
ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of contrast.
A pure art form of nostalgia. A story that underlines the fear of mediocrity and the tendency to exploit the peak of potential and constantly strive for the absolute.
ΚΛΙΛΜO̲ is all about seasonality and terroir. Our menu changes once every three months, representing a symbiosis between the nature that surrounds us and the passing of age. In our kitchen, the aim is to go back to the origins of our ancestors when meals were defined by the geographical position and the season upon it. In this scenario, nature is the true artist. As Chefs, we just prepare the main stage for it to shine at its own pace through a particular form of cuisine. Our values are built around Mother Nature, with core focus on the passion for gastronomy and respect for local produce and artisans alike.
Located on the iconic Ermil Pangratti Street, in the capital city, this location indulges the site with a historical mist of artistic scenery. In the past, this same street was the location of all sculptors and painters and their ateliers and art galleries. Therefore, the artistic soul of our restaurant can be felt through the elements of design, the tangible modern art pieces, the ethnic reinterpretations as well as crockery and cutlery at the same time. We embrace our forgotten national values and yet present them through a distinctive vision of respect and honor, as an homage.
As a guest, we invite you to step into our world and allow us to influence yours.
Contemplate this.
KAIAMO - Str. Ermil Pangratti, nr. 30A (Piata Ch. de Gaulle)
Comentarii (12)
Am fost la Kaiamo cu partenerul meu din UK, in Octombrie 2021. Inainte de Kaiamo, am vizitat in jur de 40 de restaurante cu stele Michelin, inclusiv Fat Duck si Mugaritz.
Am ramas placut surprinsi de atmosfera restaurantului, calitatea preparatelor si creativitatea din spatele prezentarii. O domnisoara sommelier ne-a vorbit in romana si engleza toata seara. Am avut pahare pline, burta plina, am fost informati, distrati si satisfacuti de experienta Kaiamo.
Intr-adevar, am avut luxul de a incerca meniul la chef’s table, dar asta a facut experienta mai speciala. Este un meniu scump, raportat la salariul mediu a unei persoane care lucreaza in Romania. La final am ajuns la concluzia ca restaurantul este comparabil cu (daca nu mai bun ca) jumatate din restaurantele cu o stea din cate am vizitat. Speram sa revenim in curand, poate pentru un meniu updatat.
O mancare foarte gustoasa! Recomand!
Este util sa existe asa ceva si in Romania, dar pentru ca este in Romania, of, se simte. Recte, deja avand posibilitatea de a manca in peste 7 restaurante cu maximul de stele Michelin si nu numai in acelea, nu am cum sa nu observ tendinta spre snobism a acestui loc. Preparatele sunt bune, nu exceptionale, dar bune, dar meh, este un mix de incercare de fusion care este la nivel ‘baby’. Preturile sunt dmdv destul de mari pt o reinventare esuata a bucatariei traditionale si nici esquisite enough pentru a justifica totusi. Clar, nu poti plati mai putin, dar la fel de clar, simt ca esti furat, ca na, cand iesi din restaurant aceeasi mizerie o vezi, ca tot in Bucuresti traiesti. Personal, consider ca domnul care a facut posibila aceasta locatie putea sa tinteasca mai sus, intr-un oras european, si daca totusi a considerat sa faca asta aici, din varii motive, ar mai avea de adaugat f multe lucruri pentru a fi cu adevarat ‘spectaculos’. Este un restaurant ca orice alt restaurant fusion din Paris, de exemplu, sau din Singapore, unde as plati 35 de euro pt o masa full fusion (de succes) cu bautura alcoolica. Apreciez curajul de a mixa carnuri cu texturi grele (cum este caracatita) intr-o incercare de reinventare a modului clasic de servire si preparare, but still – c’est pas ca, nu merge, nu iese,nu e bun. Dar, cat traim invatam, bine ca exista ca altfel viata ar fi prea boring. No, asta este, clienti exista, sanatosi sa fim.
Misto conceptul, locatia si mancarea. Mi-a placut foarte mult vata de zahar reinventata. Chiar e un loc foarte placut unde poti lua cina intr-o atmosfera linistita.
Nu recomand absolut deloc . Doar fite – vestitul parizer pe ziar este chiar cel mai ordinar parizer prajit intr-o crusta de schnitzel.
Dupa ce te ridici de la masa iti vine sa dai o fuga alaturi la Gallo Nero sau KFC sa iti potolesti foamea …..
Draga domnule/doamna,
Multumim pentru dovada clara a capacitatii dvs. de intelegere/neintelegere a acestui loc. Data viitoare, va rugam sa aveti o doza minima de rabdare sa ne explicati la fata locului ce anume va deranjeaza si vom face tot posibilul sa aveti o experienta cat mai placuta. Pana atunci insa, subiectivismul dvs. poate fi usor confundat cu un aspect pur de free hate. Mii de multumiri! Have a stunning day ahead! Cheers
ce hidos este individul acela cu rasta.
‘Hidos’ este un termen foarte relativ si subiectiv, stimata doamna. La fel cum este si profesionalismul comentariului dvs. O zi frumoasa in continuare.
Da, excelenta recomandare, suficente motive de a reveni !
Ca peste tot, poti gasi / inventa plusuri si minusuri dar este un loc care se diferentiaza.
Cei ai casei foarte cool, ar fi bine ca toti sa vorbeasca (macar) engleza – am fost cu un partener de afara si – daca nu gresesc – 1 sau 2 din cei cu care am interactionat .. nu prea
Dar all in all, un mare plus.
Laurentiu Badicu
Good food, low quality services. Not recommended to alergic people. They don’t understand the meaning of word „allergic”. I asked food without specific ingredient and they brought me that food full with that ingredient. They just apologise…
We have to ask for napkins 4 times till they brought them. Also, the drinking bottles were put separately on a shelf and no-one fill our glasses, we need to go and take the bottles ourselves.
The food was good, but for a restaurant like this, I have higher expectations.
am fost la Kayamo..subtirel totusi!astept cu nerabdare revenirea celor de la Kane!
la kayamo o grija pt prezentare,pt plating,insa gustul lasa de dorit
le urez totusi succes
mancare de nivelul restaurantelor cu stele Michelin la care am fost prin Europa dar preturi decente pt calitatea si design-ul mancarii. Super tare!!