Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena.
Acum vreo cinci ani, La Cena încă arăta bine și era ceva mai animată, semn că încă mai avea, poate, vreun cuvânt de spus pe piața gastronomică bucureșteană. Însă acum a ajuns o umbră palidă, un local trist, din alte vremuri, pe care nu le mai vrea nimeni înapoi. Cu totul demodat, dacă e să măsori cu nivelul la care au ajuns restaurantele din București în 2022. Și ca amenajare, și ca meniu și ca orice altceva.
O cantină provincială, unde să mergi doar dacă treci prin față mort de foame, și știind bine că zona aceea e săracă de tot în restaurante cu un nivel cât de cât rezonabil. Dar măcar serviciul a fost bun și prețurile proporționale cu imaginea tristă și cu nivelul general de degradare. Poate doar vara, după ce scot foliile de plastic de pe curte, să mai simți puțin din ce a fost cândva La Cena… (George Butunoiu – februarie 2021)
Un restaurant conservator
Restaurantul La Cena, de unde incepe Maria Rosetti, a fost mare vedeta pe piata restaurantelor bucurestene de acum vreo zece ani, poate chiar si ceva mai recent. Veneau oamenii de departe ca sa se inghesuie la ei. Eu am avut o experienta teribila acolo, am si scris despre ea atunci. Mancarea a fost buna, deserturile, indeosebi, insa ne-au inghesuit in asa hal, din dorinta de a lua banii de la cat mai multi clienti, incat cele doua ceasuri (nu poti servi mai repede atatia oameni) au fost un adevarat supliciu. Am ramas doar pentru ca imi propusesem sa scriu un articol, si pentru nimic altceva.
Nu am mai auzit pe nimeni vorbind despre La Cena de ani buni, asa ca a fost o surpriza sa aflu ca sunt inca deschisi. Am gasit un restaurant cu totul diferit fata de cel pe care mi-l aminteam, cu atmosfera de bistrou cu toate in lemn. Acum l-au reamenajat, arata foarte bine si asa cum e acum, e curat, bine intretinut si amenajat. Au o sala mica si jos, la parter, unde e barul, insa toata lumea merge la etaj, unde e salonul principal.
Casa mica din Bucurestiul vechi are farmec, la care se adauga tot farmecul zonei, asa ca mergi acolo cu placere. Terasa era inchisa in mijloc de noiembrie, insa din ce se vedea in jur se poate deduce ca vara e un loc cu mult farmec, si presupun ca e atractia principala a La Cenei.
La Cena e un restaurant cu specific italian traditional, clasic, cu un meniu foarte „cuminte”, care nu prea iese din lista obisnuitelor si arhicunoscutelor, de-acum, mancaruri de trattoria. Am luat broccoli gratinat cu parmezan si pesmet, adica broccoli peste care s-a presarat putin pesmet si niste parmezan ras, tagliatelle cu prosciutto, creveti cu sos dulce picant si spanac fiert. Au fost destul de bune toate, mai bune decat la numeroase alte trattoria si ristorante care merg pe bucataria italiana traditionala.
Preturile sunt rezonabile la La Cena, cu mai putin de 300 de lei poti avea o masa completa in doi, cu o sticla de vin bun. Si serviciul … (citeste tot)
Bucătăria La Cena
Pret mediu pe meniu: 96 lei (23 lei antreurile, 37 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Feb-2022
Nov-2017
Mancare
7.63
8.13
Specifica bucatariei
7.5
8
Vita
Peste
Legume
Paste
8
9
Sosuri
Originalitate
7
7
Prezentare
8
8.5
Servicii
8.50
8.50
Rapiditate
8.5
8.5
Contact
9
8.5
Atentie la detalii
8
8.5
Ambianta
7.33
8.50
Exterior
8
8.5
Interior
7
8.5
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
7.5
8
Nota finala
7.72
8.25
Criteriul
Feb-2022
Mancare
7.63
Specifica bucatariei
7.5
Vita
Peste
Legume
Paste
8
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
8
Servicii
8.50
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
7.33
Exterior
8
Interior
7
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
7.72
Bucurestiul vechi unde se intalnesc C. A. Rosetti cu Maria Rosetti si cu I. L. Caragiale, in dreptul restaurantelor Chinese Garden si La Cena, apoi mai jos, la Vasile Lascar, unde sunt Zen Suhsi Fusion, la Hotelul Sarroglia, si bistroul winebar Enotek…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.