La Corto Maltese cu Principele Michel de Laufenburg
La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufenburg, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care cunoscutul de-acum restaurant Corto Maltese din Str. Radu Beller s-a inscris in programul Bucharest Degustation Tour. Si amandoi am fost oaspetii lui Calin Capusan, unul dintre cei doi proprietari, alaturi de Cristi Preotu, si ai lui Gabriel Dina, tanarul si talentatul lor chef.
Chef Gabriel Dina a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare preponderent grecesc, desi in meniul lor general multicuisine au si alte feluri de mancare mediteraneene, de pe partea europeana a Mediteranei, mai precis spus. Un meniu de degustare reprezentativ pentru cei care vor sa vada ce inseamna bucataria greceasca traditionala, insa facuta cu atentie pentru detaliu si gust.
Meniul de degustare de la Corto Maltese a fost validat si a intrat in programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil in restaurant si va ramane pe toata perioada anului 2019, la pretul detaliat in pagina urmatoare. (GB – martie 2019)
Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Corto Maltese, din programul Bucharest Degustation Tour, creat de catre Chef Gabriel Dina. Meniul de degustare e disponibil in restaurant pe toata perioada anului 2019. (Click pentru a descarca meniul de degustare)
Htapodi
Octopus Carpaccio / Carpaccio de caracatiță
Kolokithakia keftedes
Greek meatballs with cucumbers, fried in olive oil / Chiftele grecești de dovlecei, prăjite în ulei de măsline
Feta tiganiti
Rolls with macedonian feta cheese, marinated in honey, vinegar and sesame
Brânză Feta înfăşurată in foietaj, marinată din miere de pin, oţet balsamic şi susan
Chardonnay Classic, Beringer 2016, Napa Valley, USA
Chipirones
Squids cooked in basque style, lettuce / Calamari gătiți în stil basc, salată verde
Grill tuna with coriander, baked potatoes in Greek style / Ton gatit la grătar cu coriandru şi cartofi gătiti în stil grecesc
Cuvée des Conti, Château Tour des Gendres 2017, Bergerac, France
Lamb leg cooked with green onion, dill and dried plumes, vegetables in the oven / Pulpă de miel gătită cu ceapă verde, mărar și prune uscate, legume la cuptor
Brie with black truffles from Transylvania / Brie cu trufe negre de Transilvania
Clos de los Siete, Michel Rolland 2014, Mendoza, Argentine
Orange pie with walnut ice cream / Plăcintă de portocale cu înghețată de nuci
Rice milk à la Corto / Orez cu lapte à la Corto
Moscato D’Asti Bianco Spino 2017, Piemonte, Italy
Food menu – 270 lei/person, VAT included
Menu with wine pairing – 410 lei/person, VAT included
Preț meniu mancare: – 270 lei/persoană, TVA inclus
Pret meniu cu pairing vinuri – 410 lei/ persoana, TVA inclus
Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Maltese, de pilda…
Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima data miel foarte bun, legume surprinzator de bine facute, ca in restaurantele cu bucatarie fina, la fel de buni crevetii cu sos de rosii si branza feta. Chiftelutele din dovlecei nu au fost la inaltimea celorlalte. Preturi mari, desigur… (GB – decembrie 2018)
Corto Maltese a fost un restaurant indelung asteptat. Nu el anume, ca restaurant sau concept, pentru ca foarte putini stiau ce fel de restaurant va fi acolo, ci cei din cartier sperau sa se redeschida un restaurant bun, fiindca nu sunt prea multe in bogatul cartier. Restaurantul se numeste Corto Maltese, dupa numele unui capitan de vas care a trait la inceputul secolului trecut, fiul unui marinar englez si al unei italience, tiganca vrajitoare si prostituata.
Corto Maltese e pe Radu Beller, vizavi de cafeneaua Ambiance din parcul Floreasca, in locul in care au fost mai multe restaurante, ultimele doua de care imi aduc aminte fiind Chocolat si Lett’s 35.
Lucrarile de amenajare a coltului de parter al cladirii vechi au durat foarte mult, insa a meritat asteptarea, pentru ca rezultatul e destul de spectaculos, Corto Maltese fiind acum unul dintre cele mai frumoase si elegante restaurante ale Bucurestiului. Si, din fericire, nu e amenajat in stilul minimalist industrial al modelor zilei. O parte din explicatie pare sa fie legata si de numele proprietarului, Cristian Preotu, cel care are si cunoscutele restaurante Le Bistrot Francais si SushiRoom, de langa Atheneul Roman si langa magazinele lui La Comtesse du Barry. Cristi Preotu nu pare sa fie deloc un adept al stilului industrial, daca iau ca referinta felul in care si-a amenajat restaurantele lui pana acum. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o descriere pe care oricum nu as fi putut-o face.
Meniul de la Corto Maltese e mediteranean, de jur imprejurul marii mari: mancaruri italienesti (pizza), spaniole, grecesti, un foie gras frantuzesc. Au putine feluri, foarte bine alese si combinate. Si mai promit o pizza deosebita, speciala si prin ce contine si prin cum e facuta. Tot insista sa stim ca va veni nu stiu ce mare vedeta in ale facutului de pizza. Am pus o poza cu meniul, pentru ca site-ul lor nu e inca gata si nu-l puteti vedea in alta parte.
Am ajuns repede la masa la Corto Maltese, fiindca sunt foarte aproape de mine. Am luat niste gustari grecesti, cu tzatziki, feta tiganiti, adica feta de Macedonia in foietaj, marinata in miere de pin, zic ei, feta tot de Macedonia la cuptor, calamari prajiti in tigaie cu crusta de susan, creveti cu sos de rosii si un peste intreg, limba de mare in sos de unt cu lamaie si capere si legume la cuptor, pita greceasca. Toate bune si foarte bune, le-am mancat cu placere. Legumele cu care a venit pestele, in special, au fost surprinzator de bune, stiut fiind ca sa faci niste legume sa iasa bune la gust dincolo de ceea ce le-a dat Dumnezeu, nu e deloc la indemana oricarui chef, fie el si foarte bine platit. Si am baut si un vin foarte bun, moldovenesc, de la Gitana.
Serviciul a fost bun la Corto Maltese, cu un chelner care a venit de La Vinuri sa-i ajute cu deschiderea, tot un restaurant al lor. Am scris despre el si cand am fost acolo, mi-a facut placere sa-l revad. Preturile sunt mari, asa cum se astepta toata lumea. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate trece repede o suta de Euro de pe cardul tau pe cel al lui Cristi Preotu. Clienti destul de multi pentru un restaurant deschis de o saptamana, si la pranz si seara.
Corto Maltese s-a pozitionat direct ca unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar daca are el cateva mese. Totul foarte bine facut acolo, de la concept la ambianta, meniu, mancare, pana la lista de vinuri, Cristi Preotu fiind si unul dintre negustorii de vinuri cunoscuti, printre altele. Se va vorbi mult despre Corto Maltese, fara indoiala… (GB – septembrie 2018)
Comentarii (2)
Eu am crezut ca este PIZZA Gourmet. Ma bucur sa aflu ca este bucatarie Mediteraniana.
Sunt amandoua! Si pizza tot mediteraneana este… 🙂 GB