La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasamentul nostru, Isoletta din Parcul Herastrau. Astazi impreuna cu invitatul meu, marele Jean-Pierre Vigroux, un cunoscut connaisseur (sic!), pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care s-au inscris in programul Bucharest Degustation Tour. Si amandoi am fost oaspetii lui Viorel Nica, fondatorul si managerul restaurantului. Ne-a gatit Chef Domenico Presta, „my name is Domenico and I am from Calabria…”. El a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare din bucataria italiana clasica, la care a adaugat cateva tuse de originalitate.
Meniul de degustare de la Isoletta a intrat in programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil in restaurant si va ramane pe toata perioada anului 2019, la pretul detaliat in pagina urmatoare. (GB – mai 2019)
Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din programul Bucharest Degustation Tour. Meniul de degustare e disponibil in restaurant pe toata perioada anului 2019. (Click pentru a descarca meniul de degustare)
Salata / Salad
Salata de homar albastru de Bretagne cu fenicul, rosii cherry si busuioc
(Bretagne lobster salad with fennel, cherry tomatoes and basil)
Rose M Minuty, Cotes de Provance
Antreu / Appetizers
Tartar de langustine cu foie gras si trufe negre
(Tartar of scampi with foie gras and truffles)
Vin de Porto invechit 20 ani “Quinta do Noval”
Antreu cald / Hot appetizers
Capesante St Jaques cu langustine gratinate in stil putanesca
(Sea Scallops with scampi in putanesca style)
Pouilly Fume 2018, Francis Blanchet
Fructe de mare / Seafood
Creveti rosii cu broccoli si bisque de crustacee
(Carabinero shrimps with broccoli and Bisque)
Chardonnay IGT, Capannelle 2015, Toscany, Italy
Felul principal / Main course
Lup de mare salbatic cu sparanghel si trufe negre
(Wild sea bass with asparagus and black truffles)
Chardonnay IGT, Capannelle 2015, Toscany, Italy
Desert / Dessert
Mousse de Toblerone cu caramel
(Mousse al Toblerone with caramel)
Parfe de inghetata cu caramel
(Crunchy ice cream cake)
Vin de desert Ben Rye Donnafugata
Apa si cafeaua sun incluse in meniu Water and coffee are included
Pret meniu / Food menu – 370 lei
Menu with wine pairing – 520 lei
Chef Domenico Presta
Meniul de degustare Restocracy 2019 de la Isoletta
Isoletta, Chef Domenico Presta
Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o garantie, in felul ei…
Am revenit la Isoletta de multe ori de la ultimul text scris despre ei. Am mancat bine si foarte bine de fiecare data. Ambianta foarte placuta, cu mese mari, fete de masa albe, impecabile, scaune confortabile, lacul si verdeata Parcului Herastrau, ba chiar si o mica cascada artificiala la intrare.
Isoletta e un restaurant conservator, din toate punctele de vedere. Si aici trebuie sa vedem partea buna a conservatorisumului: constanta, continuitate, sunt excluse surprizele neplacute. Si meniul e destul de conservator: bucatarie italiana clasica, cu mici insertii de inventivitate din partea lui Chef Domenico, stapanul bucatariei.
Dar diferenta majora fata de increngatura de restaurante cu specific italian din Bucuresti, si diferenta de gust, in special, vine de la faptul ca Isoletta are in centrul politicii sale gastronomice cumpararea de produse si ingrediente de cea mai buna calitate, de la faina si zahar si pana la pestele cel mai scump. Asta si grija lui Domenico pentru detalii ii fac pe multi clienti sa revina acolo de ani si ani, adesea pentru aceleasi cateva feluri de mancare „ale lor”, stiind ca sunt absolut la fel de fiecare data.
Au multi chelneri, serviciul e rapid si eficient. Preturile sunt mari, dar nicio surpriza din acest punct de vedere. Clientela fidela. Am revenit la ei la putin timp dupa ce s-au redeschis terasele in vremurile pandemiei si clientii erau acolo, ca intotdeauna. Daca unul lipseste, te gandesti mai degraba ca il retine ceva pe la Matei Bals, decat ca a schimbat restaurantul… (GB – iunile 2020)
Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta…
E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna, daramite cine stie ce mancaruri si vinuri scumpe. Si adesea, cand dau peste astfel de chelneri intr-un restaurant, comand si eu ce cred ca fac mai prost acolo. De nervi, sau din alte motive. Nu au nicio reactie, nu fac nici cel mai mic gest sa incerce sa ma indrepte catre ceva mai bun. Nici macar atunci cand stiu ca voi scrie despre ei…
De obicei, peste cateva zile sau saptamani, dupa ce citesc ce am publicat, imi scrie sau ma suna patronul, sau directorul restaurantului, ca sa imi arate ca au acolo si lucruri mult mai bune decat mi-au dat chelnerii lor. Si ma duc, desigur, pentru ca despre asta e Restocracy.
Asa si cu Isoletta, asadar. Am intalnit un patron destul de tanar si deschis, nu stiu de ce mi-l imaginasem cu totul altfel. Sigur, el stie foarte bine ce si cum gateste bucatarul lui acolo, asa ca am mancat ce e mai bun la Isoletta – ceea ce se vede si in poze, de altfel.
Si informatiile pe care le-am primit de la numerosii lor clienti cu care am vorbit, la fel ca si concluziile pe care le trasesem eu singur, deja, au fost reconfirmate, in foarte mare masura: cu cat mananci la Isoletta feluri de mancare cu produse crude, sau cat mai aproape de starea lor naturala, cu atat mai bine.
Isoletta are produse si materii prime de cea mai buna calitate, din toate categoriile: de la peste si fructe de mare, la legume, paste, uleiuri, trufe, branzeturi si multe altele. Acestea chiar sunt de nivelul unei bucatarii fine, si i-am si bifat la aceasta categorie, pentru… (citeste tot)